Η πεθερά Καρκίνος είναι μέσα στο παράπονο...

...και τον καημό, αλλά έχει ταλέντο στο μεγάλωμα των παιδιών

Η πεθερά Καρκίνος είναι μέσα στο παράπονο...

Γεννημένη μάνα, συχνά υπερπροστατευτική, έχει μνήμη ελέφαντα και την τάση να συγκεντρώνει την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, να τους περιποιείται και να τους κάνει να νιώθουν καλά. Για το γιό ή την κόρη της λέει «είναι παιδί της μαμάς του» ή «κάνε παιδί να δεις καλό» διότι η πεθερά Καρκίνος είναι με τα... φεγγάρια της.

Τι θα αγαπήσετε πάνω της

Της αρέσει να θυμάται τις συνήθειές σας, να σας φροντίζει, να σας δείχνει αγάπη και να σας φτιάχνει τα αγαπημένα σας φαγητά. Έχει τον τρόπο να ζεσταίνει την ατμόσφαιρα και να γίνεται γρήγορα συμπαθής. Η υδάτινη φύση της επιτρέπει να συντονίζεται με τις ανάγκες των άλλων, να ακούει τα προβλήματά τους και να βοηθά στην επίλυσή τους, ξαπλώνοντάς τους στο... ντιβάνι του Καρκίνου.

Με τι θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε

Παραπονιάρα από τη φύση της, άμα βάλει μπρος τη γκρίνια, δεν αλλάζει με τίποτα τροπάρι, είναι ικανή να φτάσει μέχρι τις πρωινές ανακατωσούρες που είχε κατά την εγκυμοσύνη της. Επίσης, είναι να μην αρχίσει να διηγείται ιστορίες, η μια θα διαδέχεται την άλλη και θα σας πάρει η νύχτα. Και αλίμονο αν της πείτε ότι κουραστήκατε ή ότι κάτι στη συμπεριφορά της σας ενοχλεί. Πρώτα θα κατσουφιάσει και λίαν συντόμως το δάκρυ θα τρέξει κορόμηλο.

Τι πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαριστεί μεταξύ σας

Ναι, το ξέρετε ότι τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε, όμως με το να σκάει από το φαγητό δε θα χορτάσουν. Κάτω από το νεροχύτη έχει κάδο απορριμάτων, δεν χρειάζεται να τρώει ό,τι αφήνετε στα πιάτα σας. Θα σας πει ότι κάνει οικονομία στο υγρό πιάτων, όμως εσείς πείτε της ότι προτιμάτε να έχει την υγεία της και να μην της ανεβαίνει το ζάχαρο και η χοληστερίνη. Ξεχάσαμε και το ευερέθιστο έντερο της. Εξ άλλου δεν θέλει «αμαρτίαι γονέων να παιδεύουσι τέκνα». Σωστά;

Πού χώνεται

Όταν δεν είναι κλεισμένη στο καβούκι της, η κουζίνα είναι από τις αγαπημένες της ασχολίες και θα βρει τρόπο να τρυπώσει. Θα ανοίξει τα ντουλάπια, το ψυγείο και θα αρχίσει τα: «γάλα για το παιδί δεν πήρες;», «η κρέμα τελειώνει». Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, «δεν τον βλέπεις το Γιαννάκη τόση ώρα που είναι ανήσυχος να μου πεις να τον ξεματιάσω;» ή «σε μένα μοιάζει το παιδί, φτυστός είναι, έτσι αδύνατη ήμουν και εγώ».

Πού να της δώσετε αέρα

Έχει εκ γενετής ταλέντο στο μεγάλωμα των παιδιών και έναν μοναδικό τρόπο για να τη θέλουν και να την αγαπάνε. Θα τα νανουρίσει, θα τους τραγουδήσει, θα τους πει παραμύθια και ιστορίες, θα ακούσει πώς νιώθουν και θα τα προσέξει σαν τα μάτια της.

Πού βγαίνουν τα μαχαίρια

Έχει την τάση να μαζεύει τα πάντα. Μια μέρα να έρθει και το σπίτι σας αρχίζει να θυμίζει αποθήκη, πλυσταριό, παλιατζίδικο, όπως θέλετε το λέτε. Έχει την τάση να μνημονεύει τι έγινε χτες, πέρσι, πρόπερσι και -πού το πάει, πού το φέρνει- συνδέει τη σημερινή σας χαζομάρα με τη χθεσινή και την προπέρσινη. Βρε να μη θέλει να καταλάβει ότι κάποιες φορές ισχύει απλά το «περσινά ξινά σταφύλια».

Πώς να σας πάρει με καλό μάτι

Βάζετε ναφθαλίνη στα ρούχα σας. Θα τις φέρει μνήμες από το παρελθόν και συνάμα θα της δείξει ότι εκτιμάτε αυτά που έκαναν οι παλιές. Αφήστε τη να σας πει για την οικογένειά της, τη μητέρα, τη γιαγιά, το πατρικό της και μη γίνετε... βαπόρι, όταν αρχίσει να σας λέει για το πόσο θύμα υπήρξε στη ζωή της και πόσο οι άλλοι την έχουν εκμεταλλευτεί. Έχετε μαζί σας χαρτομάντιλα και δώστε της τον ώμο σας για ένα μίνι κλάμα, το οποίο... το έχει στο τσεπάκι της.

Πώς θα μείνει μακριά από τα πόδια σας

Αγοράστε της καινούργιες κατσαρόλες ή περιοδικά μαγειρικής και αφήστε τη να μαγειρέψει. Μια χειροποίητη κουβέρτα από βελονάκι -τη θέλετε ή δεν τη θέλετε- αν επιθυμείτε να μείνετε λίγο ήσυχοι, ζητήστε την. Πάρτε της ένα σκυλάκι ή άλλο κατοικίδιο και επιτέλους θα βρει κάποιον να φροντίζει σαν μωρό. Προς Θεού, μην της δείξετε ότι την έχετε γραμμένη στα παλιά σας παπούτσια, εκτός κι αν θέλετε να δικαιωθεί, όταν λέει «να παιδί, να μάλαμα».

**Θέλεις να μάθεις για το χαρακτήρα της πεθεράς σου; Πάτησε εδώ**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved