Σκορπιός: Το ζώδιο που πολλοί αποφεύγουν, μα κρυφά λατρεύουν…

Σκορπιός, αργά και βασανιστικά...

Σκορπιός: Το ζώδιο που πολλοί αποφεύγουν, μα κρυφά λατρεύουν…

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι μόλις ρωτήσετε κάποιον τι ζώδιο είναι και σας απαντήσει "Σκορπιός", σχεδόν ενστικτωδώς κι ασυνείδητα, βγάζετε μια μικρή κραυγή "Α!", φτύνετε τον κόρφο σας, καλείτε παπά να τον διαβάσει κι απομακρύνετε τα μικρά παιδιά. Κακώς όμως, γιατί… ο Σκορπιός, δεν θα σας δαγκώσει, εάν πρώτα δεν τον δαγκώσετε εσείς!

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο, κι αν μπορούσαμε να σηκώσουμε την πανοπλία του, θα διαπιστώναμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια, που δεν ανέχονται να τους προκαλούν πόνο και γι’ αυτό προτιμούν να πληρώσουν το τίμημα της μοναχικότητας, παρά να αναλωθούν σε φτηνές γνωριμίες, μηδενικού βάθους, ενδιαφέροντος και σοβαρότητας.

skorpios181016a

Ο Σκορπιός μπορεί να διαβάσει τους άλλους σαν ανοιχτό βιβλίο, να στηριχτεί στο ένστικτό του, να κάνει τον εαυτό του χίλια μικρά κομμάτια για να βοηθήσει εκείνους που αγαπά κι αν σου επιτρέψει να τον γνωρίσεις καλά, θα δεις ένα τύπο, ευχάριστο και κοινωνικό. Η σκοτεινή πλευρά του είναι εκείνη που κρατά καλά κρυμμένη κι υπάρχει για παιδεύει κυρίως εκείνον τον ίδιο. Φόβοι, ανασφάλειες, πίκρα, θυμός, αυτολύπηση είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί για να τιμωρεί το είναι του και τότε, ναι, είναι απρόσιτος και δυσάρεστος.

Το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης όμως, θα βρει τον τρόπο να σκοτώσει τον εαυτό του και να δημιουργήσει ένα καινούργιο "εγώ", πράγμα για το οποίο, μόνο ο Σκορπιός μπορεί να καυχηθεί. Όταν φτάσει πάτο, ο Σκορπιός παύει να υπάρχει ή σκοτώνει ο ίδιος τον παλιό εαυτό του, για να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή του και να γεννηθεί ξανά από τις στάχτες του.

Είναι χαρακτήρας πολυδιάστατος, που όμως χρειάζεται να του αφιερώσεις χρόνο για να τον μελετήσεις, να τον παρατηρήσεις, να κάνεις, δηλαδή, ό,τι κάνει εκείνος σε εσένα όταν σε πρωτογνωρίζει, για να τον διαβάσεις σε πολλά επίπεδα, μέχρι να φτάσεις να κατανοήσεις τον τρόπο που δομεί κι αποδομεί την πραγματικότητα το μικρό διαστροφικό του μυαλό, το υπέροχα βασανιστικό, αλλά πάντα πιστό και αφόρητα γλυκό, για ό,τι ή όποιον λατρεύει. Όλη η αύρα που αποπνέει είναι φορτισμένη από κάτι το απρόσιτο, sexy, μυστηριώδες, που σε προκαλεί να το εξιχνιάσεις και θα το έκανες, εάν δεν σκόνταφτες στα τόσα εμπόδια που έχει τοποθετήσει γύρω του, λες και θέλει να κάνει την κατάκτησή του να μοιάζει με άθλο.

Στο τέλος όμως μια θα είναι η απορία: ποιος κατέκτησε ποιον…

skorpios181016c

....................

Είναι πικρά και είναι γλυκά: Το Ζώδιο του Σκορπιού

....................................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved