Ο δεκάλογος του Ιχθύ – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Η διπλή του φύση είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει, δημιουργώντας γύρω του αντιφατικά συναισθήματα, διχάζοντας τους άλλους.

Ο δεκάλογος του Ιχθύ – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Προσπαθώντας να κατανοήσει κάποιος έναν Ιχθύ, είναι σαν να προσπαθεί να χωρέσει έναν ελέφαντα σε μια ντουλάπα.
Η διπλή του φύση είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει, δημιουργώντας γύρω του αντιφατικά συναισθήματα, διχάζοντας τους άλλους.

Ο πλανήτης Ποσειδώνας που τον κυβερνά, δίνει άφθονη έμπνευση, συχνά όμως θα πρέπει να έχει προηγηθεί το είδωλο ενός άλλου για να της δώσει μορφή. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφά τους κραδασμούς γύρω του, γίνεται όμως συχνά ετερόφωτος. Δανείζεται στιχάκια, πέφτει σε έκσταση με ένα τραγούδι, χρησιμοποιεί ατάκες άλλων, μιμείται, αντιγράφει και έπειτα επεξεργάζεται τον τρόπο που θα τα κάνει δικά του. Υπάρχουν όμως και αναμφισβήτητα χαρισματικοί Ιχθύες με αστείρευτο χιούμορ, ιδιαζόντως καυστικό και δυσεύρετο.

Η μυστικοπάθεια είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του.
Κρατάει μυστικά, κινείται παρασκηνιακά και δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.
Το αποτέλεσμα είναι να συγκαλύπτει με ψέματα όλα εκείνα που δεν θέλει να εξωτερικεύσει. Έχει όμως και ένα μεγάλο προσόν. Διαφυλάσσει μυστικά άλλων σαν να ήταν δικά του.
Στα δύσκολα καταφεύγει στο ποτό, αλλά και στα εύκολα ένα ποτήρι κρασί, αποτελεί φετίχ για έναν Ιχθύ. Οι εξαρτήσεις του πάσης φύσεως, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: «Την συναισθηματική του υπερευαισθησία».

Ευαίσθητος και ευάλωτος, συμπονετικός και πρόθυμος να συμπαρασταθεί στον πόνο του άλλου, γλυκός, τρυφερός, στοργικός, διαχυτικός, με οξεία διαίσθηση.
Αντιλαμβάνεται ακαριαία τα γεγονότα για αυτό είναι πολύ δύσκολο να ξεγελαστεί. Αντίθετα μπορεί πολύ εύκολα να εξαπατάται συνειδητά, εξιδανικεύοντας τις σχέσεις του.
Ο Ιχθύς θα τρέξει στην ανάγκη του άλλου χωρίς δεύτερη σκέψη, διότι αισθάνεται πως έτσι εκπληρώνει ένα σκοπό, που καλύπτει τα ιδανικά και τα οράματά του.
Έχει ανάγκη να διοχετεύσει κάπου την αχαλίνωτη φαντασία του, ώστε να γίνει δημιουργική. Αυτός είναι ο λόγος που η καλλιτεχνική απόδραση αποτελεί για αυτόν ελιξίριο.
Έλκεται από τις τέχνες και είτε εκφράζεται μέσα από αυτές είτε τις εκφράζει, είναι εντυπωσιακός δέκτης και ερμηνευτής. Η φωτογραφία είναι η αγάπη ενός Ιχθύ, που τροφοδοτεί την ονειροπόληση και την αναμνησιακή του ιδιοσυγκρασία. Ο Ιχθύς είναι κατ' εξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο, με πολλούς αξιόλογους εκπροσώπους.
Αν το υπόλοιπο ωροσκόπιο βοηθήσει, ανυψώνεται και υπερβαίνει τον μέσο πνευματικό όρο, αγγίζοντας υψηλά επίπεδα γνώσης και κατανόησης. Ο εσωτερισμός, η ψυχολογία, ο μυστικισμός, είναι έννοιες που μπορεί να πλησιάσει αξιοθαύμαστα.
Ακόμα και η ευμετάβλητη διάθεσή του δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί είναι επαρκώς προσαρμοστικός και συμβιβαστικός.
H ζωή με έναν Ιχθύ μοιάζει με υπέροχο παραμύθι, που τελειώνει, όταν η πραγματικότητα θελήσει να πάρει και αυτή τη θέση της.

Ο δεκάλογος του Ιχθύ – Τι τον εκφράζει και πώς εκφράζεται

taylor1

Η φράση της Ιχθύος Elizabeth Taylor όταν συνάντησε τον Richard Burton, μετά από το επίμονο φλερτ του: «Δεν πρόκειται να γίνω άλλη μία τρύπα στη ζώνη του». Μετά από καιρό με ένα βλέμμα του στα γυρίσματα της «Κλεοπάτρας», παραδέχθηκε πως έγινε. Το παραμύθι ενός Ιχθύ που τον διατηρεί στις συναισθηματικές επάλξεις.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του σημαντικότατου φωτογράφου Ιχθύ Ansel Adams, που μέσα από τα τοπία που φωτογράφιζε, αποτύπωνε τη φαντασία του Ιχθύ με τη μνημειακή της υπόσταση.

Τα βιβλία και τα διάσημα ημερολόγια της πολυτάλαντης Ιχθύως συγγραφέα Anais Nin, όπου η αναζήτηση της αυτογνωσίας έλκει έντονα έναν Ιχθύ, για την εκστατική πλευρά του έρωτα, που του προσφέρουν.

Ο εμπνευσμένος ηγέτης της Ρωσίας Ιχθύς, Mikhail Gorbachev, που το όραμά του δείχνει την απεραντοσύνη των ιδανικών ενός Ιχθύ. Οι ιστορικές λέξεις «γκλάσνοστ» και «περεστρόικα», είναι τα αυτά που στοχεύει η Ιχθυακή ιδιοσυγκρασία.

Οι συνθέσεις των Ιχθύων Vivaldi, Handel και Chopin, με αποκορύφωμα το «Bolero» του Maurice Ravel, που κάνει έναν Ιχθύ να παραδίνεται στα ακουστικά του λικνίσματα, μέχρι τη στιγμή της κορύφωσης. Ο μουσικός ιμπρεσιονισμός ταιριάζει απόλυτα στην ήρεμη φύση ενός Ιχθύ, που κινείται μυστικοπαθώς μέχρι να καταλήξει στην αμεσότητα.

Η βασίλισσα του musical cabaret Iχθύς, Liza Minnelli, που με την απόλυτα εκφραστική καλλιτεχνική της παρουσία, προκαλεί έναν Ιχθύ να ονειροπολεί, τροφοδοτώντας τις επιθυμίες του από μια άλλη διάσταση.

Οι μοναδικές σχεδιαστικές δημιουργίες του καταθλιπτικού Ιχθύ μόδιστρου Alexander McQueen, που η αμίμητη θεατρικότητά τους έμοιαζε με υπερβολική εικαστική απόδραση.
Το πάθος ενός Ιχθύ, να ανάγει σε δημιουργικότητα την εσωτερική του κατάπτωση.

Η καλλιτεχνική πυράκτωση του εξαιρετικού Ιχθύ χορευτή Rudolf Nureyev, με την εκφραστική του διείσδυση στην τέχνη του χορού, αλλά και τα σκάνδαλα και τις ερωτικές διακυμάνσεις, που αποτελούν δέλεαρ στη ζωή ενός Ιχθύ.

Η πολυτάραχη ζωή του σκαθαριού Ιχθύ George Harrisson, με τις θρησκευτικές και μεταφυσικές αναζητήσεις του, που συνδυάζει την καλλιτεχνική φύση ενός Ιχθύ, με την πίστη σε κάτι ανώτερο και αδιαπραγμάτευτο.

Ο εκλεκτός Ιχθύς του Γαλλικού ρομαντισμού Victor Hugo με τα δραματικά του αριστουργήματα, που υπενθυμίζουν σε έναν Ιχθύ πως «Η πιο μεγάλη ευτυχία στη ζωή είναι αυτή που μας δίνει η αντίληψη πως μας αγαπούν.»

victor-hugo-sacrificing-the-earth


Το tip ενός Ιχθύ

Η φαντασία μου καλπάζει μέσα σε λαβυρίνθους από σκέψεις. Όταν ξετυλίγω αργά και μεθοδικά το κουβάρι, αντιμετωπίζω την ανάγκη να λειτουργήσω φανερά και χωρίς δισταγμούς. Αυτή η διαδικασία όμως συχνά με τρομάζει και επιλέγω πλάγιους τρόπους και ανιχνευτικές τακτικές. Δυσκολεύομαι να εστιαστώ στην ουσία και χάνω το στόχο, όπως το ποτό τη γεύση του μετά από πολύωρη αναμονή, αν και συνήθως εγώ το κατεβάζω μονορούφι. Το μόνο που θέλω είναι να δείξω στους άλλους πόσο πρόθυμος είμαι να δώσω και να πάρω αγάπη. Συντρέχω παντού, εμπνέομαι διαρκώς, αδειάζω από ενέργεια και έπειτα μελαγχολώ. Έχω όμως ισχυρό ένστικτο, επιμονή και χιούμορ και γρήγορα προσανατολίζομαι κάπου αλλού. Ναι αλλά ως πότε θα με κυνηγάει η πλάνη μου;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved