Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι λένε τα άστρα;

Πόσο ορατό είναι όμως το ενδεχόμενο ενός πιο εκτεταμένου εμφύλιου στις ΗΠΑ;

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι λένε τα άστρα;

Λίγο μετά την 1:00 της 6ης Ιανουαρίου, πλήθος «πατριωτών» οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ παρακινημένοι από την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου, που ουσιαστικά έριξε λάδι στην φωτιά, εισέβαλε στο Καπιτώλιο για να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο στην Αμερικανική ιστορία, με εξαίρεση το κάψιμο του Καπιτωλίου από τους Βρετανούς επί προεδρίας Μάντισον, στις 24/8 του 1814, όταν τα στρατεύματά τους εισέβαλαν στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια πολεμικών επιχειρήσεων, για να αποχωρήσουν αμέσως μετά.

Αυτήν την φορά, βέβαια, πρόκειται για μια εσωτερική εισβολή, που ακολουθήθηκε από την εκκένωση του Καπιτωλίου από τις δυνάμεις ασφαλείας, κάτι που έχει ένα έντονο «άρωμα» Άρη-Χείρωνα, αφού σε κοινωνικό επίπεδο ο συνδυασμός της ενέργειας των δύο ουρανίων σωμάτων παράγει και εσωτερικούς ή -αν προτιμάς- «ενδοοικογενειακούς» εμφύλιους, με το «πατριωτικό» συναίσθημα της μιας τουλάχιστον πλευράς να παίρνει ακραίες διαστάσεις. Ο κοινωνικός ή φυλετικός ρατσισμός έχει επίσης την τιμητική του.

Επιπλέον, η όψη παραπέμπει σε «κίνδυνο σε κλειστό χώρο» η δε επείγουσα ή/και βίαιη «εκκένωση» είναι ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά της.

Η εμπλοκή του Άρη με τον Χείρωνα γίνεται εμφανής με τρεις τρόπους:

  • Στο προοδευτικό ωροσκόπιο των ΗΠΑ ο προχωρημένος Άρης σχηματίζει αντίθεση με τον επίσης προχωρημένο Χείρωνα, μια όψη που αποκλίνει, είναι δηλαδή στα τελειώματά της αλλά είναι αυτή που πυροδότησε τον «χαμό» που έγινε μετά την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στις 25/5/20.
  • Στην Νέα Σελήνη-ηλιακή έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου, ο Άρης ήταν σε σύνοδο ακριβείας με τον γενέθλιο Χείρωνα των ΗΠΑ στις 20° του Κριού και τον 4ο οίκο.
  • Στις διελεύσεις-όψεις της ημέρας, την ώρα της εισβολής ο αστρικός Άρης ήταν σε σύνοδο με τον τροπικό Χείρωνα στις 5 του Κριού.

Αυτά που έγιναν δεν πρόκειται βέβαια να ματαιώσουν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, κατέστησαν ωστόσο ορατές τις διαχωριστικές γραμμές στην αμερικανική κοινωνία και όπως σημειώνω στο τέλος του άρθρου, θα υπάρξει και μια μικρή συνέχεια. Πόσο ορατό είναι όμως το ενδεχόμενο ενός πιο εκτεταμένου εμφύλιου στις ΗΠΑ; Είναι κάτι που έχει ήδη τεθεί ως ζήτημα από αναλυτές, αλλά η μόνη αστρολογική ένδειξη που συντείνει σε αυτό είναι η επερχόμενη σύνοδος του αστρικού Ουρανού με τον γενέθλιο Χείρωνα των ΗΠΑ σε 2 περίπου χρόνια και μια μόνον ένδειξη δεν αρκεί για να προκαλέσει μεγάλο «σαματά».

Και με βάση τα αστρο-ιστορικά δεδομένα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι ο Ουρανός να πάει στους Διδύμους (2026-33), αφού και στις δύο περιπτώσεις, που υπήρξε η συγκεκριμένη διέλευση στο παρελθόν είχε να «πει» κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ΗΠΑ. Ο εμφύλιος Βορείων-Νοτίων και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, αντίστοιχα, καθόρισαν την πορεία και την θέση της νυν υπερδύναμης στον κόσμο.

Κάτι διόλου τυχαίο, αφού στους Διδύμους, που φιλοξενούν τον 7ο οίκο των ΗΠΑ (έχουν ωροσκόπο στον Τοξότη, σύμφωνα με την πλέον αποδεκτή εκδοχή), «κατοικοεδρεύουν» ο γενέθλιος Ουρανός και ο γενέθλιος Άρης τους.

ΥΓ: Όσο για την νοθεία που ο Ντόναλντι Τραμπ διατείνεται πώς υπήρξε στις εκλογές, καλώς ή κακώς, τα αστρολογικά δεδομένα τον δικαιώνουν. Πολύς… Ποσειδώνας «παίζει» στα ωροσκόπια τόσο του Μπάιντεν, όσο και της Κάμαλα Χάρις και σε μια τέτοια περίπτωση δύο είναι οι εκδοχές: Ή σε «στήνουν» ή «κλέβεις». Αν, λοιπόν, αποκλειστεί -εκ των πραγμάτων- η πρώτη, απομένει η δεύτερη. Τον ερχόμενο Μάρτιο, μάλιστα, μπορεί να αποκαλυφθούν ευρύτερα κάποιες μεθοδεύσεις, με τον Απρίλιο και τον Μάιο να δείχνουν αρκετά ταραγμένοι μήνες για την Προεδρία και μην απορήσεις, αν υπάρξει μια ακόμη ανατροπή των δεδομένων. Η «καρέκλα» του Τζο Μπάιντεν «τρίζει» ακόμα!

Διάβασε επίσης: Τι «δείχνει» ο Κρόνος στον Υδροχόο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα;

Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον κόσμο η σύνοδος Δία - Κρόνου στον Υδροχόο;

Ζώδια 2021: Ετήσιες Οικονομικές Προβλέψεις ανά δεκαήμερο από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ζώδια 2021: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved