ΤΑΥΡΟΣ

Καθώς το μέγα πλήθος των σπερματοζωαρίων πολιορκούν το ένα και μοναδικό ωάριο, προαναγγέλλουν την κορυφαία Ταυρική πράξη

ΤΑΥΡΟΣ

♉ ΤΑΥΡΟΣ

Καθώς το μέγα πλήθος των σπερματοζωαρίων πολιορκούν το ένα και μοναδικό ωάριο, προαναγγέλλουν την κορυφαία Ταυρική πράξη: Τη σύλληψη. Η σύλληψη ενός οργανισμού, μιας ιδέας, μιας αθώας πεταλούδας η του πονηρού κλέφτη, είναι έργο Ταύρου, αφού χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνέχεια. Τα χαρακτηριστικά, που διέπουν την ορθή διεκπεραίωση της, η γονιμοποίηση, η τροφοδοσία, το πότισμα, το σκάλισμα και η λίπανση μέχρι να καταλήξει σε συγκεκριμένη μορφή, αναπαράγονται και προασπίζονται φανατικά από το σύνολο των Ταύρων, απανταχού της γης. Η μάνα φύση θα δίνει πάντα το παράδειγμα: Τι είναι ο άνθρωπος; Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές από τον έναν στον άλλο, όμως οι βασικές λεπτομέρειες δεν αλλάζουν. Αναπνέει; Χτυπά η καρδιά του; Αισθάνεται, πιάνει και, το κυριότερο, τρώει; Αν ναι, τότε όλα είναι εντάξει. Οι ενστάσεις οι αντιρρήσεις και οι υπόλοιπες εξυπνάδες είναι για τους Κριούς, τους Τοξότες και τους Υδροχόους, που είναι απορίας άξιον, τι θα χλεύαζαν και τι θα αμφισβητούσαν, αν δεν υπήρχε ο καλός Ταύρος να τους δώσει το υλικό.

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ

Ο Ταύρος γεννήθηκε για να δείχνει στους άλλους πως χτίζεται μια σταθερή βάση. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, οι θεμελιωτές συστημάτων και επιστημών ήταν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, Ταύροι, που ενεργοποιήθηκαν από κάποιο «επαναστατικό» στοιχείο (λέγε με Ουρανό...) στο ωροσκόπιο τους. Από τη στιγμή, που διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας διαφορετικής πραγματικότητας δεν ήταν δυνατόν να μην υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Αν ο Φρόιντ ήταν Ιχθύς, η ψυχανάλυση θα ήταν ακόμη ένα όνειρο απατηλό. Ο Ταύρος απαντά στις προκλήσεις με συγκεκριμένο έργο. Βαδίζει στα σίγουρα. Πατάει στη γη. Η τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Οι περισσότεροι διδακτικοί μύθοι της μακραίωνης παράδοσης είναι δημιούργημα της δικής του αντίληψης για τη ζωή. Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Αδάμ φτιάχτηκε από χώμα, ενώ στην Ελληνική μυθολογία ο Δευκαλίωνας και η Πύρα, έριχναν πέτρες, που γινόντουσαν άνθρωποι. Ο Ιησούς είπε στον Πέτρο, ότι αυτός είναι η πέτρα, που πάνω του θα χτίσει τη Βασιλεία του. Είναι τυχαίες όλες αυτές οι ιστορίες; Γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε κάτι άλλο; Είναι φανερό ότι το γήινο στοιχείο εξασφαλίζει τη νίκη και υπάρχει σε κάθε σοφή ιστορία. Ακόμη και στο τρίτο γουρουνάκι, που έφτιαξε πέτρινο το σπίτι του και κατατρόπωσε τον κακό λύκο. Όμως, ο μύθος-απαύγασμα, το αποτύπωμα της Ταυρικής υπεροχής έναντι όσων μεγαλοπιάνονται με κόλπα και ιδέες είναι «Ο λαγός και η χελώνα». Ακόμα τρέχει ο λαγός... Χάχαχα! Ας πούνε τώρα κάποιοι για ταχύτητα, ευφυΐα και τέτοιες σαχλαμάρες... Οτιδήποτε δεν έχει πρακτική αξία είναι για τα σκουπίδια!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Όμως, πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Και η Γη φαίνεται ακίνητη αλλά στην πραγματικότητα γυρίζει για εκατομμύρια χρόνια. Ο Ταύρος διαισθανόμενος την αδυναμία του να ελιχθεί σε απρόβλεπτες η ασταθείς καταστάσεις, επιλέγει εκείνες, που του φαίνονται πιο αξιόπιστες. Και όσο δύσκολο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, άλλο τόσο είναι να τη χάσεις. Όσοι κατορθώνουν να τον πείσουν έχουν την αμέριστη υποστήριξή του. Εδώ, όμως βρίσκεται και το αδύνατο σημείο του. Ένας καπάτσος απατεώνας θα μείνει για πάντα στην καρδιά του. Κανονικά ο Ταύρος δεν θα έπρεπε να ανταποκρίνεται σε αμφίβολης προέλευσης θεωρίες και μεταφυσικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας. Η ιστορία, όμως άλλα μας λέει. Ο Χίτλερ στήριξε τα σχέδια του στις αντιλήψεις και τα καταστροφικά οράματα μάγων και γκουρού, που τον έπεισαν για τις ικανότητες τους. Ένας Καρκίνος δεν θα την «πάταγε» ποτέ με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν θα επέτρεπε στη διαίσθηση του να υποκύψει κάτω από το βάρος οποιασδήποτε «απόδειξης». Γενικότερα, και τα τρία γήινα ζώδια, αντίθετα με τις προσδοκίες τους, είναι επιρρεπή στην εξαπάτηση γιατί δεν γνωρίζουν τους κανόνες της. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ταύρο σε αυτό το επίπεδο είναι ο Σκορπιός, που γνωρίζει πως να κινείται αποτελεσματικά τόσο στη σφαίρα του πραγματικού, όσο και σε εκείνη του μυστηρίου και της φαντασίας. Η ζωή είναι γεμάτη από σπαρταριστές ιστορίες Ταύρων, που «υπνωτίστηκαν» από την αποπλανητική δύναμη των Σκορπιών και τους πρόσφεραν τα πάντα για να βρουν το «γλυκό μυστήριο της ζωής». Και εκείνοι, όμως, διδάσκουν, με τη σειρά τους, στους απέναντι, πως να κρατηθούν ζωντανοί μέσα στη λαίλαπα της αυτοκαταστροφής τους.

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Δεν θα αφιερώσω πολύ χρόνο και μελάνι σε πράγματα, που είναι γνωστά και πολυσυζητημένα, όπως η σχέση των Ταύρων με το χρήμα, το δογματισμό, το πείσμα, την επιμονή, την αντοχή, την κτητικότητα τους και την ...ακατανίκητη έλξη τους για τους νόστιμους μεζέδες. Θα επιμείνω, όμως στο εξής:

Ο Ταύρος υπερασπίζεται αυτό, που για τον ίδιο είναι μια θεμελιώδης αξία και πάνω της στηρίζει όλη του τη ζωή. Αν κάτι πρέπει να διορθωθεί, δυσκολεύεται να προχωρήσει σε επιμέρους παρεμβάσεις, αφού έτσι μπορεί να θίξει τα στεγανά, που τον προστατεύουν. Συχνά παγιδεύεται στο σύστημα, που ο ίδιος δημιούργησε η αποδέχτηκε. Όλα πάνε πακέτο. Για να ξεφύγει χρειάζεται μια πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση, ικανή να συμπληρώσει όλα τα κενά. Όταν την έχει, παύει πλέον να είναι «συντηρητικός» και μετατρέπεται σε ακραιφνή ριζοσπάστη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με το φαγητό. Αγριεύει, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει έστω και μια τηγανιτή πατάτα, ακόμη και αν γνωρίζει ότι τα χόρτα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Πρέπει να αλλάξει όλο το μενού κάτι, που δεν είναι και τόσο εύκολο.

**Απόκτησε την Αστρολογική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου εδώ**

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ

Όπως συμβαίνει συνήθως, υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα του ζωδίου. Οι άνδρες είναι γενικά χαμηλών τόνων, εργατικοί και προσδοκούν την ώρα και τη στιγμή, που θα δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους. Ο τρόπος ζωής τους χαρακτηρίζεται από την τάση να παραμείνουν ήρεμοι και προσηλωμένοι στον στόχο τους. Η ειδυλλιακή εικόνα ενός αγαθού φάρμερ, που ταΐζει τις κότες και τις αγελάδες, μακριά από τη βουή της πόλης, βρίσκεται πάντα μέσα στο μυαλό του. Είναι κάτι, που σκέφτεται να υλοποιήσει με την πρώτη ευκαιρία, ύστερα από πέντε είκοσι η πενήντα χρόνια. Ποτέ δεν βιάζεται... Το πρόβλημα είναι ποιά γυναίκα θα θελήσει να μοιραστεί μαζί του την ευωδία της κοπριάς και τα σμήνη από μύγες και κουνούπια. Η ζωή στη φύση έχει και τις θυσίες της...

Σαν ερωτικός σύντροφος είναι ...μακράς διαρκείας αλλά η προσκόλληση του σε συγκεκριμένες συνήθειες και στάσεις μπορεί να κουράσουν μια γυναίκα, που αναζητά την περιπέτεια η, έστω, μια κάποια ποικιλία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που τα κέρατα του θα αρχίσουν να μεγαλώνουν. Η τρυφερή και πονετική συμβία θα κρατήσει το σίγουρο και θα ψάξει αλλού για τη διαφορά!

Οι γυναίκες του ζωδίου επιδιώκοντας μια μονιμότητα ανάλογη του Δημοσίου, αργά η γρήγορα καταλήγουν σε έναν, ενδεχομένως βαρετό αλλά ευκατάστατο, σύντροφο, ικανό να καλύψει όλες τις απαιτήσεις τους. Κάθε άλλη επιλογή είναι μάταιη, αφού δεν θα μπορεί να συγκριθεί με το «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει...». Επίσης καλό είναι να αποφασίσουν, τελικά αν είναι Ταυρίνες η ...Σκορπίνες. Ο ερωτισμός τους είναι δεδομένος και δεν χρειάζονται υπερβολές. Η τάση τους να περικλείονται με μυστήριο και να υποδύονται τις μοιραίες, είναι άνευ αντικειμένου, αφού στο τέλος όλοι καταλαβαίνουν την γνήσια αφέλεια τους.

**Ταιριάζετε; Μάθε τα πάντα για το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει εδώ**

Ο ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η μακροσκοπική εξέταση της ανθρώπινης ιστορίας με αστρολογικά κριτήρια, αποδεικνύει την τεράστια σημασία του ζωδίου, που η «δουλειά» του είναι να θέτει τις βάσεις και τα όρια της εξέλιξης.

Αν αναλογιστείτε τις αξίες του σύγχρονου πολιτισμού, γρήγορα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα, ότι στην πραγματικότητα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, πολύ λίγα είναι εκείνα, που έχουν αλλάξει.

Είναι αυτό που είπε κάποιος Δυτικός: «Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω τους Έλληνες».

Ο Πυθαγόρας και οι φιλόσοφοι της Ιωνίας έκαναν την αρχή σε ένα πολιτισμικό κύκλο, που συνεχίστηκε με τα επιτεύγματα της Κλασσικής περιόδου και των Ελληνιστικών χρόνων. Το ίδιο όμως φαίνεται να συνέβη και με τους Ανατολικούς πολιτισμούς, αφού δεν έχουν προστεθεί και πολλά στις διδασκαλίες του Βούδα του Κομφούκιου η του Λάο Τσε. Τι είναι αυτό λοιπόν, που έδωσε τέτοια διαχρονικότητα σε αυτές τις αξίες;

Αστρολογικά, ένα από τα κλειδιά της εξέλιξης βρίσκεται στις συνόδους των αργών πλανητών, ιδιαίτερα των τριών τελευταίων. Οι σύνοδοι Ποσειδώνα-Πλούτωνα συμβαίνουν κάθε 500 χρόνια, περίπου, ορίζοντας μια περίοδο, όπου όλα συντονίζονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Επειδή, όμως η κάθε σύνοδος μετατοπίζεται στο ζωδιακό μόνο 5 η 6 μοίρες μπροστά από την προηγούμενη, η χρονική διάρκεια της επίδρασης από το ίδιο ζώδιο είναι από 2.500 ως 3.000 χρόνια.

Η πρώτη σύνοδος των δύο πλανητών στον Ταύρο έγινε περίπου το 1100 πΧ, ορίζοντας την αφετηρία της περιόδου, που έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την Αναγέννηση και μετά ζούμε την μεταβατική περίοδο από τον Ταύρο στους Διδύμους και όσο περνούν τα χρόνια οι προτεραιότητες θα μετατοπίζονται από την ενέργεια στην πληροφορική, από τα δόγματα στην αναζήτηση.

Ο Ταύρος είναι «ακίνητος» και συγκροτεί, οι Δίδυμοι «τρέχουν» και επικοινωνούν.

Τον 6ο αιώνα π Χ, γύρω στο 576 συνέβη μια σπάνια (και μοναδική, μέχρι σήμερα) τριπλή σύνοδος Ουρανού-Ποσειδώνα-Πλούτωνα στον Ταύρο.

Η παρουσία του Ουρανού υπήρξε καταλυτική, επιτρέποντας να εκδηλωθούν, όσο και να ζυμωθούν οι νέες ιδέες, που προέκυψαν από την συμμετοχή του.

Γι αυτό το λόγο οι καρποί αυτής της συνόδου, που εξάντλησε την επιρροή της γύρω στο 100 π Χ, είναι και θα παραμείνουν μοναδικοί.

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα ερωτήματα, όμως δεν τελειώνουν εδώ. Και γιατί, παρακαλώ, να έχει μια τόσο μεγάλη σημασία ο Ταύρος; Το μυστικό, μάλλον, κρύβεται στο ...άγνωστο ωροσκόπιο της ανθρωπότητας, τουοποίου μπορούμε να εκτιμήσουμε την οικοθεσία αλλά ποτέ δεν θα βρούμε τις θέσεις των πλανητών...

Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, που απορρέουν από την προσωπική μου έρευνα σχετικά με τις μεγάλες πλανητικές συνόδους, το ζώδιο καταλαμβάνει το 10ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που τόσες ηγετικές μορφές στην πολιτική, τις επιστήμες και τη φιλοσοφία έχουν γεννηθεί με τον Ήλιο στον Ταύρο.

Έτσι εξηγείται ίσως και η αποσταθεροποιητική δράση κάποιων κρίσιμων διελεύσεων του Ουρανού και του Πλούτωνα από τα ...σταθερά ζώδια, αφού ο 1ος, ο 4ος και ο 7ος οίκος θα πρέπει λογικά να βρίσκονται αντίστοιχα στο Λέοντα, στο Σκορπιό και τον Υδροχόο.

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Αξίες, ασφάλεια, αντοχή, αγρός, α λα κρεμ

Βάση, βράχος, βουλιμία

Γεωργία, γλάστρες, γεωμετρία, γεμιστά

Δικό μου (όλο), δύο (μερίδες)

Έχω, επιμονή, επενδύσεις, ελιές, εξοχικό

Ζωή (και κότα), ζουμερή (μπριζόλα)

Ηρεμία, ηδονή, ηλιόσποροι

Θέλω (πράξεις, αποδείξεις, σόδα)

Ιδιοκτησία, ιδρώτας (τίμιος), ιμάμ

Κέρδος, κεκτημένα, κοντοσούβλι, κεμπάπ

Λιβάδι (το μικρό σπίτι στο...) λαζάνια, λεμονάτο, λουκάνικα

Μάσα, μπάζα (γερή), μπιφτέκια

Ντούρος, ντούρασελ, ντολμάδες

Ξανθιές (+ ανέκδοτα), ξεροκεφαλιά, ξάπλα

Οικοδόμος, όγκος, οικονόμος, ογκρατέν

Πίστη, πείσμα, πάστα, πίτσα, πατσάς

Ρίαλ εστέϊτ, ρίαλ πόλιτικ, ριζότο

Σβέρκος, σύστημα, σιγουριά, σουφλέ, σουτζουκάκια

Τοίχος, τούβλο, τυροπιτάκια, τραγούδι

Υπομονή, υπέροχη (μακαρονάδα)

Φάρμα, φέρε κι άλλα, φέτα, φασολάδα

Χρήμα, χωριάτικη, χόρτα, χαλούμι

Ψωμί, ψαρονέφρι

Ωδική, ωάριο, ωχ, ο λογαριασμός!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Θεωρίες για την Οικονομία

Νόμοι για τη γαιοκτησία και τη δουλοπαροικία

Ίδρυση εμπορικών εταιρειών και τραπεζών

Το πρώτο μεγάλο πολυκατάστημα στο Παρίσι

Η παραγωγή χαρτιού από ξυλοπολτό

Η χρήση του γεωτρύπανου στην εξόρυξη

Η επεξεργασία του χάλυβα

Η Αναλυτική Γεωμετρία

Η ίδρυση του ΙΚΑ

Ληστείες, πειρατείες, κρούσματα τρομοκρατίας.

Γενικότερα ο πλανήτης, εκτός από τις επιρροές που ασκεί στην Οικονομία και τη Βιομηχανία, συμβάλλει στην κατασκευή αγορών, κτιρίων και σηράγγων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved