Ο δεκάλογος του Καρκίνου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Η παρόρμηση του Καρκίνου ισχύει περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο, λόγω του ότι είναι δύσκολο να αντισταθούν στην κεραυνοβόλα προτροπή της καρδιάς τους

Ο δεκάλογος του Καρκίνου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Από τα πιο αντιφατικά ζώδια του ζωδιακού που ανταγωνίζεται στην αντίφαση μόνο το ζώδιο των Ιχθύων. Είναι κοινωνικοί μόνο όταν αποφασίσουν να βγουν από την εσωστρέφειά τους, ενώ είναι εσωστρεφείς μόνο όταν η κοινωνικότητα, τους κουράσει.
Οι ισορροπίες για έναν Καρκίνο παραμένουν πάντα εύθραυστες. Επιλέγουν συχνά την απομόνωση που συχνά είναι μια γωνιά στο σπίτι το οποίο λατρεύουν, απολαμβάνοντας να βρίσκουν συχνά καταφύγιο, γι' αυτό και αποκαλούνται οι σπιτόγατοι του ζωδιακού.

Συναισθηματικοί, ευαίσθητοι, διαισθητικοί, άκρως προστατευτικοί, πιστοί, αφοσιωμένοι, στοργικοί, περιποιητικοί, περίσκεπτοι, αλλά και κυκλοθυμικοί, οκνηροί, γκρινιάρηδες, εύθικτοι και επιφυλακτικοί.

Η Σελήνη που τους κυβερνά, τους κάνει να αντιλαμβάνονται αμέσως τις επιδράσεις του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται, νιώθουν και βιώνουν έντονα τις καταστάσεις, απορροφώντας τους κραδασμούς γύρω τους.
Μελαγχολούν πιο εύκολα από ότι χαίρονται, έχουν την τάση να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο όχι γιατί στερούνται αισιοδοξίας, αλλά γιατί υιοθετούν στάση παρατηρητή, παρόλη την παρορμητική φύση τους.
Η παρόρμηση του Καρκίνου ισχύει περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο, λόγω του ότι είναι δύσκολο να αντισταθούν στην κεραυνοβόλα προτροπή της καρδιάς τους, την οποία ναι μεν παρατηρούν, αλλά στην οποία δεν αντιστέκονται.

Φημίζονται για την ισχυρή τους μνήμη αλλά αυτό έγκειται και στην τάση τους να κουβαλούν το παρελθόν τους σαν συναισθηματικό κατάλοιπο στη βαλίτσα των διαδρομών τους.
Η βαλίτσα δε, βρίσκεται περισσότερο παρατημένη σε ένα μέρος, παρά ταξιδεύει σε διάφορα άλλα, μια και ένας Καρκίνος νιώθει καλύτερα σαν επαναπαυμένος στοχαστής, παρά σαν περιπετειώδης πλανόδιος.

Ο Καρκίνος προτιμά να αγοράζει παρά να νοικιάζει, να συσσωρεύει και όχι να επενδύει, να κάνει οικογένεια και όχι ελεύθερες σχέσεις.
Μια άλλη του πλευρά είναι να ακολουθεί τη μάζα και να εμπλέκεται σε ομαδικές δραστηριότητες εκτονώνοντας την εσωστρέφειά του και αποζητώντας αναγνώριση. Αυτός είναι ο λόγος που φανατίζονται, που γίνονται ένθερμοι οπαδοί μιας ιδέας ή μιας στάσης, αλλά και ο λόγος που συναντάμε τόσους Καρκίνους αθλητές.
Το χειροκρότημα και η επιβεβαίωση για έναν Καρκίνο, είναι ότι και η ινσουλίνη για έναν διαβητικό. Παράλληλα είναι άνθρωποι με όραμα και αξίες, λάτρεις της τέχνης και της μουσικής.
Δίνουν μεγάλη σημασία στην αισθητική σε όλα τα επίπεδα για αυτό και σχετίζονται πολύ με τη μόδα και το σχεδιασμό. Ενοχλούνται εύκολα από συμπεριφορές που δεν εμπίπτουν στη δική τους ιδιοσυγκρασία, προσβάλλονται ακόμα πιο εύκολα, φιλτράροντας όλους και όλα μέσα από έναν δικό τους κώδικα.
Δεν εκτίθεται, δεν ανοίγεται εύκολα, δεν θέλει να επεμβαίνουν στη ζωή του και διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ που δεν ενοχλεί και δεν θέλει να ενοχλείται.
Η συναισθηματική επένδυση σε έναν Καρκίνο είναι από τις καλύτερες που μπορεί να απολαύσει ένας σύντροφος, αρκεί να είναι επιεικής στη γραφικότητα που τον διακατέχει. Ο Καρκίνος είναι πάντα εκεί, αρκεί να ξέρει πως είναι ευπρόσδεκτος. Δεν διεκδικεί, αλλά απολαμβάνει να διεκδικείται.

Ο δεκάλογος του Καρκίνου – Τι τον εκφράζει και πώς εκφράζεται

nelsonmandela

Η φράση του αγωνιστή Καρκίνου Nelson Mandela «hamba kahle», που σημαίνει «να προχωρείς αργά» έννοια που εκφράζει απόλυτα τη νωχελική αλλά και παρατηρητική στάση ενός Καρκίνου.

Τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του Καρκίνου Franz Kafka που η μαζικοποίηση της μετριότητας που αποτύπωσε στα έργα του, αποτελούν για έναν Καρκίνο κίνητρο ενάντια στην αποξένωση και υπέρ της συνοχής στις οποιεσδήποτε σχέσεις του.

Οι πίνακες της αξεπέραστης ζωγράφου Καρκίνου Frida Kahlo που μέσα από τα φανταχτερά μεξικάνικα φορέματά της και κρύβοντας ένα σακατεμένο σώμα, ζωγράφιζε τη ζωή της, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε Καρκίνος που είναι δεμένος με το παρελθόν και λιγότερο με το μέλλον.

Οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του Καρκίνου Lionel Μessi με τους περισσότερους ατομικούς τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που ξεσηκώνουν τις μαζικές εκδηλώσεις θαυμασμού ενός Καρκίνου και το έμφυτο ταλέντο του να προσελκύει τις μάζες.

Οι σχεδιαστικές δημιουργίες των Καρκίνων Giorgio Armani και Oscar de la Renta, που με το απόλυτα ρομαντικό τους στυλ αναδεικνύουν την κομψότητα και τη λιτότητα, που ένας Καρκίνος λατρεύει και αναζητά.

Οι συνθέσεις του Καρκίνου διευθυντή ορχήστρας Gustav Mahler, που η μελοδραματική τους χροιά ωθεί έναν Καρκίνο να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της στιγμής, σε σχέση με την αιωνιότητα.

Η μουσική και τα τραγούδια του Καρκίνου Carlos Santana, που με την ιδιαίτερη ευαισθησία και τους ταξιδιάρικους ήχους τους, κάνουν έναν Καρκίνο να αισθάνεται σαν μέρος μιας παγκόσμιας ολότητας, προσκολλημένος σε αυτήν.

Η σκηνοθετική τραχύτητα του Καρκίνου Ingrid Bergman που μέσα από τη σκοτεινή παρατήρηση των ανθρώπινων σχέσεων, ένας Καρκίνος συνειδητοποιεί την εσωστρέφεια και τη μελαγχολία του, μετουσιώνοντάς τις σε μια εξωστρεφή αποστολή.

Τα μεθυστικά αρώματα της Καρκίνου Estee Lauder, που ενεργοποιούν τη φαντασία ενός Καρκίνου με τη σημασία που δίνει στις μυρωδιές των γύρω του, μυρίζοντας πάντα βαθύτερα.

Τα ήσυχα στέκια με χαμηλή μουσική και απαλό φωτισμό πάντα γνώριμα και οικεία, η μπασκέτα της γειτονιάς, το κολυμβητήριο του δήμου, η εξέδρα της τοπικής ομάδας, η άκρη ενός βράχου στη θάλασσα, η συναυλία του αγαπημένου τους σταρ, το καφενείο του χωριού, οι εκθέσεις βιβλίων, οι παρουσιάσεις μόδας, οι επιδείξεις σε σπίτια και οι ομαδικές δραστηριότητες.

Το tip ενός Καρκίνου

Οι άλλοι με θεωρούν υπερβολικά συναισθηματικό και παραπονιάρη, ενώ οι τάσεις αυτολύπησης που με καταδιώκουν, με κάνουν παράλληλα να αποφασίζω να βγω από το καβούκι μου. Όταν έρθει αυτή η στιγμή με θαυμάζω για την αμείλικτη στάση μου απέναντι στις καταστάσεις και η γκρίνια που μου προσάπτουν μεταμορφώνεται σε αιχμηρές και ακριβείς επισημάνσεις, που αφήνουν τους άλλους άναυδους. Μπορώ να αμύνομαι στη μελαγχολία μου και να μεταβαίνω στη χαρά μου αργά και υπομονετικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Θέλω γύρω μου λίγους φίλους αλλά ουσιαστικούς και αδιαφορώ για τους υπερφίαλους. Η μαμά και η οικογένειά μου αποτελούν πάντα ένα καταφύγιο και μου αρέσουν οι παραδόσεις και τα έθιμα. Συλλέγω μνήμες και αντικείμενα και ναι, είμαι ευαίσθητος, αλλά όχι διαθέσιμος σε αδιάκριτους εισβολείς, που δεν σέβονται την εύθραυστη φύση μου.

Δείτε περισσότερους διάσημους Καρκίνους στην Image Gallery

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved