2024: Τα σημαντικότερα διαστήματα για την Ελλάδα και τον κόσμο

Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα κυριότερα αστρολογικά φαινόμενα της επόμενης χρονιάς και τις σημαντικότερες χρονικές περιόδους

Θανάσης Ματσώτας
2024: Τα σημαντικότερα διαστήματα για την Ελλάδα και τον κόσμο

Καταρχάς, όλα ξεκινούν προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Πέραν των εκλείψεων του Οκτωβρίου, η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και όχι μόνον εκεί ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Το τι θα γίνει στη νέα χρονιά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο τελευταίο δίμηνο του 2023.

Αυτό ισχύει κυρίως για την Ελλάδα αφού αυτές αρχίζουν να τρέχουν δυνατά από τη Νέα Σελήνη στις 13 Δεκεμβρίου 2023 και συνεχίζονται με αυτήν στις 11 Ιανουαρίου 2024 που είναι και η πρώτη για τη νέα χρονιά. Η κίνηση του Άρη στον Τοξότη στην πρώτη περίπτωση, θα οξύνει τις εντάσεις με τους γείτονες ενώ δεν αποκλείονται έντονα φαινόμενα βίας με έμφαση στον χώρο της παιδείας. Το προσφυγικό παίρνει νέα τροπή, μέσα από ένα νέο έντονο κύμα. Η παρουσία του Άρη στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω στη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της προηγούμενης ως προς τις εξελίξεις και σχετίζεται κυρίως με οικονομικά θέματα, καθώς επίσης και με μυστικές συμφωνίες που θα μεταβληθούν σε φανερές συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Η είσοδος του Δία στους Διδύμους στο τέλος Μαΐου, μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα αλλά από Σεπτέμβριο και μετά.

Ο Κρόνος, συνεχίζοντας την πορεία του στους Ιχθύς, θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς, περισσότερο όμως αυτούς του δεύτερου δεκαημέρου.

Τους γεννημένους στο τελευταίο πενταήμερο των ίδιων ζωδίων θα επηρεάσει και ο Ποσειδώνας.

Αντίστοιχα, ο Πλούτωνας θα φέρει ριζικές και βαθιές αλλαγές σε Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους των δύο πρώτων ημερών.

Εκεί θα συνεχίσει να τονίζει την παρουσία του και ο Ουρανός, δημιουργώντας κάθε είδους εκπλήξεις και ανατροπές στους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο αυτών των ζωδίων.

Φυσικά πολύ σημαντικές για όλον τον κόσμο είναι και οι δύο περίοδοι των εκλείψεων. Η πρώτη ξεκινά στις 25 Μαρτίου με τη σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό και συνεχίζεται στις 8 Απριλίου με την ηλιακή στον Κριό. Αυτή η ηλιακή ενεργοποιεί και την προηγούμενη που έγινε στις 14 Οκτωβρίου 2023. Συνοδεύεται δε, από την κίνηση της Δήμητρας στον Αιγόκερω που πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Είναι σημαντικό πως η Δήμητρα θα παραμείνει εκεί σχεδόν όλη τη χρονιά, αφού μπαίνει στον Αιγόκερω τον Φεβρουάριο και θα φύγει τον Δεκέμβριο.

Αυτές οι δύο εκλείψεις συνδυαστικά, επηρεάζουν ιδιαίτερα το ωροσκόπιο του προέδρου του Ισραήλ Benjamin Netanyahu που δεν φαίνεται να πατάει γερά στα πόδια του. Σε παρόμοια δύσκολη θέση είναι και ο «συνάδελφός» του στην Ουκρανία Volodymyr Zelensky που επηρεάζεται έντονα από τη σεληνιακή έκλειψη στις 28 Οκτωβρίου 2023 αλλά και την πρώτη Πανσέληνο του 2024 στις 25 Ιανουαρίου. Τα πράγματα γι' αυτούς, σε προσωπικό επίπεδο, είναι από πολύ δύσκολα έως επικίνδυνα.

Η δεύτερη εκλειπτική περίοδος ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου με τη σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς και ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου με την ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό.

Ωστόσο, η «βάση» για το ευρύτερο σκηνικό της χρονιάς είναι το «κρυφό» τετράγωνο μεταξύ αστρικού Ουρανού και τροπικού Πλούτωνα που πραγματοποιείται στις 28 Ιουνίου και 5 Δεκεμβρίου 2024, στην 2η και 1η μοίρα αντίστοιχα Ταύρου-Υδροχόου. Κάτω από την επιρροή του, δύσκολα θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία στα πολεμικά μέτωπα ενώ η αύξηση του κόστους παραγωγής, αλλά και η έλλειψη σε πρώτες ύλες θα συνεχίσει τους έντονους κραδασμούς και τις απότομες αλλαγές στην οικονομία.

Αυτή είναι μια πρώτη γενική εκτίμηση για τη νέα χρονιά που έρχεται και φυσικά θα την αναλύσω με περισσότερες λεπτομέρειες στην πορεία.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved