ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι προσπάθειες των Διδύμων για ένα καλύτερο κόσμο χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο

ΔΙΔΥΜΟΙ

♊ ΔΙΔΥΜΟΙ

Εν αρχή ην ο Λόγος...

Οι προσπάθειες του ζωδίου για ένα καλύτερο κόσμο χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο, όταν οι πρόγονοι μας επινόησαν το πρώτο βασικό μήνυμα: Γκρρ! Ύστερα ήρθαν οι πιο εκλεπτυσμένοι φθόγγοι, οι χειρονομίες και τελικά μέσα στις διαρκείς ροπαλιές επήλθε η πολυπόθητη συνεννόηση. Η ανακάλυψη της γραφής έδωσε ένα καίριο χτύπημα στη μοναξιά και την απομόνωση, αφού πλέον η προσωπική παρουσία δεν ήταν απαραίτητη για την μετάδοση του όποιου μηνύματος. Όμως και πάλι υπήρχε ένα βασικό μειονέκτημα: Ο γραπτός λόγος δεν παύει να υπολείπεται σε ευκολία και αμεσότητα, ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του ...ξεμπροστιάσματος.

Αντίθετα τα προφορικά-και ειδικά τα λόγια του ...αέρα-δεν διεκδικούν ποτέ δάφνες αξιοπιστίας. Χρειάστηκαν χιλιάδες άγουρα χρόνια, που «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», για να φτάσουμε στο επόμενο ιστορικό άλμα: Το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και-ουάου-το τηλέφωνο. Οι Δίδυμοι είχαν πάντα έναν πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό το ηρωικό έπος της επικοινωνίας. Κάποτε, ήταν οι αγγελιοφόροι, που συχνά έσκαγαν, όπως ο Φειδιππίδης η πλήρωναν τη νύφη για τα κακά μαντάτα, που μετέφεραν. Παράλληλα, διάβαζαν τους οιωνούς, ρύθμιζαν τα σύννεφα καπνού, τυμπάνιζαν, σάλπιζαν η αμόλαγαν τα περιστέρια, περιμένοντας υπομονετικά τη λύτρωση και την δικαίωση των προσπαθειών τους. Ευτυχώς, όμως, η κοινωνία προόδευσε και σήμερα δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους.

Στην εποχή μας η ηδονή των Διδύμων είναι καθημερινή και αδιάλειπτη. Ο βομβαρδισμός από πληροφορίες παντός είδους και παντός ...καιρού, επιφέρει ανεπανάληπτους οργασμούς! Οι ίδιοι αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία την προσφιλή τους συνταγή, τον αχταρμά. Ανακατεύουν τα-εξόχως σοβαρά-κοινωνικά η πολιτικά θέματα, με τις δηλώσεις της Μις Κόσμος και τα ψυχολογικά σύνδρομα των απογαλακτισμένων κουταβιών. Η ζωή τους είναι σαν τις ειδήσεις και τα talkshowsστην TV. Υπάρχουν θέματα για κάθε γούστο και σε όποιον δεν αρέσει, ας αλλάξει κανάλι! Έχουν γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού, σε τέτοιο βαθμό, που μερικές φορές απειλείται εμφύλια σύρραξη με άλλους αγανακτισμένους Διδύμους: Opinionislikeas-hole, everybodyhasone, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο (Δίδυμος) Κλιντ Ίστγουντ. Μόνον οι Τοξότες τους ανταγωνίζονται επάξια στο «φωτεινό παντογνώστη»

Φυσικά, η παντοδυναμία τους στην επικοινωνία διαθέτει και το ανάλογο υπόβαθρο. Σημασία δεν έχουν μόνο τα επιχειρήματα αλλά και το πως τα χρησιμοποιείς. Οι Δίδυμοι είναι «μανούλες» στο χειρισμό προσώπων και υποθέσεων, αφού το ακαταμάχητο προσόν τους είναι να συνδιαλέγονται αποτελεσματικά με άτομα όλων των τάσεων η τάξεων και με ...κάθε καρυδιάς καρύδι.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το πιο δύσκολο και επώδυνο πράγμα για τους Διδύμους είναι να περιορίσουν τις κινήσεις και τη σκέψη τους. Η ιστορία είναι γεμάτη από τις φιλελεύθερες ιδέες και τις επινοήσεις τους, που αντιμετωπίστηκαν από το εκάστοτε κατεστημένο με ιδιαίτερη σκληρότητα. Πρώτα ο Θεμιστοκλής και μετά ο Βολτέρος (Ουρανός στους Διδύμους, σε αντίθεση με Άρη και Ερμή στον Τοξότη) υπερασπίστηκαν το αναφαίρετο δικαίωμα του λόγου, ανεξάρτητα από την αποδοχή του. Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ είχε σαν κορωνίδα της φιλοσοφίας του «την ελευθερία στην προσωπική ευχαρίστηση» και ο Γκουστάβ Κουρμπέ πλήρωσε με φυλάκιση τις «ανατρεπτικές» ιδέες του. Και στην εποχή μας ο Σαλμάν Ρουσντί τρομοκρατήθηκε, τα μάλα, για την «ανίερης» προσβολή του Ισλαμικού δικαίου. Κάθε Δίδυμος για να λειτουργήσει αποτελεσματικά χρειάζεται την ελευθερία γι’ αυτό και την επαγγέλλεται. Δεν έχει το πλεονέκτημα της αποστασιοποίησης (όπως πχ ο Υδροχόος), ούτε μπορεί να εξαργυρώσει τη σιωπή του αν δεν το θέλει πραγματικά, γιατί πολύ απλά δεν υπόκειται σε ηθικούς κανόνες και περιορισμούς...

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Οι Δίδυμοι δεν είναι οι πρώτοι, ούτε καν οι τελευταίοι, που θα αναζητήσουν την ηθική υπόσταση η τα ανάλογα κίνητρα μιας επιλογής. Δόγματα και κανόνες τους αφήνουν αδιάφορους και εκείνο που προέχει είναι η πρακτική αξία και το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας. Η διαφορά τους με τη, συγγενική, αντίληψη των γήινων ζωδίων είναι ότι δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν για πάντα μια τεχνική αλλά να την εφαρμόσουν στο «εδώ και τώρα» Το αύριο είναι μια άλλη μέρα, με διαφορετικές απαιτήσεις. Έτσι, λοιπόν το δίλημμα ανάμεσα στο καλό και το κακό, επιλύεται όπως και όλα τα αντίστοιχα (και είναι πολλά...) στη ζωή τους. Στη ζυγαριά του «καλού» και του «κακού» οι Δίδυμοι επιλέγουν το πιο ...χρήσιμο η το πιο έξυπνο. Τι να τον κάνεις τον «καλό μάγο», όταν είναι ανίκανος; Αυτή η πολιτική εγείρει συνήθως, θύελλα αντιδράσεων από τους υπερασπιστές της κάθε ηθικής τάξης, που βλέπουν έναν επικίνδυνο εχθρό να διεμβολίζει τα ιερά και τα όσια τους: Τον κοινό νου! Στις απανωτές κατηγορίες για «την έλλειψη ηθικής, που οδηγεί την κοινωνία στη σήψη και την παρακμή», οι Δίδυμοι αντιτείνουν την πάγια άποψη τους, ότι σε αυτόν τον κόσμο, το καλό και το κακό είναι πολύ απασχολημένα σε διαρκείς εχθροπραξίες και δημιουργείται ένα κενό εξουσίας, που το εκμεταλλεύεται και κυβερνά η βλακεία! Και πραγματικά η βλακεία είναι ο μόνος ανίκητος εχθρός τους...

Όταν, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, πρέπει να υιοθετήσουν μια ηθική, δανείζονται την καταλληλότερη αυτή δηλαδή, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της στιγμής. Κανείς όμως δεν τους στερεί το δικαίωμα να την αλλάξουν, κατά το δοκούν, όταν διαπιστώσουν ότι δεν έχει πια καμία χρησιμότητα. Η γενική βεβαιότητα, ότι οι Δίδυμοι είναι «οπορτουνιστές», οφείλεται σε όλα αυτά τα τεχνάσματα, που στοχεύουν στην απρόσκοπτη επικοινωνία. Το κίνητρο δεν είναι ούτε ο έλεγχος, ούτε η εξουσία.

**Απόκτησε την Αστρολογική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου εδώ**

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Οι Δίδυμοι ήταν οι πρώτοι, που κατανόησαν, ότι τα δύο φύλα είναι τόσο αντίθετα, όσο και συμπληρωματικά και το καθένα έχει τις χάρες του. Ο συνδετικός τους κρίκος είναι η διάνοια και η ...περιέργεια. Γιατί, λοιπόν, το αρσενικό και το θηλυκό να μην εναλλάσσονται και στο ίδιο άτομο; Τι το εμποδίζει; Η ηθική τάξη; Τς τς τς... Με αυτά και με εκείνα, τους Διδύμους δηλαδή να ...λυμαίνονται κάθε προπύργιο ηθικής, η unisexτάση κυριάρχησε στον αμαρτωλό τούτο κόσμο... Βουρ για την Κόλαση!

Και οι ...ερμαφρόδιτοι εκπρόσωποι και των δύο φύλων είναι φυσικό να κινούνται σε ανάλογο μήκος κύματος, επαυξάνοντας την κρίση με την έλλειψη ταμπού και περιορισμών.

Οι άνδρες Δίδυμοι έχουν, αναμφισβήτητα, ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων και στον ερωτικό τομέα. Η ικανότητα τους να ανταπεξέρχονται σε πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία. Ωστόσο, συχνά μπαίνουν σε μπελάδες εξ αιτίας της πολύ ...χαλαρής στάσης τους σε θέματα πίστης. Το γνωστό άσμα «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί» εκφράζει ουσιαστικά τη φύση τους και κάθε προσπάθεια δεσμεύσεων και αιωνίων όρκων είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Οι γυναίκες του ζωδίου χαρακτηρίζονται επίσης από την «ανοιχτή ηθική», που τόσα και τόσα δεινά έχει συσσωρεύσει στον πλανήτη.... Αλλά ξεκινούν τον αγώνα της επιβίωσης από τις ...λυσσασμένες ανταγωνίστριες τους με ένα ακαταμάχητο πλεονέκτημα, που είναι και ο λόγος των έντονων αντιδράσεων: Τη νεανικότητα! Ανεξάρτητα από την όλη εμφάνιση και τις ιδιοτροπίες των γονιδίων, κατορθώνουν να παραμείνουν συγκριτικά «φρέσκιες», όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο δρόμος για την κόλαση είναι για μια ακόμη φορά ορθάνοιχτος! Τσούρμο τα τεκνά, περιμένουν στην ουρά να απολαύσουν τη γοητεία και τα-χωρίς αιδώ-κόλπα της ...πενηντάρας. Αλλά και οι συνομήλικοι ...παππούδες δεν παύουν να ξερογλείφονται, προσδοκώντας «ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος».

**Ταιριάζετε; Μάθε τα πάντα για το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει εδώ**

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο Καρλ Γιουγκ, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμοί, ορίζει την περίοδο της Αναγέννησης σαν μια αφετηρία του διχασμού του ανθρώπου ανάμεσα στη γνώση και την πίστη.

Αστρολογικά, το κεφάλαιο, που άνοιξε λίγο πριν το 1400 με τη σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα στους Διδύμους, προσδιόρισε τους βασικούς άξονες της εξέλιξης μέχρι την εποχή μας: Σταδιακή απελευθέρωση του πνεύματος από τα στεγανά δόγματα, κίνηση και επικοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το τυπικό «αξίωμα» των Διδύμων, σκέπτομαι άρα υπάρχω, διατυπώθηκε από τον Ντεκάρτ, καθώς ο Πλούτωνας περνούσε από το ζώδιο, ενώ ο Ποσειδώνας ήταν απέναντι στον Τοξότη.

Η επόμενη σύνοδος των δύο πλανητών, τη δεκαετία του 1890, όρισε σε όλους τους τομείς ένα νέο κύκλο επιτευγμάτων, ανάλογο του προηγούμενου.

Η τυπογραφία εξελίχθηκε στους υπολογιστές, η Νευτώνια φυσική στη Σχετικότητα και την Κβαντομηχανική, η πυρίτιδα στην πυρηνική δύναμη, η εξερεύνηση της Γης στα διαπλανητικά ταξίδια.

Στη μουσική και τη ζωγραφική, η πρώτη επανάσταση του 15ου αιώνα, «αναβαθμίστηκε» με την γενικευμένη «εισβολή» της μοντέρνας Τέχνης, τον κινηματογράφο και τη ροκ σκηνή.

Που νομίζετε ότι οφείλεται, τελικά, η ολοένα αυξανόμενη επιρροή των media και η εντατική χρήση του διαδικτύου; Κι ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή! Ακολουθούν άλλες 4 σύνοδοι, κάτι που σημαίνει 1500 χρόνια, περίπου, ανάλογων αλμάτων. Η Εποχή των Ιχθύων θα παραχωρήσει τη θέση της σε αυτή του Υδροχόου αλλά οι Δίδυμοι θα είναι πάντα στις επάλξεις... Συγκριτικά, έχει αξία να σταθούμε σε μια ακόμη «φάση Διδύμων», που επέδρασε καταλυτικά στην εξέλιξη του πολιτισμού.

Η σύνοδος Ουρανού και Ποσειδώνα στο ζώδιο, λίγο πριν το 400 π.Χ. όρισε το τέλος της Κλασσικής περιόδου, ανοίγοντας το δρόμο για την ευρύτατη διάδοση του Ελληνικού πνεύματος στα πέρατα της οικουμένης.

Τα επιτεύγματα στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία, συνδυάστηκαν με τη διεύρυνση των αγορών, την πνευματική πολυπραγμοσύνη και τις ...άπειρες εκφραστικές λύσεις στη φιλοσοφία και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Η θεατρική τέχνη «ελάφρυνε», οι ποιητές παραχώρησαν σταδιακά τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στους υποκριτές και τους μίμους.

Ο προβληματισμός για τις θεμελιώδεις κοσμολογικές και μεταφυσικές αρχές-κληρονομιά των συνόδων στον Ταύρο-παραχώρησε τη θέση του στη διερεύνηση της θέσης και της ελευθερίας του ατόμου.

Όμως οι ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα αυτής της περιόδου (που έκλεισε το 60 π. Χ.), ο Αρχιμήδης, ο Αρίσταρχος, ο Εύδοξος, ο Ερατοσθένης και τόσοι άλλοι, σταδιακά αγνοήθηκαν και ξεχάστηκαν μπαίνοντας σε μια χρονική ...καραντίνα, που κράτησε πάνω από 1000 χρόνια.

Ο λόγος, που όλη αυτή η «ακολουθία των Διδύμων» δεν κατέληξε σε αποτελέσματα, ανάλογα με αυτά της εποχής μας, πρέπει να αναζητηθεί στο υπόβαθρο των συνόδων Ποσειδώνα-Πλούτωνα στον Ταύρο, που «έσπασε» μόλις το 1400, επιτρέποντας μια πιο ελεύθερη ανάπτυξη σε πείσμα όλων των δογμάτων.

Σε αντίθεση με το σήμερα, η διάκριση της Ελληνικής σκέψης σε δύο κλάδους τον ηθικό και το φυσικό, δικαίωσε τελικά τον πρώτο και παρά το γεγονός ότι σε εκείνη την περίοδο η λογική κέρδιζε πολύ συχνά τις μάχες με την ηθική, η τελευταία ήταν αυτή, που κυριάρχησε στους επόμενους αιώνες.

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Αναμετάδοση, αντιγραφή, αδέλφια

Βούληση (ελεύθερη), βίντεο, βέσπα

Γραφή, γλώσσα, γύρω-γύρω όλοι

Διπλός, διττός, δίπολο, διαδίκτυο

Επικοινωνία, ευφυΐα, ευελιξία, ες-εμ-ες

Ζιζάνιο, ζουζούνι, ζεν πρεμιέ

Ηθική (ανυπόστατη...), ηλεκτρόνια (ελεύθερα)

Θίασος, Θωμάς (άπιστος), Θανάσης (ποιος;)

Ιανός, Ινφο-μάνιακ, ι-μέϊλ

Κους-κους, κουίζ, κίνηση, κινητά

Λόγια, λέξεις, λύσεις, λαπ-τοπ

Μίμηση, μίντια, μπλου (τουθ)

Νιάτα, νευρικό σύστημα, ντριν!

Ξεφτέρι, ξερόλας, ξεπατίκωμα

Όπου (φυσάει ο άνεμος), οφθαλμοί

Περιέργεια, παπαγάλος, πληροφορική

Ρίμα, ραδιόφωνο, ροδάνι (η γλώσσα)

Σκέψη, σλόγκαν, σπιρτάδα, σερφάρω

Τηλέφωνο, τικ, τουρ, ταμ-ταμ, τζινγκλ

Υποκριτική, υπολογιστές

Φόρουμ, φήμες, φτερό (στον άνεμο)

Χέρια, χειρισμός, χάρτης, χοτ-μέϊλ

Ψηφίδες, ψηφία, ψυχή (πεταλούδα)

Ώμοι, ώτα, ώρα (για χάσιμο)

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Οι πρώτες τυπογραφικές προσπάθειες

Η εφεύρεση της διόπτρας, του τηλεσκοπίου και του ράδιο-τηλεσκόπιου

Η πρώτη ταχυδρομική σύνδεση

Η κατασκευή των πρώτων σιδηρογραφιών

Το αερόστατο

Η φασματική ανάλυση του φωτός

Η μέτρηση της ταχύτητας του φωτός

Ο πρώτος ηλεκτρικός φάρος

Η εμφάνιση της φωτογραφικής διπλοτυπίας

Το πρώτο φώτο-ρεπορτάζ

Η παρατήρηση και μελέτη των Ηλιακών κηλίδων και του Ηλιακού ανέμου

Το τρανζίστορ

Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής

Η στατιστική έρευνα του ζεύγους Γκοκλαίν για την Αστρολογία

Το μετρό του Λονδίνου

Ο σιδηρόδρομος Αθηνών-Πειραιώς

Γενικότερα ο Ουρανός συμβάλλει σε πρωτοποριακές παιδαγωγικές εφαρμογές και προσφέρει συνολικά μια νέα οπτική στις επιστήμες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved