Ο Ήλιος στο Ζώδιο του Υδροχόου

Αέρινο, Σταθερό, Θετικό. Πιστεύουν στην ελευθερία και τη μυστικότητα, έχουν δε ενωτικές τάσεις.

Ο Ήλιος στο Ζώδιο του Υδροχόου

Ο Υδροχόος είναι το 11ο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού, του οποίου το σύμβολο είναι ένας άνθρωπος που χύνει νερό από ένα δοχείο, όπου το νερό εδώ συμβολίζει την αέναη ροή και ενέργεια.

Μέρος του σώματος: Αστράγαλοι, κνήμη, αντικνήμιο, κυκλοφορικό σύστημα.

Ποιότητα - στοιχείο: Αέρινο, Σταθερό, Θετικό.

Φυσικός οίκος: 11ος

Πλανήτης: Ουρανός (πριν ανακαλυφθεί ήταν ο Κρόνος)

Ημέρα: Σάββατο

Μέταλλο: Μόλυβδος, Ουράνιο

Αριθμός: 4

Ημερομηνίες: 20 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου.

Χρώμα: Μπλε ηλεκτρίκ

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Υδροχόου

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο χαρακτηρίζονται σχεδόν πάντα από ανασχηματισμούς και μετασχηματισμούς και κοινωνικά προγράμματα για καλυτέρευση της ζωής. Κατά κανόνα ενδιαφέρονται για το καλό της ανθρωπότητας, ενώ η σκέψη κι η δράση τους είναι πάντα πιο προχωρημένη απ' ό,τι των υπολοίπων.

Στέκονται αρκετά στα προβλήματα του μέλλοντος που θα απασχολήσουν το ανθρώπινο γένος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να επηρεάσουν την πρόοδο και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής.

Ο συντηρητισμός και οι πατροπαράδοτες θέσεις δημιουργούν προβλήματα στις αλλαγές που εμπνέουν τους Υδροχόους, όμως δεν το βάζουν κάτω. Συνήθως ανατρέπουν μόνιμες καταστάσεις, τις οποίες θεωρούν αναχρονιστικές ή περιοριστικές. Χαρακτηρίζονται από πείσμα, αφιλοκέρδεια, ανεξαρτησιά, επαναστατικότητα, εκκεντρικότητα και προκλητικότητα. ενώ είναι δύσκολο στους άλλους να τους καταλάβουν.

Παίρνουν ικανοποίηση από την φιλία, τις παρέες και τη συντροφιά, η οποία όμως τους προσφέρεται μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αποτελούν τη βάση για το χτίσιμο της εμπιστοσύνης και την ευημερία τους.

Έχουν φίλους από πολλές τάξεις, άνδρες και γυναίκες όλων των ποιοτήτων και κατηγοριών. Τα κριτήρια επιλογής είναι τα κοινά ενδιαφέροντα και οι διανοητικά αρμονικές σχέσεις και όχι βάσει δογμάτων και καταγωγής. Ενδιαφέρονται για τις αξίες ενός προσώπου και σπάνια -έως ποτέ- κριτικάρουν συμπεριφορές ή το στιλ ζωής κάποιου άλλου. Οι περισσότεροι Υδροχόοι αποδέχονται τους ανθρώπους όπως είναι. Συνήθως είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και αφοσιωμένοι σε μια γενικότερη καλυτέρευση της ζωής χωρίς κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.

Παρ' όλο το ότι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και την ανθρώπινη κατάσταση, δεν εκδηλώνονται συναισθηματικά ή έχουν σχέσεις και δραστηριότητες απρόσωπες.

Όντας ο Υδροχόος από φυσικού του επαναστάτης, η ιδιοσυγκρασία του δεν αντέχει μια συμβατική ζωή, αλλά είναι από τους ανθρώπους που εκπαιδεύονται εύκολα, έχοντας έξυπνο μυαλό, ενώ και το αστραφτερό του πνεύμα γεννάει συνεχώς καινούργιες ιδέες, κάποιες αρκετά προχωρημένες για έναν κοινό νου.

Το ρήμα του Υδροχόου είναι γνωρίζω.

Η απαίτηση για προσωπική ελευθερία είναι επίμονη, αλλά είναι αφοσίωμενος, πιστός και ειλικρινής με εκείνους με τους οποίους έχει φιλική σχέση.

Η υπερβολή ή η κακή χρήση κάποιων στοιχείων του, θα δημιουργήσει έναν επαναστάτη απέναντι στον καθετί, ένα άτομο αντιδραστικό, αντιφατικό και προβοκάτορα. Είναι ο φανατικός μεταρρυθμιστής ή ο τύπος του δικτάτορα που τις ιδέες του για δραστική αλλαγή πρέπει να ασπαστεί όλος ο κόσμος. Η πρωτοτυπία του θα γίνει προκλητική εκκεντρικότητα και η ειλικρίνεια του θα καταντήσει απλή έλλειψη τακτ και καλών τρόπων.

Όλα αυτά μπορούν να προκληθούν, αν αναγκαστεί να ζήσει μια υπερβολική συμβατική, ανιαρή και περιορισμένη ζωή, όπου εκτός των άλλων, θα γίνει ψυχρός, αδιάφορος και ανικανοποίητος.

Η γυναίκα Υδροχόος είναι πάντα πολύ φιλική σε όλες τις προσωπικές της σχέσεις. Ντύνεται ανέμελα ή εξτρίμ. Έχει πάντα μια ξεχωριστή πινελιά πάνω της γιατί της αρέσει να είναι διαφορετική από τις άλλες γυναίκες σε σχέση με την εμφάνιση. Γενικά είναι πολύ πιστή, αλλά δεν εκφράζει αυτό που νιώθει εύκολα. Τις πιο πολλές φορές δείχνει αποστασιοποιημένη ενώ σαν μητέρα είναι πολύ σωστή, εφαρμόζοντας, ωστόσο, δικές της και άκρως φιλελεύθερες παιδαγωγικές μεθόδους.

Στον έρωτα ο Υδροχόος είναι και εκεί λίγο παράδοξος. Είναι πιστός, όπως και τα υπόλοιπα σταθερά ζώδια (σε εκείνο το πρόσωπο που αγαπάει την συγκεκριμένη περίοδο) αλλά και έχει και την έλλειψη συναισθηματισμού σαν και τα άλλα ζώδια του αέρα. Για να διατηρηθεί μια ευτυχισμένη συνύπαρξη, το άλλο άτομο που σχετίζεται μαζί του θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Υδροχόος θέλει να είναι ελεύθερος, ανεξάρτητος, να ασχολείται με τα διανοητικά ενδιαφέροντά του και να βρίσκεται συχνά με τους φίλους, την παρέα ή την ομάδα που είναι μέλος. Για να κρατηθεί ο γάμος του, πρέπει τα στοιχεία της προσωπικότητάς του να παραμείνουν αναλλοίωτα.

Σαν παιδί, ο Υδροχόος θα είναι υγιής και ευτυχισμένος. Συνήθως είναι όμορφος και οι γονείς του είναι υπερήφανοι για αυτόν. Θα έχει πρωτότυπες και επινοητικές ιδέες που πρέπει να ενθαρρύνονται με οποιοδήποτε τρόπο, ενώ η εκπαίδευση που θα λάβει θα αποτελέσει ένα θεμέλιο που πάνω του θα κτίσει το οικοδόμημα της σκέψης. Δίχως καλλιέργεια, η τάση του για πρωτοτυπία μπορεί να φτάσει σε ακρότητες. Θα είναι αλαζονικός, θα απορρίπτει αρκετές ιδέες γιατί θα τις θεωρεί απηρχαιωμένες ή θα γίνει δύστροπος και εκκεντρικός. Δεν είναι εύκολο να συνετιστεί, ούτε θα φέρουν αποτέλεσμα τα παρακάλια για να αλλάξει στάση, παρά μόνο αν κερδίσει κάποιος την καρδιά του. Επίσης, χρειάζεται είναι να μάθει να μην κάνει επίδειξη.

Βασική αρχή

Αλτρουιστική κατεύθυνση, προοδευτική δράση, ομαδικές προσπάθειες, εφευρετικό πνεύμα και συμπεριφορά ασυνήθιστη και απρόβλεπτη.

Ενδιαφέροντα

Στον ελεύθερο χρόνο τους λατρεύουν να πειραματίζονται με νέες ιδέες, κάποιοι επινοούν χρήσιμα μηχανήματα, άλλοι ασχολούνται με μοτοσυκλέτες και σπορ αυτοκίνητα. Συνήθως ασχολούνται με θέματα επιστήμης, τεχνολογίας ή μεταφυσικά και αστρολογικά.

Επάγγελμα

Αστρολόγος, έμπορος αυτοκινήτων, εφευρέτης, μηχανικός μοτοσυκλετών, μηχανικός, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, πιλότος, ψυχολόγος, χειριστής ραντάρ, ό,τι έχει να κάνει με σταθμούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς, τεχνικοί ακτινών.

Αρρώστιες

Ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος, όπως σκλήρυνση των αρτηριών και κιρσοί. Προδιάθεση για τραυματισμούς στην γάμπα και στον αστράγαλο. Επιπλέον, λόγω του Ουρανού υπάρχει κίνδυνος εγκεφαλικών και ανακοπών.

Θέματα που υπάγονται στον Υδροχόο με δείκτη τον Ουρανό

Αεροναυτική, αστράγαλοι, αστρολογία, συνεργατικές εταιρίες, αποσπασμένη γνωριμία, εκκεντρικότητα, ελεύθερη σκέψη, ανθρωπισμός, φως, παράδοξα, θετικός αποκρυφισμός, ραντάρ ραδιαισθησία, ραδιόφωνο, ακτίνες, αεροπόρος, φωτογράφος, ακτινολόγος, τηλεπάθεια, τηλεόραση, κύματα.

Χαρακτηριστικά του Υδροχόου

Ανεξάρτητος, εφευρετικός, ατομικιστής (αυτός που πιστεύει στον εαυτό του και τη μοναδικότητα του ατόμου), προοδευτικός, μοναδικός, επιστημονική φλέβα, λογικός, ανθρωπιστής, ριζοσπαστικός, διανοούμενος, αλτρουιστής.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου

Απρόβλεπτος, ιδιότροπος, βαριέται τις λεπτομέρειες, ψυχρός, απόλυτος στην γνώμη του, εκκεντρικός, απρόσωπος, απείθαρχος, αντιφατικός, προβοκάτορας, προκλητικός.

Φυσική εμφάνιση

Έχουν καλό σκελετό και στενόμακρο πρόσωπο. Η όψη τους γενικά είναι γεμάτη ζωή και χρώμα.

Διάσημοι Έλληνες Υδροχόοι

Ιωάννης Καποδίστριας, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Γαβράς, Μίμης Δομάζος, Έλενα Παραρίζου, Καλομοίρα, Ρούλα Κορομηλά

Διάσημοι Ξένοι Υδροχόοι

Αβραάμ Λίνκολ, Φράνκλιν Ρούσβελτ, Τόμας Έντισον, Γαλιλαίος, Ιούλιος Βερν, Τζων Τραβόλτα, Πωλ Νιούμαν, Βανέσα Ρεντκρέιβ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, Μότσαρτ, Λόρδος Βύρων, Δαρβίνος, Κάρολος Ντίκενς, Μανέ, Κριστιάν Ντιόρ, Τσάρλς Λίντμπερ, Τζένιφερ Ανιστον, Όπρα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved