Τετράγωνο Ερμή-Ουρανού: Σπάσε τη συνήθεια!

Και μην προσπαθείς να ακολουθήσεις τους κανόνες

Θανάσης Ματσώτας
Τετράγωνο Ερμή-Ουρανού: Σπάσε τη συνήθεια!

Ήλιος, Πλούτωνας, Ερμής, Αφροδίτη και Άρης, προελαύνουν στον Υδροχόο και δεν φτάνει αυτό. Όλοι με τη σειρά τους θα σχηματίσουν όψη τετραγώνου με τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Ουρανό από τον Ταύρο. Αυτό σημαίνει πως το ζώδιο θα δώσει τα ρέστα του. Ό,τι μπορεί να σχετίζεται με αυτό, θα το δεις σε ακραία μορφή. Και αν σκεφτείς πως το βασικό του ζήτημα είναι η αλλαγή ενάντια σε κάθε τι κατεστημένο, τότε περιμένεις ακραίες ακρότητες! Αρχικά σε μορφή σκέψης και θεωρίας, μετά σε πράξη. Συχνά δε, αυτό γίνεται στο όνομα μιας ιδέας και για το καλό των πολλών.

Ο Ήλιος ήδη έχει σχηματίσει την όψη. Το ίδιο και ο Πλούτωνας αλλά σε «κρυφή» εκδοχή με τον Αστρικό Ουρανό. Αυτοί οι δύο θα συνεχίσουν το παιχνίδι τους αρκετές φορές ακόμη και η επίδρασή τους θα είναι μακροχρόνια.

Στις 17 Φεβρουαρίου έρχεται η σειρά του Ερμή να κάνει το ίδιο και σταδιακά έπονται και οι δύο τελευταίοι.

Ωστόσο, την 1η Μαρτίου έχουμε πάλι το τετράγωνο των δύο πλανητών, αυτήν τη φορά με τον Ερμή στην Αστρική εκδοχή του και τον Ουρανό στην Τροπική.

Και τα δύο αυτά τετράγωνα επηρεάζουν κυρίως Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του δεύτερου και αρχή του τρίτου δεκαημέρου.

Οι Υδροχόοι παίζουν στο γήπεδό τους και τους αρέσει ιδιαίτερα, αλλά και οι Λέοντες το απολαμβάνουν δεόντως, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να τραβήξουν την προσοχή και να διαφοροποιηθούν από τον λαουτζίκο. Σκορπιοί και Ταύροι όμως ζορίζονται, καθώς η επίδραση αυτή τους ξεβολεύει.

Αν, λοιπόν, ανήκεις σε κάποιο από τα παραπάνω ζώδια, δεν είσαι για συνηθισμένα πράγματα αυτή τη χρονική στιγμή!

Καταρχάς, μην προσπαθείς να ακολουθήσεις τους κανόνες. Ακόμη και κάτι απλό, που όλοι οι άλλοι το καταφέρνουν αλλά εσύ όχι, δεν σε πτοεί. Είναι άσκοπο να προσπαθήσεις να το καταφέρεις γιατί απλά θα καταφέρεις κάτι άλλο, πιθανότατα και πολύ πιο δύσκολο!

Παράξενοι άνθρωποι, περίεργες και αναπάντεχες καταστάσεις, όλα έρχονται και πέφτουν επάνω σου και σου δίνουν μια δυνατότητα να αντιληφθείς γρήγορα το πνεύμα τους και κυρίως, να βρεις το θάρρος να τα ακολουθήσεις. Και για να το κάνεις, πρέπει να σκεφτείς και να φερθείς διαφορετικά απ’ ό,τι συνηθίζεις. Σε προκαλούν να προκαλέσεις! Ακόμη και να εκτεθείς, στο «παράλογο», στο αβέβαιο, στο διαφορετικό.

Πρέπει να καταλάβεις πως ο βασικότερος παράγοντας της επιτυχίας είναι να μην μοιάζεις με τους άλλους. Δες, λοιπόν, τι κάνουν οι άλλοι και κάνε το διαφορετικά!

Μπορεί να νιώσεις άβολα, αλλά αν πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις, τότε άβολα θα νιώσουν οι άλλοι κι εσύ θα έχεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού!

Αν η νέα πραγματικότητα δεν σου αρέσει και υποστηρίζεις παραδοσιακές τάσεις, είναι λάθος να την αντιμετωπίσεις με παραδοσιακό τρόπο και επιχειρήματα. Πρέπει να βρεις έναν καινούριο λόγο και να αναδείξεις μια νέα και ενδιαφέρουσα πλευρά της παράδοσης. Γιατί η παράδοση τις περισσότερες φορές εμπεριέχει μια σοφία που ξέπεσε σε συνήθεια…

Και από αυτό ορμώμενος, θα σου πω επίσης πως όλο αυτό το άβολο της κατάστασης έχει και μια ανώτερη πλευρά. Είναι η εσωτερική πρόκληση να αφεθείς στο άγνωστο. Όχι το προερχόμενο έξωθεν αλλά το εσωτερικό άγνωστο. Να έρθεις αντιμέτωπος με κάθε προσωπική συνήθεια μικρή ή μεγάλη, αρνητική αλλά και θετική και να σταθείς απέναντί της. Να δεις τον μικρόκοσμό σου χωρίς αυτήν. Και τότε ένας πολύ μεγαλύτερος μπορεί να ανοίξει. Μα και θετική, θα αναρωτηθείς; Ναι, γιατί η συνήθεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι οι επιπτώσεις της. Όσο πιο μόνιμο είναι κάτι, τόσο πιο άψυχο. Γι' αυτό, σπάσε τη συνήθεια!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved