Συμβουλές υγείας, ομορφιάς και συνταγές καλλυντικών για το ζώδιό σου

Tips και υλικά που σου είναι απαραίτητα

Συμβουλές υγείας, ομορφιάς και συνταγές καλλυντικών για το ζώδιό σου

Κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένες ανάγκες και στοιχεία που θα το βοηθήσουν να διατηρήσει ή να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, την υγεία και την ομορφιά του.

Παρακάτω, σου επισημαίνουμε τα ευάλωτα σημεία σου και πού πρέπει να ρίξεις το βάρος σου και προτείνουμε φυσικά καλλυντικά ή μυστικά, ανάλογα με το ζώδιό σου.

ΚΡΙΟΣ


Το συγκεκριμένο ζώδιο κυβερνά το κεφάλι και το πρόσωπο κι εκεί πρέπει να ρίξεις το βάρος σας. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και η περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμά σου. Η ντομάτα και οι σπόροι μουστάρδας είναι ευνοϊκά για την υγεία και την ομορφιά σου, οπότε καλό θα ήταν να τα εντάξετε στη διατροφή σου.

Συμβουλή: Ο χυμός ντομάτας είναι καλός για το δέρμα σας. Πίνε τον καθημερινά ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ή πρόσθεσε λίγες σταγόνες λάιμ και με ένα βαμβάκι πέρασε το πρόσωπό σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχεις την τάση για υπερβολές και καταχρήσεις στο φαγητό γι' αυτό πρέπει να ελέγχεις το σωματικό σου βάρος. Για να χάσεις λίπος, μείωσε, αν δεν μπορείς να κόψεις τελείως, όλα όσα λατρεύεις να τρως ή δοκίμασε κάποια από αυτά να τα αντικαταστήσεις με υγιεινά υποκατάστατα. Ο κυρίαρχος πλανήτης σου, η Αφροδίτη, σου προσδίδει όμορφα, εκφραστικά μάτια γι' αυτό αναζήτησε τρόπους για να τα αναδείξεις περισσότερο.

Συμβουλή: Λιώσε φρέσκο δυόσμο και βάλε τον γύρω από τα μάτια. Βοηθά στο να μειώσεις τους μαύρους κύκλους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχεις ένα ταλέντο στην αυτοέκφραση. Ο κυρίαρχος πλανήτης σου, ο Ερμής, κυβερνά τα χέρια και τα δάχτυλα που συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιείς στην επικοινωνία σου. Γι' αυτό κάνε τη φροντίδα των χεριών σου και των νυχιών σου συνήθεια.

Συμβουλή: Χρησιμοποίησε την ακόλουθη μάσκα χεριών για να έχεις απαλά και όμορφα χέρια. 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης, 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη. Ανακάτεψε όλα τα υλικά, άπλωσε στα χέρια και άφησε τη μάσκα για 15 λεπτά. Μετά ξέβγαλέ τα με χλιαρό νερό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Επειδή κυβερνά το στομάχι σου, σε κάνει ευάλωτο/η και ίσως έχεις διάφορα πεπτικά προβλήματα, τα οποία όμως με τη σειρά τους έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σου. Εκτός από την εξωτερική ομορφιά, λοιπόν, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και στη διατροφή σου. Το μαρούλι, το λάχανο, τα γογγύλια, το αγγούρι και το πεπόνι είναι ευνοϊκές τροφές για σένα.

Συμβουλή: Ανάμιξε το χυμό από ένα μικρό αγγούρι με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και ροδόνερο. Είναι μια καλή τονωτική λοσιόν, αν έχεις θαμπή ή λιπαρή επιδερμίδα.

ΛΕΩΝ

Σαν το σύμβολό σου, το λιοντάρι, συνήθως έχεις όμορφα μαλλιά αλλά πρέπει να τα κουρεύεις συχνά, τουλάχιστον τις άκρες και να τους δίνεις ένα στιλ μοναδικό. Ο Ήλιος κυβερνά την καρδιά και την πλάτη, γι' αυτό απόφυγε το αδικαιολόγητο στρες ή ξεκίνησε ασκήσεις τόνωσης του καρδιαγγεακού συστήματος. Το σαφράν, το χαμομήλι, τα καρφάκια γαρύφαλλου, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και η λεβάντα είναι ευεργετικά για την υγεία και την ομορφιά σου, γι' αυτό να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου.

Συμβουλή: Ανάμιξε λεβάντα, δεντρολίβανο, 20 σταγόνες έλαιο γερανιού με 50 ml λάδι καρύδας. Χρησιμοποίησε μία μικρή ποσότητα αυτού του ελαίου για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, μία φορά την εβδομάδα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το ζώδιό σου σχετίζεται με την υγεία κι εσύ έχεις πλήρη επίγνωση όλων όσων πρέπει να κάνεις για να τη διατηρείς καλή. Αλλά, πολύ συχνά μένεις στη θεωρία. Δεν είσαι λάτρης της άσκησης αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την ομορφιά. Κάνε την γυμναστική μέρος της καθημερινής ρουτίνας σου. Καλά για εσένα είναι τα καρότα, η βρώμη, ο μαϊντανός και οι ξηροί καρποί όλων των ειδών.

Συμβουλή: Για να φωτίσεις την επιδερμίδα σου, εφάρμοσε ένα μείγμα από καρότο, λάιμ και χυμό από αγγούρι (1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα) στο πρόσωπό σου και ξέπλυνε μετά από 15 λεπτά.

ΖΥΓΟΣ


Το ζώδιο αυτό κυβερνά τη μέση και τα νεφρά κι εκεί είσαι ευάλωτη, γι' αυτό πρέπει να αποφεύγεις τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Όλα τα είδη των φασολιών, το σπανάκι, τα πεπόνια, μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα, καρύδια και αμύγδαλα είναι ευεργετικά για σένα.

Συμβουλή: Το αμυγδαλέλαιο είναι εξαίρετο τονωτικό του δέρματός σου. Χρησιμοποίησε κρέμες, λοσιόν κι ενυδατικές που βασικό συστατικό τους είναι το αμυγδαλέλαιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Εσύ θα πρέπει να λάβεις προληπτικά μέτρα για το αίμα και τις διάφορες διαταραχές του. Τα φύλλα της μελιάς ή ψευτοπασχαλιάς είναι πολύ ευεργετικά για εσένα και υπάρχουν αρκετά προϊόντα ομορφιάς και υγείας που τα περιέχουν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ο Σκορπιός χαρακτηρίζεται από τα πολύ έντονα μάτια ή βλέμμα και πρέπει να φωτίζονται.

Συμβουλή: Βράστε μερικά φύλλα μελιάς με νερό. Άφησέ το να κρυώσει, σούρωσέ το, ρίξε το σε ένα καθαρό βαζάκι και βάλε το στο ψυγείο. Κάνε με αυτό κομπρέσες στα μάτια σου δύο φορές την ημέρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς γι' αυτό είσαι επιρρεπής στο να παίρνεις βάρος σε αυτά τα σημεία. Για να διώξεις το περιττό λίπος σε αυτές τις περιοχές πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης. Τα σπαράγγια, κεράσια, φράουλες, μήλα, ροδάκινα, ελιές, ρόδια, ανανάς, σταφύλια, αμύγδαλα, σύκα και το σιτάρι είναι καλά για σένα.

Tip: Χρησιμοποίησε συχνά χυμό σταφυλιών για απαλή, λεία και καθαρή επιδερμίδα. Βάλε το στο πρόσωπό σου και αφήστε το για 15 λεπτά. Μετά ξέπλυνε με κρύο νερό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είσαι ο άνθρωπος του καθήκοντος και σκληρά εργαζόμενη. Έχεις μια «γήινη» ομορφιά και πολύ ωραία πόδια γι' αυτό και το πεντικιούρ ανήκει στα «πρέπει» σου. Φρόντισε να χρησιμοποιείς φυτικά προϊόντα για το δέρμα και τα μαλλιά και κατανάλωσε σπανάκι, καρότα, μπρόκολο, σέλινο και σέλερι για ζωτικότητα, ενέργεια και λαμπερή εμφάνιση.

Tip: Αν έχεις σκασμένες φτέρνες φτιάξε ένα πολύ παχύ μείγμα από σκόνη κουρκουμά και λάδι μουστάρδας. Βάλε το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς και θα δεις άμεση βελτίωση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι απότομες αλλαγές και το άγχος που δημιουργούν μπορεί να παίξουν αρνητικό ρόλο όχι μόνο στη υγεία αλλά και την εξωτερική σου εμφάνιση γι' αυτό πρέπει να ηρεμείς. Το σπανάκι και το φασκόμηλο είναι πολύ ωφέλιμα για σένα, οπότε χρησιμοποίησέ τα. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, αν πιεις ένα αφέψημα φασκόμηλου με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Tip: Γέμισε την μπανιέρα σου με χλιαρό νερό και ρίξε μέσα 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 1 χούφτα χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βυθίσου στην μπανιέρα και μείνε μέσα για 10-20΄. Έτσι, θα αποσυμφορήσεις τα πόδια σου, θα τονώσεις το κυκλοφορικό, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα αποκτήσεις ένα αίσθημα ευεξίας.

ΙΧΘΥΕΣ

Συνήθως, έχεις πολύ ευερέθιστο δέρμα και ευαίσθητο στον ήλιο και είσαι επιρρεπής σε ερεθισμούς και αλλεργίες. Απόφυγε να κυκλοφορείς -όχι μόνο το καλοκαίρι- χωρίς καλό αντηλιακό. Το μαρούλι, λάχανο, αγγούρι, μανιτάρια, μήλα και οι χυμοί από όλα τα φρούτα συνιστώνται για σένα.

Tip: Φτιάξε το δικό σου αντηλιακό από 2 κουταλιές της σούπας λάδι jojoba, 2 κουταλιές λάδι καρύδας, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 κουταλιές από σιταρέλαιο, ηλιέλαιο και σησαμέλαιο, 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας και 2 κουταλιές εκχύλισμα τριφυλλιού. Βάλε όλα τα έλαια σε ένα μπλέντερ, χτύπησέ τα για λίγο και στη συνέχεια ρίξε το μείγμα σε καθαρό μπουκαλάκι. Χρησιμοποίησέ το μισή ώρα πριν εκτεθείς στο ήλιο αλλά και μετά από την ηλιοθεραπεία.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved