O Ήλιος στο ζώδιο του Τοξότη

Μεταβλητό, Πύρινο, Θετικό. Το βέλος δείχνει τον στόχο του Τοξότη που τον βάζει πάντα πολύ μακριά

O Ήλιος στο ζώδιο του Τοξότη

Το σύμβολο του Τοξότη είναι ένας Κένταυρος που κράτα ένα τόξο. Αυτό συμβολίζει την δυαδική φύση του ζωδίου λόγω το ότι ο Κένταυρος είναι μισός άνθρωπος, μισό άλογο. Το βέλος δείχνει τον στόχο του Τοξότη που τον βάζει πάντα πολύ μακριά.

Μέρος του σώματος: Ισχία, μηροί, συκώτι, ηπατικό σύστημα.

Ποιότητα στοιχείο: Πύρινο, Μεταβλητό, Θετικό

Φυσικός οίκος: 9ος

Πλανήτης: Δίας

Μέταλλο: Κασσίτερος

Αριθμός: 9

Ημερομηνίες: 22 Νοεμβρίου – 22 Δεκεμβρίου

Χρώμα: Βαθύ μπλε

Οι Τοξότες είναι υψηλόφρονες, ειλικρινείς και έντιμοι. Ψάχνουν την αλήθεια και μιλούν για αυτή, σύμφωνα με το τι πιστεύουν οι ίδιοι ότι είναι. Έχουν πλατειές αντιλήψεις για όλα τα πράγματα και συνήθως εγκαταλείπουν τις λεπτομέρειες στους άλλους. Αντιμετωπίζουν τον κόσμο με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη. Στοχεύοντας πάντα ψηλά, έχοντας ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη στην επιτυχία. Συχνά δημιουργούν προβλήματα στους εαυτούς τους επειδή είναι πολύ βιαστικοί.

Είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, αδιάφοροι για τις λεπτομέρειες και έχουν την προδιάθεση να παίρνουν δυναμικές αποφάσεις. Συνήθως, λόγω βιασύνης και μη προσοχής στην λεπτομέρεια, σκοντάφτουν και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι Τοξότες παίρνουν τις αποτυχίες τους και τις εξετάζουν φιλοσοφικά. Οι ατυχίες δεν τους κάνουν να χάνουν τις ευκαιρίες για μελλοντική επιτυχία ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις τους. Eίναι προσανατολισμένοι στο σκοπό τους αλλά μερικές φορές είναι υπερβολικά επεκτατικοί τύποι και μπορεί να γίνουν θορυβώδεις, χοντροκομμένοι, μανιώδεις φίλαθλοι και με έντονο το ενδιαφέρον τους για προσωπική ελευθερία.

Δεν θέλουν να συμβιβάζονται και προχωρούν σύμφωνα με τα ιδανικά και τις αρχές τους. Προχωρούν προς τα εμπρός, χωρίς να έχουν ανάγκη από κολακείες, απληστία και αυτοεξυπηρέτηση. Εμπιστεύονται μόνο τις ικανότητές τους και θέλουν να φτάσουν στην κορυφή μόνοι τους. Έχουν ελεύθερο πνεύμα, αρκετά παράτολμο που δεν δένεται με κάποιο περιορισμένο στιλ ζωής ή με στενές ιδέες ή με σχέσεις που απειλούν την ελευθερία τους.

Eπιθυμούν να κάνουν ό,τι θέλουν, οπότε το θέλουν, επειδή τους ευχαριστεί. Να τρώνε, όταν πεινούν και να λένε ό, τι σκέπτονται, χωρίς να καλύπτουν την αλήθεια. Είναι άνθρωποι φυσικά και διανοητικά δραστήριοι, στο δε διανοητικό επίπεδο είναι ενημερωμένοι. Εκ φύσεως είναι εξερευνητές που τους ενδιαφέρουν τα απομακρυσμένα σημεία και οι βαθιές πνευματικές ιδέες. Είτε σε φυσικό είτε σε διανοητικό επίπεδο, οι εξερευνήσεις έχουν κίνητρο την επιθυμία για μάθηση.

Συνήθως είναι εξωστρεφείς, φιλικοί αλλά και αστείοι. Είναι εντελώς αμερόληπτοι, σε σημείο που χάνουν την αίσθηση του τακτ. Ανυπόμονοι, ευέξαπτοι και αρκετά δημοφιλείς. Η ενέργεια που τους περισσεύει καταναλώνεται σε φίλους και γνωστούς. Η τάση τους για συνεχή κίνηση τους κάνει να πραγματοποιούν πολλά ταξίδια. Θέλουν να ταξιδέψουν μακριά για να εξερευνήσουν, τόσο φυσικά όσο και νοητικά. Τους αρέσουν όλα τα σπορ, ιδιαίτερα αν γίνονται με μεγάλη ελευθερία και έξω από το σπίτι. Πολλοί Τοξότες έχουν αναπτυγμένη διόραση και μερικές φορές προφητεύουν γιατί βλέπουν μπροστά.

Το κατάλληλο ρήμα για τους Τοξότες είναι το "αντιλαμβάνομαι".

Στον έρωτα πετούν το βέλος πολύ ψηλά και αναζητούν σύντροφο ανοικτόμυαλο και ταξιδιάρη. Μερικές Τοξοτίνες παντρεύονται παραπάνω από μια φορά. Είναι ανέμελες, ελεύθερες, συνήθως ντύνονται με αθλητικά ή ό,τι τους βολεύει. Δεν τους αρέσει κανένας να τους περιορίζει αλλά οι ίδιες μερικές φορές είναι αρκετά καταπιεστικές στους άλλους γιατί έχουν διακαή πόθο να διδάξουν το σωστό. Σαν μητέρες, δίνουν πολλά στα παιδιά τους αλλά μερικές φορές τα πιέζουν πολύ για το θέμα της μόρφωσης.

Οι Τοξότες, ως επί το πλείστον, ερωτοτροπούν αλλά μόνο ελάχιστοι ενδιαφέρονται σοβαρά για ειδύλλια. Η μεγάλη τους επιθυμία για ελευθερία γίνεται πολλές φορές αιτία ή να παραμένουν ανύπαντροι ή να παντρεύονται σε πολύ μεγάλη ηλικία. Αυτό συνήθως το κάνουν οι άνδρες. Αν, αναγκαστικά, βιώσουν μια ζωή πολύ καθιστική ή στενόχωρη, όσο αφορά τις δραστηριότητες ή τις αντιλήψεις, καταπιέζοντας τον πραγματικό τους εαυτό, θα αντιδράσουν με εκρήξεις οργής ή σκυθρώπιασμα.

Σαν παιδί ο Τοξότης θα είναι γρήγορος, έξυπνος, καλός στα παιχνίδια και τυχερός με πολλούς τρόπους. Είναι απαραίτητο να μάθει να ελέγχεται γιατί διαφορετικά θα ξεφύγει και θα δημιουργήσει δικούς του νόμους.

Βασική αρχή

Αντιπροσωπεύει τη δράση η οποία γίνεται με ζήλο, ιδεαλιστικές κατευθύνσεις, διακαείς προσπάθειες, σκέψη θετική, πνεύμα περιπετειώδες και φιλοσοφική συμπεριφορά.

Αρρώστιες

Νευρικά και αναπνευστικά προβλήματα. Ατυχήματα, ψυχολογική αναστάτωση, νοητική υπερένταση, ηπατικές διαταραχές.

Εργασία

Υποθέσεις εξωτερικού, μακρόπνοοι στόχοι, θρησκεία, νόμοι, πανεπιστήμια, δικαστήρια, φιλοσοφία.

Επαγγέλματα

Δικηγόρος, ιερέας, ιεροκήρυκας, δάσκαλος, καθηγητής, εκπαιδευτής αλόγων, ιππέας, επιχειρηματίας εισαγωγών/εξαγωγών, διαφημιστής, φιλόσοφος, εκδότης, αθλητής.

Χόμπι

Ασχολούνται μόνο με χρήσιμα χόμπι και όχι ελαφρές κοινωνικές δραστηριότητες. Ο αθλητισμός τους ενδιαφέρει πολύ καθώς και το κυνήγι. Δείχνουν ενδιαφέρον σε κεραμικά, δέρματα, αγγειοπλαστική, ωρολογοποιία, κλασική μουσική, ιστορία ή ιστορικά μυθιστορήματα.

Θέματα που υπάγονται στον Τοξότη με δείκτη τον Δία

Ταξίδια στο εξωτερικό, άλογα, ιππασία, εκπαίδευση αλόγων και εμπόριο, Νόμος, φιλοσοφική σκέψη, Προφητεία, Θρησκεία, μεταφυσική, περιπλάνηση, βάδισμα, πεζοπορία.

Θετικά χαρακτηριστικά του Τοξότη

Ευθύς, φιλοσοφικός, αγαπάει την ελευθερία, ανοιχτόμυαλος, αθλητικός, γενναιόδωρος, αισιόδοξος, δίκαιος, θρησκευόμενος, λόγιος, ενθουσιώδης, Ιδεαλιστής.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Τοξότη

Εριστικός, υπερβολικός, φλύαρος, αναβλητικός, καλοπερασάκιας, ωμός, ανυπόμονος, τζογαδόρος, πιεστικός, οξύθυμος, υπέρμετρος ζήλος του ιεραποστόλου.

Φυσική εμφάνιση

Συνήθως είναι ψηλοί και αθλητικοί. Η εξουσία του Δία εκφράζεται με μια αξιοπρέπεια και στην κορμοστασιά. Οι περισσότεροι έχουν μεγάλο τετράγωνο μέτωπο, με μια τούφα μαλλιά να πέφτει συνέχεια στο πρόσωπο, που την πετούν. Αρκετοί είναι μεγαλόσωμοι ή παχείς.

Διάσημοι Έλληνες Τοξότες

Μαρία Κάλλας, Διονύσης Σαββόπουλος, Κάρολος Φιξ, Δημήτρης Μυράτ, Νίκος Κούρκουλος, Ζωή Λάσκαρη, Χριστίνα Λαμπίρη, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Διάσημοι Ξένοι Τοξότες

Ουίνστον Τσώρτσιλ, Νοστράδαμος, Μπαχ, Μπετόβεν, Ουώλτ Ντίσνευ, Φρανκ Σινάτρα, Τζέιν Φόντα, Κερκ Ντάγκλας, Χαλίλ Γκιλμπράν, Τίνα Τέρνερ, Μπρους Λη, Στήβεν Σπήλμπεργκ, Τζον Κένεντυ Τζούνιορ, Μπράντ Πιττ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved