Η πεθερά Τοξότης

Δεν θα σας κακολογήσει πίσω από την πλάτη σας, ούτε θα ανακατευθεί στα προσωπικά σας

Η πεθερά Τοξότης

Η πεθερά Τοξότης είναι πληθωρική, ειλικρινής και συχνά πολυάσχολη. Λίγο η δουλειά, λίγο η κίνηση, λίγο το απογευματινό chat, κάτι ο βραδινός αγώνας που θα δει μαζί με τη νεολαία, λίγο να διαβάσει το αγαπημένο gossip ή ευ ζήν περιοδικό της, χρόνο δεν βρίσκει και με τίποτα δεν σας πρήζει. Πεθερά έχετε και πεθερά δεν έχετε.

Τι θα αγαπήσετε πάνω της

Πρωτίστως την απουσία της, ιδιαίτερα αν είστε στα μέλια με το ταίρι σας, δεν έχετε παιδιά, δουλειά, άγχη και υποχρεώσεις και δεν χρειάζεστε τη συνεισφορά της. Επιπλέον, την ευθύτητά της. Η πεθερά Τοξότης δε διστάζει να σας πει φάτσα κάρτα «Δεν ξέρεις τον Δαλάι Λάμα;», «Που ζεις; Προπονητής στον Παναθηναϊκό ανέλαβε ο Ρότσα», «Ωραίο το παστίτσιο σου, αλλά της μάνας μου δεν παίζεται» και εκεί τελειώνει το θέμα. Δεν θα σας κακολογήσει πίσω από την πλάτη σας, ούτε θα ανακατευθεί στα προσωπικά σας. Θέλετε να της πείτε οτιδήποτε καλώς, δε θέλετε θα ασχοληθεί με κάτι άλλο. Ακόμη, αυτή η γυναίκα είτε πιστεύει σε κάποια υπέρτατη δύναμη, είτε ο νους και η καρδιά της είναι οι ναοί της και θρησκεία της είναι η καλοσύνη έχει το χάρισμα να απλώνει γύρω της το άρωμα της αισιοδοξίας και της πίστης στη ζωή. Έχει χιούμορ, της αρέσει να λέει ανέκδοτα και συνήθως γελάτε με τις μη σχεδιασμένες γκάφες της. Είναι χύμα σαν τα φασολάκια στη λαϊκή και έτσι μπορείτε εύκολα να νιώσετε άνετα και ευχάριστα μαζί της. Τέλος, είναι γενναιόδωρη, ό, τι έχει θα σας το δώσει με χαρά και θα είναι ευτυχισμένη.

Με τι θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε

Με το λογαριασμό του τηλεφώνου, τις πανταχού παρούσες φίλες και γνωστές που κουβαλάει μαζί της και δεν βάζουν μιλιά μέσα τους, την αφηρημάδα και την επιπολαιότητα της. Η πεθερά Τοξότης είναι καλή, χρυσή αλλά δεν τις αρέσουν οι ευθύνες, τα πρέπει και τα μη. Δεν μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα που χρειάζονται οργάνωση και συστηματικότητα. Μη της δώσετε να πάει να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, ιδιαίτερα αν αυτός είναι εκκαθαριστικός ή έχει μέσα και το χαράτσι γιατί μπορεί να το ξεχάσει και όταν θα γυρίσετε σπίτι να ψάχνετε για κεριά. Μπορεί να καλέσει όλο το συγγενολόι για τραπέζι και να ξεχάσει να σας το πει. Να της ζητήσετε να κρατήσει το παιδί και να σας πει ότι έχει κανονίσει να πιει καφέ στη γειτόνισσα, να πάει στην απογευματινή λειτουργία, να κάνει διαλογισμό ή να πάει να ρίξει το λόττο γιατί σήμερα κληρώνει.

Τι πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαριστεί μεταξύ σας

Το να θελήσετε να βάλετε όρια σε μια πεθερά Τοξότη για εκείνη σημαίνει μια αλυσίδα με σιδερένια μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να το κάνετε, προκειμένου να κοιμηθείτε, να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε, χωρίς να έχετε μια θορυβώδη επισκέπτρια που τραγουδάει όλη την ώρα «το πουλάκι τσιου» ή την ώρα που θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή θυμήθηκε να πιάσει μια ατελείωτη συζήτηση με την μακρινή ξαδέρφη του τρίτου μπατζανάκη της που πήρε να της ευχηθεί για την κόρη της που φεύγει μετανάστρια στη Γερμανία.

Που χώνεται

Βασικά σε ιδεολογικές συζητήσεις. Δεν αφήνει να πέσει κουβέντα κάτω σε σημείο που ο... Άδωνις φαντάζει υπόδειγμα ψυχραιμίας. Επιπλέον, σε αγαπημένες της παραδοσιακές γιορτές όπως μπορεί να είναι Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα μπορεί να επέμβει σε κάθε τι που για εκείνη είναι παρατυπία σε σημείο που αν έκανε έτσι τη δουλειά του το ΣΔΟΕ θα είχε προ καιρού πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Που να της δώσετε αέρα

Αέρα αυτή η γυναίκα δεν χρειάζεται γιατί με τόση φωτιά επάνω της μπορεί η σπίθα να γίνει πυρκαγιά. Δώστε της τα παιδιά να τα πάει παιδική χαρά, Λούνα Παρκ και να παίξει μαζί τους. Αφήστε την να τους δώσει χαρτζιλίκι, να τους ψωνίσει και να τα βοηθήσει να διευρύνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις (μια βόλτα από το σπίτι μέχρι το φούρνο φτάνει, θα έχουν μιλήσει σε όλη τη γειτονιά). Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα θρησκευτικά, τα θεωρητικά ή άλλα μαθήματα. Μιλήσετε για ζώδια, προβλέψεις, ταρό, αριθμολογία, φενγκ σούι, ψυχολογία, πολιτική και θέματα που ασχολούνται τα media και θα εντυπωσιαστείτε με την ευρυμάθεια της.

Πού βγαίνουν τα μαχαίρια

Με πεθερά Τοξότη για να βγουν τα μαχαίρια θα πρέπει να έχετε μαγειρέψει σπαλομπριζόλα ή μοσχαράκι ραγού. Βέβαια δεν θέλουν και πολύ να ανάψουν τα αίματα για αθλητικά, θρησκευτικά, πολιτικά και γενικότερα ή χαζά θέματα. Όμως ένα γλυκό χαμόγελο, μια καθαρή ματιά και η εκδήλωση της ειλικρινής σας αγάπης, θα την βοηθήσουν να αποτάξει την ένταση και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Επιπλέον, ένα γλυκό επιδόρπιο συνήθως την ευχαριστεί και την ηρεμεί.

Πώς να σας πάρει με καλό μάτι

Η συνταγή είναι μία, να είστε ο εαυτός σας. Από τη στιγμή που το παιδί της σας διάλεξε και είναι ευτυχισμένο δεν θέλει να ξέρει τίποτα άλλο, σας έχει ήδη αγαπήσει. Βέβαια, κάποιες κινήσεις καλής θέλησης, όπως να μάθετε ποιός είναι ο αγαπημένος της συγγραφέας και να της πάρετε ένα βιβλίο, θα της αρέσουν αλλά και πάλι για εκείνη να θυμάστε δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει καλοσύνη, απλότητα και αλήθεια.

Πως θα μείνει μακριά από τα πόδια σας

Εδώ ίσως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, αφού θα φεύγει από μόνη της και το δύσκολο είναι να μην τρέχετε εσείς μαζί της. Αν πάντως επιμένετε, η κατήφεια και η ανειλικρίνεια είναι δύο πράγματα που μπορούν να την απομακρύνουν μια και καλή από κοντά σας. Αν όμως δεν είναι του στυλ σας, τότε πείτε της για το πανηγύρι στο χωριό, ενημερώστε την για τις εκδρομές ή τα ταξίδια που διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων και την διάλεξη που έρχεται να δώσει στην Ελλάδα ο Deepak Chopra. Κάνετε της δώρο εισιτήρια για την Ολλανδία, γράψτε τη μέλος στην κοντινότερη βιβλιοθήκη, πάρτε της ειδική χρονοκάρτα για να μιλάει όσο θέλει με τους συγγενείς σε αστικά και υπεραστικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved