Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 17/4 έως 23/4

Οι πρωτομάστορες

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 17/4 έως 23/4

Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια σου.

Οι δύο πρωτομάστορες, ο Άρης και ο Πλούτωνας αρχίζουν να ξεθεμελιώνουν το παλιό και σε ρωτούν:

Είσαι έτοιμος για μια ακόμη μεγάλη αλλαγή, είσαι έτοιμος να τα αφήσεις όλα πίσω σου ή μήπως φοβάσαι;

Κι αν λες «άσε τους άλλους να αλλάξουν, εγώ πια έκλεισα τον κύκλο μου», να θυμάσαι πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια –και μάλιστα τέτοια σχέδια- τότε το σύμπαν γελάει τρανταχτά.

Ξέρεις τίποτε δεν κρατά αιώνια, η ζωή σου κάνει κύκλους, όπως και τα πάντα γύρω σου. Ο Ήλιος δύει για να ανατείλει μια νέα ημέρα. Την άνοιξη διαδέχεται το θέρος, το φθινόπωρο κι ύστερα ο χειμώνας, για να έρθει μια νέα άνοιξη, διαφορετική κι ας μοιάζει με την προηγούμενη. Μην κλείνεις, λοιπόν, τα μάτια μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα και βαυκαλίζεσαι πως ο κόσμος σου είναι τόσο ολοκληρωμένος, που δεν επιδέχεται αλλαγών.

Ούτε κι ο Θεός ο ίδιος δεν το δέχεται αυτό κι έχει φροντίσει να διασπείρει μέσα στους τοποτηρητές της τάξης και μερικούς διαπρύσιους κήρυκες της ανανέωσης. Είτε της ειρηνικής είτε της βίαιης. Κι όλοι, ένθεν κακείθεν, είναι παιδιά του, αυτά που έμαθες να ξεχωρίζεις με το όνομά τους κοιτώντας τον εαυτό σου στον Καθρέφτη. Ο Πλούτωνας είναι ένα από αυτά και σου αποκαλύφθηκε για να κατανοήσεις το κοσμικό σχέδιο, του οποίου είσαι μέρος και ταυτόχρονα ο ανθός του.

Ερωτικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί το 2018 στην ερωτική σου ζωή

Εσύ βέβαια, βλέπεις και διαλέγεις ό,τι νομίζεις πως σε συμφέρει. Ό,τι κουκουλώνει την ανασφάλειά σου, ό,τι θάβει τα όνειρά σου. Να γιατί δεν ονειρεύεσαι πια.

Μαθημένος στα έτοιμα και τα σίγουρα, ξορκίζεις μια βίαιη ανατροπή, κάνοντας όμως ουσιαστικά αυτό που την προκαλεί για να συμβεί. Διώχνεις τους κήρυκες της αλλαγής, τους εξορίζεις από τον κόσμο σου, τους θεωρείς μιάσματα, αιρετικούς, επικίνδυνους αναρχικούς. Τι περιμένεις, λοιπόν, ύστερα από αυτό; Να φερθούν οι «βάρβαροι» με τον προσήκοντα σεβασμό προς το πρόσωπό σου. Μα την αγάπη και τη συμπόνια που ζητάς από αυτούς, εσύ πρώτος την εξόρισες μαζί τους.

Κι όλα αυτά για να μη χάσεις την τάξη σου, την βολή σου.

Καταστέλλεις, αντί να συνδιαλέγεσαι. Ή πιο σωστά νομίζεις ότι καταστέλλεις, αφού όπως σου είπαν εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μια πλειάδα διδακτικών μύθων, όλοι τελικά παθαίνουν αυτό που φοβούνται περισσότερο. Όλοι, ακόμη και οι πιο ισχυροί, βιώνουν την «κατάρα» τους.

Όσο γερά δομημένος ή συγκροτημένος κι αν είναι ο κόσμος σου, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αν δεν μπορέσεις να τον εξελίξεις. Και δεν νοείται μια νέα αρχή χωρίς αυτό που ονομάζεις τέλος.

Θα μου πεις: "Τι; Θα πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων τις ηρωικές κατακτήσεις του εγώ μου; Θα διαγράψω μονοκοντυλιά τις κατακτήσεις των προγόνων μου κι όλα αυτά που με έκαναν σήμερα να ονομάζομαι άνθρωπος;"

Όχι ακριβώς… Το παρελθόν υπάρχει για να σε διδάσκει, όχι για να γαντζώνεσαι πάνω του και να κλείνεις τη ζωή σου σε ένα μουσείο.

Τιμή του πρέπει, όχι βαλσάμωμα κι αν θες να ξέρεις εκείνο θα έρθει να σε βρει από μόνο του, όταν σταθείς αμήχανος μπροστά στις εξελίξεις.

Αν, λοιπόν, το παρελθόν σου δεν έχει να επιδείξει παρά μόνο το πνίξιμο κάθε αντίθετης φωνής, τότε όλες αυτές οι φωνές, μέσα σε μια στιγμή, θα γίνουν βουή που θα σε καταπιεί. Αν όμως το παρελθόν σου είναι διαποτισμένο από τον σεβασμό στη ζωή, τη δημιουργία και τελικά απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό, τότε θα έρθει σαν μια καλή νεράιδα για να σε βγάλει από το αδιέξοδο και να σου δείξει τον σωστό για σένα δρόμο.

Ξέρω πως δεν σου είναι εύκολο να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν, να εγκαταλείψεις αρχές και αξίες που σε συντροφεύουν χρόνια τώρα. Υποψιάζεσαι ότι αν τραβήξεις ένα τούβλο από το οικοδόμημά σου, τότε αυτό θα καταρρεύσει. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα άχρηστο, άρρωστο ή στραβό τούβλο, εσύ το κρατάς στη θέση του, βρέξει χιονίσει.

Οικονομικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί στον οικονομικό τομέα

Η σύνοδος του Άρη με τον Πλούτωνα έρχεται για να αφαιρέσει από το οικοδόμημά σου όλα αυτά τα τούβλα που είναι συνυφασμένα με τα λάθη σου, με τις παρανοήσεις σου που έγιναν "νόμος", εξ αιτίας του αθεράπευτου εγωισμού σου. Έρχεται να αναδείξει τα πραγματικά κενά σου.

Κι αν το οικοδόμημά σου τελικά καταρρεύσει, επειδή ήταν όλο κτισμένο με λάθη, τότε μην απελπίζεσαι. Πιάσε δουλειά, κτίζοντας τον νέο κόσμο σου.

Να το κάνεις όπως ο εγωιστής γίγαντας του παραμυθιού, που όταν έδιωξε τα «ενοχλητικά» παιδιά από τον κήπο του, βιώνοντας πια έναν μόνιμο χειμώνα, μετανοιωμένος και σοφότερος πήγε ο ίδιος και γκρέμισε την ψηλή μάντρα για να ξαναφέρει πίσω τα παιδιά και την άνοιξη. Την άνοιξη στην καρδιά του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved