Ζώδια: Τα χαρακτηριστικά της Παρθένου

Το θέμα με τα μυρμήγκια είναι-για τους Παρθένους-διαχρονικό γιατί τους θυμίζει τον εαυτό τους

Ζώδια: Τα χαρακτηριστικά της Παρθένου

Απόσπασμα από άρθρο του Γιάννη Ριζόπουλου

Παρθένος: Το έπος του μυρμηγκιού

Από πολύ νωρίς, τα παιδιά Παρθένοι έχουν μια έφεση στην τάξη. Το μάτι τους ασυναίσθητα αιχμαλωτίζεται από τα συμμετρικά σχήματα και σχέδια των βράχων, των φυτών, του πατώματος της κουζίνας και της ρόμπας, που φοράει ο μπαμπάς κάθε βράδυ στις 21:30 ακριβώς .

Ατέλειωτα τετραγωνάκια, ρόμβοι και μαίανδροι μιλούν κατευθείαν στην ψυχή τους. Το ασύμμετρο τα ξενίζει. Γιατί πετάει 2 πόντους το τσουλούφι της μαμάς; Γρήγορα στο κομμωτήριο! Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με κατασκευές είναι η αδυναμία τους. Κάθε ένα από τα 123 κομμάτια έχει τη θέση του.

Όμως η κορυφαία στιγμή έρχεται όταν παρακολουθούν τις ατέλειωτες στρατιές των μυρμηγκιών, που ακαταπόνητα συγκεντρώνουν τόνους προμηθειών στις υπόγειες φωλιές τους. Που τα χωράνε όλα αυτά; Πόσα μέτρα είναι η ουρά και πόσος είναι ο πληθυσμός τους; Φοράνε παπούτσια; Οι απορίες πολλαπλασιάζονται ύστερα από κάθε νέο πείραμα. Πολλές φορές τα πατάνε, τα πνίγουν, τα καίνε-όλα στο όνομα της επιστήμης-για να διαπιστώσουν πόσο ισχυρή μπορεί να είναι τελικά η δύναμη των μικρών, που είναι πολλοί. Δέκα ξεπαστρεύεις, εκατό ξεφυτρώνουν!

Το θέμα με τα μυρμήγκια είναι-για τους Παρθένους-διαχρονικό γιατί τους θυμίζει τον εαυτό τους. Το διαπραγματεύονται ξανά όταν κάποιος τους διηγηθεί την πολύ γνωστή-διδακτική- ιστορία «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας». Τον υποτιθέμενο θρίαμβο, δηλαδή, της εργασίας και της προνοητικότητας, απέναντι στην τεμπελιά και την ξεγνοιασιά. Τι απέραντη ηδονή! Η θεϊκή μορφή του μέρμηγκα τους συγκλονίζει. Είναι ακριβώς σαν τους ίδιους. Καλά να πάθει ο βρωμο-τζίτζικας... Εκεί στην πείνα! Περήφανοι καμαρώνουν γιατί κανείς δεν βρέθηκε να τους εξηγήσει ότι στην πραγματικότητα τα τζιτζίκια όχι μόνο δεν πεινάνε, αλλά επιβιώνουν σαν είδος, το ίδιο καλά όσο και τα μυρμήγκια.

Μεγαλώνοντας βλέπουν στις ειδήσεις και σε ντοκιμαντέρ κάτι, που μοιάζει με μυρμηγκοστρατιά αλλά αποτελείται από ανθρώπους. Παρελαύνουν σε τέλειο σχηματισμό και χαιρετάνε τους επισήμους. Να κι ένας τύπος με περίεργο μουστάκι, που κάθεται με τεντωμένο το χέρι... Αχ, τι καλά να 'ταν κι αυτοί εκεί! Τρελαίνονται να εκτελούν παραγγέλματα και διαταγές...

Η επόμενη φορά, που συναντούν στη ζωή τους τα μυρμήγκια είναι όταν τα βρίσκουν μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι αμέτρητα και υπάρχουν παντού! Και καθώς τα κοπανάνε μανιασμένα η τα ψεκάζουν, αναρωτιούνται ποιά σχέση μπορεί να έχουν αυτοί, τέλος πάντων, με τα καταραμένα ζωύφια;

Οι σχέσεις των Παρθένων

Α΄ καθέτως: Βγαίνει πάντα στην ώρα του

Οι τυπικοί άνδρες Παρθένοι είναι σχετικά απλές και εύκολες περιπτώσεις. Συνεσταλμένοι και μάλλον πουριτανοί, ονειρεύονται συχνά την τέλεια γυναίκα, που θα είναι πάντα πρόθυμη και έτοιμη να ανταποκριθεί στις όποιες απαιτήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Γιατί δηλαδή μόνο τα πλυντήρια να έχουν χρονοδιακόπτη, στροφόμετρο και πρόγραμμα για λευκά η χρωματιστά, και όχι οι γυναίκες; Μέχρι να τελειοποιηθεί η κατασκευή αυτών των ...άγιων πολύ- ρομπότ είναι αναγκασμένοι να υπομένουν την άναρχη και παράλογη συμπεριφορά των θηλυκών.

Γι αυτό προτιμούν, τελικά, να το ρίξουν στη δουλειά-που είναι η μόνιμη και πιστή ερωμένη τους-αποφεύγοντας όλες τις βρωμερές κακοτοπιές μιας συναισθηματικής αταξίας. Παράλληλα βέβαια μπορούν να έχουν και μια «φυσιολογική» σχέση, που πολλές φορές συγκεντρώνει απροσδόκητα πλεονεκτήματα. Επειδή όλη τη μέρα αγκομαχούν και οργιάζουν με τα διάφορα καθήκοντα τους, δίνουν στην τυχερή σύντροφο τους όλο το χρόνο να κάνει αυτό, που της αρέσει, αρκεί, όταν έρθει η προκαθορισμένη ώρα, να ανταποκρίνεται στις βασικές της υποχρεώσεις: Τα μαχαιροπήρουνα 2,5 εκατοστά από το πιάτο και η πολυθρόνα να είναι πάντα στραμμένη 25ο 35΄ 12΄΄ από το βορρά. Αυτό κι αν είναι σεξ! Η σταθερή θερμοκρασία του νερού στο ποτήρι (23, 1ο C) και τα γουργουρητά της Ριρής ολοκληρώνουν την ηδονή.

Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι και η ζωή συνεχίζεται με ακρίβεια υπερσύγχρονου ρολογιού. Κούκου... Lovetime!

Γ΄ οριζοντίως: Συχνά καταλήγει στα τέσσερα...

Οι γυναίκες του ζωδίου πρέπει πρώτα να αποφασίσουν αν θα κινηθούν στους δικούς τους ρυθμούς η αν θα επιμείνουν σε θηλυκούς ρόλους, που δεν είναι της φύσης τους αλλά περισσότερο μια κοινωνική επιταγή .Η κοινωνία των μελισσών-και η Τζόντι Φόστερ (Σελήνη σε σύνοδο με τον Ουρανό στην Παρθένο)- δίνουν το καλό παράδειγμα.

Όπως οι κηφήνες, έτσι και οι αρσενικοί είναι χρήσιμοι μόνο για την αναπαραγωγή. Μόλις επιτελέσουν το έργο τους τρώνε μια κλωτσιά κι ...έξω απ την πόρτα. Η Παρθένος μπορεί πάντα να επιλέξει αν θα είναι η βασίλισσα η μια απλή εργάτρια, σε κάθε περίπτωση, όμως, γνωρίζει ότι μπορεί μόνη της να αλλάζει λάμπες, να βιδώνει και να ξεβιδώνει και γενικά να διεκπεραιώνει αποτελεσματικά ένα σωρό δουλειές, που παραδοσιακά θεωρούνται «αντρικές» Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις Παρθένων, που-περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο- ξεχώρισαν με το έργο η τις επιλογές τους, αποδεικνύοντας ότι κανένα «κάστρο» δεν είναι ...απόρθητο. Κατά σύμπτωση (...) η προσωπική ζωή όλων αυτών των γυναικών ήταν, συνήθως δακτυλοδεικτούμενη, επειδή ακριβώς δεν έδειχναν να έχουν τους άντρες και σε τόσο μεγάλη υπόληψη...

Ενώ, όμως, αυτή η ιδιαίτερη στάση ταιριάζει ουσιαστικά στη φύση του ζωδίου, πολλές Παρθένοι παγιδεύονται σε "αυτό που πρέπει να είναι" και τότε αρχίζουν τα ...ευτράπελα. Όσες υιοθετούν το ρόλο της «μελλοντικής συζύγου και καλής νοικοκυράς» αναγκάζονται-στο όνομα ενός ανώριμου η ακατέργαστου συναισθήματος- να διαστρεβλώσουν τις βασικές τους αρετές και να μπουν σε μια άνιση μάχη, όπου η εξιδανίκευση εναλλάσσεται με τη σχολαστικότητα και η αφέλεια με την πονηριά. Όσο –στις καλές τους– είναι ικανές να ξεζουμίσουν έναν άνδρα για τον οποίον δεν πολυενδιαφέρονται, άλλο τόσο, οι «εκπεσούσες» Παρθένοι είναι επιρρεπείς σε ρομαντικούς όσο και άστοχους έρωτες, που πληγώνουν και στρέφουν τη λογική σε λάθος κατεύθυνση. Στο κυνήγι των σχέσεων, προσπαθούν να βγάλουν τα ασφαλή συμπεράσματα τους με σύστημα και μεθοδικότητα. Υποβάλουν τον υποψήφιο σε διαρκείς εξετάσεις, στήνοντας συχνά πονηρές παγίδες για να τεστάρουν τη συμπεριφορά του: Είναι νοικοκύρης; Τι κουσούρια έχει, τι ανομολόγητα πάθη; Μήπως είναι τρελός, μήπως τάχει χαμένα;

Υποδύονται διάφορους ρόλους για να δουν τις αντιδράσεις. Κι όταν δυσκολεύονται να καταλήξουν ανατρέχουν στους ειδικούς οδηγούς-τα λυσάρια, ντε-των σχέσεων, που-ευτυχώς-βρίσκονται εύκολα στα περίπτερα και σε κάθε περιοδικό ποικίλης ύλης, που σέβεται τον εαυτό του. «Θα είναι μόνο ένα φιλί;», σελίδα 66. Ή, πάλι στα πολυπληθή τεστ του έρωτα «Σας αγαπά πραγματικά;» με τις απίθανες και ενίοτε παραπλανητικές ερωτήσεις: Του αρέσει να σας μιλά Α) Για τα χρωματιστά σας εσώρουχα Β) τα μάτια σας Γ) τα σουβλάκια του Θανάση Δ) Τη Λίτσα του ρετιρέ. Τα περισσότερα από αυτά τα τεστ είναι φτιαγμένα από άλλους ή άλλες Παρθένους, που είδαν κι απόειδαν με τις σχέσεις τους και το 'ριξαν στις επιστήμες... «Ο δόκτωρ Λούζερ σας συμβουλεύει».

Συχνά η διαδικασία της ερωτικής προσέγγισης με μια Παρθένο, μοιάζει με την υποβολή αίτησης προς το Δημόσιο. «Σε δέκα μέρες θα σας απαντήσουμε...». Αφού κοσκινίσει το αίτημα για να δει, αν πράγματι τηρεί τις τυπικές προδιαγραφές-αριθμό πρωτοκόλλου, ημερομηνία, υπογραφή κλπ- συνεχίζει με υπερβάλλοντα ζήλο ψάχνοντας για ορθογραφικά λάθη, συντακτικές παρατυπίες η ακόμη και για γραφολογικές λεπτομέρειες. Γιατί, άραγε, ο υποψήφιος κάνει το λάμδα ανάποδα; Μήπως πίσω από αυτό κρύβεται κάποια σιχαμένη ανωμαλία;

Τις περισσότερες φορές μέχρι να εγκριθεί η αίτηση, το πουλάκι έχει πετάξει... Έτσι, αργά η γρήγορα, απογοητευμένες από το γεγονός ότι κανείς άνδρας δεν εκπλήρωσε, τελικά, τις ελάχιστες δυνατές (γύρω στο εκατομμύριο) προδιαγραφές-και ιδιαίτερα το τεστ με το λουρί, πιστοποιούν αυτό που ήξεραν από την αρχή. Μόνο τα-εμβολιασμένα-τετράποδα αξίζουν την αγάπη τους... Γαβ! Έλα μωρό μου στη μανούλα.

Διάβασε επίσης:

Ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved