Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 29/5

Δεσμώτης έρωτας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 29/5

Η Αφροδίτη φορά το πέπλο της για να συναντήσει τον αυστηρό Κρόνο κι εσύ το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι το να σκύψεις επάνω στα προβλήματα των ανθρώπων. Και εκείνων που αγαπάς, μα και των άλλων, που σιωπούν κι η θλίψη τους καθρεφτίζεται στα μάτια τους.

Να αφουγκραστείς τις ανάγκες και τους καημούς τους και να τους εμψυχώσεις, διαχωρίζοντας όμως τον ρόλο του ερωτικού συντρόφου, από εκείνον του ψυχοθεραπευτή. Είναι δύο ασύμβατοι ρόλοι κι αν μπεις σε διπλό κόπο, το μόνο που θα πετύχεις είναι να κάνεις τη σχέση σου ακόμη πιο ανισότιμη ή εξαρτημένη. Δεν είσαι εσύ ο θεραπευτής, εσύ είσαι ο εμψυχωτής.

Όμως, ποια τύχη άραγε περιμένει τον έρωτά σου;

Και ποια επιλογή έχεις, όταν οι δικοί σου άνθρωποι τσαλαπατούν το συναίσθημά σου ή όταν εκείνοι που ζητούν να μπουν στη ζωή σου φέρουν τη σφραγίδα του προβληματικού; Όταν η κατακτητική ορμή στέκει αντικριστά με την υποταγή και τα θέλω αντιμάχονται τα πρέπει σου, όταν οι επιθυμίες σου βρίσκονται σε αποδρομή κι η σκληρότητα παίρνει τα ηνία; Όταν η βιτρίνα σου πλάθεται από τις ανασφάλειες, τις ενοχές και τα απωθημένα σου κι όχι την αγάπη σου;

Όταν οι κοινωνικοί ρόλοι σε καθορίζουν κι ο έρωτάς σου είναι δεσμώτης τους;

Ερωτικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί το 2018 στην ερωτική σου ζωή

Αν είσαι άντρας, το πιθανότερο είναι πως θα μπεις στον πειρασμό να επιβεβαιώσεις την υπεροχή σου, να την «αποδείξεις» αυξάνοντας τα «κομμάτια» της συλλογής σου. Μια μάλλον μάταιη επιβεβαίωση, όταν οι ρίζες της ανασφάλειάς σου είναι βαθιά βυθισμένες στην ύπαρξή σου κι αν δεν σταθείς να συλλογιστείς και να «σκάψεις», θα σε κρατούν πάντα δέσμιο των συμπλεγμάτων σου. Η «εντολή» κυριαρχίας που έχει σφηνώσει στο κρανίο σου σε οδηγεί βέβαια σε επιλογές για τις οποίες θα μπορείς να καυχιέσαι στους φίλους σου, όμως πόσο πλήρης μπορείς να νοιώθεις, όταν η υποτιθέμενη αγάπη σου δεν είναι παρά ένα τρόπαιο; Χρυσό ή τσίγκινο δεν έχει σημασία, γιατί σύντομα θα βρεθεί κάποιος ικανότερος «πρωταθλητής» που θα σου το αρπάξει, όπως εξ άλλου έπραξες κι εσύ.

Αν πάλι είσαι γυναίκα, μπορεί εύκολα να σφιχταγκαλιαστείς με τον μαζοχισμό σου, στο όνομα μιας άλλης «εντολής», που σε θέλει υπομονετική και χαμηλοβλεπούσα, υποτακτική και ευνουχισμένη.

Το συναίσθημά σου ανάμεσα σε μυλόπετρες… Ναι, η προσωπική σου ζωή βρίσκεται σε κρίση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το να αλλάξεις εξουσιαστή. Κινδυνεύεις να διαιωνίσεις την απώλεια του αυτεξούσιού σου, υποκύπτοντας σε έναν ακόμη εραστή με σύνδρομο «πατέρα- αφέντη», που δεν καθρεφτίζει παρά τη δική σου μειωμένη αυτοεκτίμηση. Και τότε, οι υψηλές προσδοκίες σου θα ξαναγίνουν βορά ενός ωμού ρεαλισμού.

Οικονομικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί στον οικονομικό τομέα

Ο άντρας απέναντι στην γυναίκα και η γυναίκα απέναντι στον άντρα…

Όμως τελικά αυτή η αντιπαράθεση των δύο φύλων-ρόλων, που στέκει χρόνια τώρα στο βάθρο της κοινωνίας σου, δεν στερεί μόνο την αρμονία από το περιβάλλον σου, αλλά κυρίως πιστοποιεί ότι η αρμονία δεν υπάρχει μέσα σου.

Έτσι λοιπόν, σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις, αν πραγματικά θέλεις να μην κυριαρχείσαι από φαντάσματα και πεποιθήσεις εδραιωμένες σε κοινωνικούς κώδικες, οφείλεις να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου. Με αφορμή κι αιτία το όποιο πρόβλημά σου, να κοντοσταθείς εξετάζοντας τους λόγους που σε οδήγησαν μέχρι εδώ. Όχι τους «κακούς» άλλους, που ουσιαστικά εσύ τους προσκαλείς. Η στασιμότητα και τα κολλήματά σου είναι που τρέφουν την ύπαρξή τους. Τα απωθημένα, οι φοβίες και οι εμμονές σου.

Σπάσε, λοιπόν, τα δεσμά σου και χαμογέλα μπροστά στη νέα σου ζωή, καταργώντας τα όρια που σου έθεσαν άλλοι. Εξ άλλου κι εκείνοι θα πρέπει να μάθουν κάποια στιγμή ότι έχεις τα δικά σου όρια, που αξίζουν τον σεβασμό τους, είτε τους αρέσουν είτε όχι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved