Πανσέληνος στον Υδροχόο: Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Πραγματοποιείται στη 1 Αυγούστου και ώρα 9:32μμ στις 9ο15΄του Υδροχόου.

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος στον Υδροχόο: Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

Φέτος την περίφημη Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα την απολαύσουμε δύο φορές αφού στις 31 θα έχουμε και δεύτερη. Είναι το γνωστό blue moon. Επίσης και οι δύο θα είναι «Supermoon» αφού η Σελήνη θα είναι σχετικά κοντά στη Γη και θα φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως. Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αστρολογικά αλλά είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που μπορείς να απολαύσεις!

Θα επηρεάσει κυρίως Λέοντες και Υδροχόους όπως επίσης Ταύρους και Σκορπιούς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου και αρχές του δεύτερου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 10η μοίρα των ζωδίων του Σταθερού σταυρού.
Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι για αυτούς που ανέφερα, αν έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1953, 1957, 1967, 1972,1976, 1991,1995 και 2008.
Ωστόσο στην μία αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει και τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου των ίδιων ζωδίων.
Στη δεύτερη αστρική της εκδοχή θα είναι εξίσου σημαντική και για τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου των ζωδίων του Παρορμητικού σταυρού, πρώτα για Καρκίνους-Αιγόκερους και αμέσως μετά για Κριούς και Ζυγούς.

Ο χαρακτηρισμός «Supermoon» ταιριάζει πολύ σε αυτήν την Πανσέληνο αφού το κυριότερο χαρακτηριστικό της είναι το ταυ-τετράγωνο που σχηματίζουν ο Ήλιος και η Σελήνη με τον Δία.Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο!

Αυτή η Πανσέληνος λέγεται επίσης «του οξύρρυγχου». Δεν ξέρω για τις άλλες χρονιές, αλλά σε αυτήν εδώ, με τόσα που θα ξοδέψεις για… χαβιάρι, μάλλον εύστοχη τη βρίσκω την ονομασία.

Η παρουσία του Ερμή και του Άρη στην Παρθένο σου ανοίγουν δουλειές ακόμα και αν είσαι σε διακοπές. Ειδικά με το τρίγωνο Άρη-Δία, ό,τι επιχειρείς σου βγαίνει, ακόμη και αν ξεκινήσεις λάθος ή υπερβαίνει τις δυνατότητές σου.
Εδώ η αντίθεση Ερμή-Κρόνου, μέσα από τη συντηρητική οπτική της, μπορεί σε κάποιο βαθμό να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην ορμητικότητα και την υπερβολή αυτής της Πανσελήνου.
Πόσο όμως; Ο Ήλιος και η Αφροδίτη στον Λέοντα δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Το φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι σου, που ξέχασες να το βγάλεις με το photoshop γιατί είχες στο νου σου να σηκώσεις τους γλουτιαίους, είναι αντανάκλαση από τα flash για τις selfies που βγάζεις με καμάρι στα club και στις ξαπλώστρες.
Τα θέλεις όλα πολύ! Και θα τα έχεις. Θα ξοδέψεις και θα ξοδευτείς!
Από κοντά και το τετράγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Ουρανό που δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις στις σχέσεις και στα οικονομικά σου. Δεν θα προβληματιστείς γιατί δεν θα προκάμεις. Πρώτα θα πέσεις με τα μούτρα και μετά θα αναρωτηθείς τι γίνεται. Θα είναι αργά (για δάκρυα Στέλλα) αλλά τουλάχιστον θα το έχεις φχαριστηθεί!

Για την Ελλάδα ειδικότερα, η κίνηση του Άρη σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη της όπως επίσης η παρουσία των αστρικών Δεσμών της Σελήνης στην 5η μοίρα Κριού-Ζυγού, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα εσωτερικά και εξωτερικά. Ωστόσο θα συνεχιστούν οι αθλητικές επιτυχίες όπως έχω ξαναπεί στο άρθρο μου στις αρχές του μήνα για την είσοδο του Άρη στην Παρθένο. Επικοινωνιακά «ατοπήματα» στην πολιτική σκηνή με πολλές κόντρες, θα δημιουργήσουν εσωκομματικά προβλήματα που μπορεί να καταλήξουν και σε κάποιες διαγραφές, μεταγραφές ή και διασπάσεις.
Η κίνηση του Άρη ενεργοποιεί επίσης τον χάρτη της Κύπρου και θα δημιουργήσει και εκεί προβλήματα. Άλλωστε τον Αύγουστο θα έχουμε το «προδόρπιο» γι αυτά που θα επακολουθήσουν το φθινόπωρο.
Αυτή η Πανσέληνος με την ισχυρή παρουσία του Δία, φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Ωστόσο κρύβει πολλές παγίδες και προβλήματα. Είναι άλλωστε συνέχεια μιας ιδιαίτερα δύσκολης Νέας Σελήνης που προηγήθηκε. Αυτό σημαίνει πως κάθε πρόβλημα που προκύπτει, θα γιγαντώνεται!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved