Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 16° 25' 33" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 20° 46' 07" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 02° 26' 18" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 27° 59' 31" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 15° 58' 18" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 29° 09' 59" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 20° 22' 07" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 46' 27" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 39' 04" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 58' 19" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 07' 26" ΤΑΥΡΟΣ R

Το παιδί Παρθένος είναι ευφυές και αγαπά την τάξη

 Το παιδί Παρθένος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Παρθένος είναι ευφυές και αγαπά την τάξη

1. Το παιδί Παρθένος

Είναι παρατηρητικό, ευφυές και σέβεται τη γνώση. Αγαπά την τάξη και του αρέσει να στοιχίζει πράγματα και παιχνίδια, ενώ από πολύ νωρίς επιδιώκει την καθαριότητα. Η αυτάρκεια είναι γι' αυτό το ύψιστο αγαθό και ως εκ τούτου έχει την τάση να γίνει ένα λειτουργικό άτομο που θα τα καταφέρνει παντού.

Η παρατηρητικότητα και η επιθυμία να γνωρίζει το κάθε τι είναι εμφανής από τη βρεφική ηλικία. Με μάτια ζωηρά και έξυπνα, εξετάζει προσεκτικά ό,τι βρίσκεται ή κινείται γύρω του. Καθώς μεγαλώνει, διακρίνεται για την οξύνοια και την ικανότητά του να αναλύει λεπτομερειακά. 

Αρκετές φορές, διατηρεί ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων, προγραμματίζει τις εργασίες του και φροντίζει να τακτοποιεί και να συγυρίζει το δωμάτιό του. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί αφ' ενός να αποφύγει τυχόν λάθη και αφ' ετέρου να μην έρθει αντιμέτωπο με το απρόβλεπτο και το άγνωστο. Η ανασφάλειά του αυτή είναι εμφανής, συνήθως, με πρόσωπα ή χώρους που δε γνωρίζει και μπορεί να είναι απόμακρο, ντροπαλό, επιφυλακτικό. Είναι, λοιπόν, σημαντικό οι γονείς να του ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και να το μάθουν να βλέπει τα λάθη ως ευκαιρία για μάθηση. Συνήθως, ο έπαινος γι' αυτό το παιδί δεν επαρκεί και αυτό γιατί εστιάζει στο αποτέλεσμα. Είναι σημαντική η αναγνώριση της προσπάθειάς του και η εστίαση στα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του.

Επιπλέον, η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην παιδική του ζωή, γιατί όσα περισσότερα μαθαίνει, τόση μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του. Η γνώση το συναρπάζει και δεν είναι τυχαίο που επιθυμεί να αποκτά ολοκληρωμένη κατάρτιση. Στο σχολείο μπορεί να γίνει από τους καλύτερους μαθητές, επιδεικνύοντας αφοσίωση, αλλά και αμφισβήτηση, προκείμενου να τελειοποιήσει τις γνώσεις του.

Η γνώση, πρωτίστως, αποτελεί για αυτό παιχνίδι. Διασκεδάζει να ανακαλύπτει πράγματα, να ασχολείται με παιχνίδια δεξιοτήτων και χρήσιμες δραστηριότητες. Οι γονείς, πέρα από την παροχή εκπαιδευτικών παιχνιδιών και βιβλίων, είναι ωφέλιμο να το κατευθύνουν σε δράσεις που θα το φέρνουν κοντά με τη συναισθηματική του πλευρά και θα επιτρέπουν στη φαντασία του να κινητοποιηθεί. Ήδη, από τη βρεφική ηλικία είναι καλό να του τραγουδάνε, να του λένε ιστορίες και να παίζουν μαζί του, δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα που αναπτύσσονται και μεταβιβάζονται μέσα από την επαφή.

Η ζωή, λοιπόν, του μικρού Παρθένου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια αδιάκοπη κούρσα ανάπτυξης, εξευγενισμού και τελειοποίησης του εαυτού του, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς χρειάζεται να του μάθουν την αξία της ξεκούρασης και της διασκέδασης.

2. Οι μαμάδες

Μαμά Κριός

Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός που σας διακατέχουν αποτελούν τα καλύτερα συστατικά για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να εκφράζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μάθει να στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις. Από την άλλη, υπάρχει και το ενδεχόμενο να του αναπτυχθούν συναισθήματα ανασφάλειας, εάν δεν είστε κοντά του, όσο χρειάζεται και τρέχετε αδιάκοπα για τον έναν στόχο μετά τον άλλο ή σιωπηρά βιάζεστε να ξεκινήσετε κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, δώστε του χρόνο αλλά και χώρο να σας γνωρίσει, να δεθεί και να αναπτύξει μια δυνατή σχέση μαζί σας.

Μαμά Ταύρος

Από πολύ νωρίς, θα υπάρχει αρμονία και συμφωνία απόψεων σε θέματα τάξης και πρακτικού σχεδιασμού, ενώ συγχρόνως θα δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συναισθηματική του ανάπτυξη. Από τη φύση σας ζεστή και τρυφερή, καλύπτετε με ευκολία τις συναισθηματικές ανάγκες του μικρού σας και του παρέχετε τη στήριξη που χρειάζεται για να πατήσει στα πόδια του και να ανακαλύψει στη συνέχεια τον εαυτό του. Το τελευταίο είναι σημαντικό να το θυμάστε, δεδομένου ότι αυτό το πλασματάκι γεννιέται για να γίνει κάτι μοναδικό και ξεχωριστό ως εκ τούτου επηρεάζεται από εσάς, όμως δεν θα το ωφελήσει το να επιβάλλετε τα θέλω σας. Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός πρακτικότητας και συναισθηματισμού σας καθιστά την ιδανική μητέρα για αυτό το παιδί που η λογική του αρκετές φορές επισκιάζει το συναίσθημά του.

Μαμά Δίδυμος

Έχετε καλή νοητική επικοινωνία και απολαμβάνετε συζητήσεις και παιδαγωγικά παιχνίδια που αναδεικνύουν την οξύνοια και το ευφυές πνεύμα του. Θα αποδειχθεί καλό να δίνετε έμφαση σε δραστηριότητες που θα το βοηθούν να εκφράζει το συναισθηματικό του κόσμο και συγχρόνως θα αναπτύσσουν τη φαντασία του. Το θετικό με εσάς είναι ότι είστε συνήθως καλοί στις κοινωνικές επαφές, κάνετε εύκολα γνωριμίες και προσαρμόζεστε γρήγορα σε νέα δεδομένα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποτελέσετε ένα καλό πρότυπο για την ανάπτυξη κοινωνικών συναναστροφών. Αυτό που χρειάζεται να προσέξετε είναι η νευρικότητα που συχνά αποτελεί δεύτερη φύση σας και ενδεχομένως να μη συμβάλλει στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος που το παιδί θα νιώθει ασφάλεια και προστασία.

Μαμά Καρκίνος

Εσείς, κατά βάση, λειτουργείτε με το συναίσθημα, οπότε έχετε πάντα μια αγκαλιά ανοικτή για να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια. Εάν φροντίσετε, πέρα από την τροφή, την αγάπη και την τρυφερότητα να έχει και την ευκαιρία να μάθει να κάνει πράγματα μόνο του, να αγαπά το χρόνο που περνά με τον εαυτό του και του αντανακλάτε συναισθήματα δύναμης και αυτοεκτίμησης, τότε όλα θα κυλήσουν μια χαρά. Πολύ σημαντικό σε αυτό θα παίξει η κατανόηση από πλευράς σας ότι δε θα του κάνει καλό να προσκολληθείτε πάνω του ή να κάνετε εσείς αυτά που μπορεί να κάνει μόνο του. Τέλος, λόγω της αναπτυγμένης κριτικής σκέψης που το χαρακτηρίζει από μικρή ηλικία, είναι σημαντικό να μην αντιστραφούν οι ρόλοι και γίνει το δεκανίκι της ευαίσθητης και ευάλωτης μαμάς που συνεχώς της αντιπαρατάσσει το δρόμο της λογικής.

Μαμά Λέων

Η μοναδική σας ικανότητα να εστιάζετε στη χαρούμενη πλευρά της ζωή αποτελεί θείο δώρο για αυτό το παιδί. Εάν αφιερώνετε χρόνο για να παίζετε και να διασκεδάζετε μαζί, θα έχει την ευκαιρία να υιοθετήσει τη συνήθεια να έχει διαλλείματα χαράς στο καθημερινό του πρόγραμμα, γεγονός που θα του χρειαστεί και μεγαλώνοντας. Αυτό που ίσως χρειάζεται να προσέξετε είναι η τάση να επιμένετε να γίνει κάτι, επειδή πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο για αυτό. Ίσως θα 'πρεπε να λαμβάνετε υπόψη σας τη γνώμη του και με τον καιρό να το αφήνετε να παίρνει τις δικές του αποφάσεις, όπως άλλωστε σας αρέσει να κάνετε και εσείς.

Μαμά Παρθένος

Από νωρίς θα παρατηρήσατε τη γρήγορη αντίληψη του παιδιού σας και θα προσπαθήσετε να το βοηθήσετε την αξιοποιήσει μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, γεγονός που θα αρέσει και σε εσάς και σε αυτό. Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι συναισθηματική κατανόηση και αυτό σημαίνει όχι απλά να του μιλάτε με τη λογική και να του δίνετε επιχειρήματα, αλλά να ακούτε πως νιώθει και να του δείχνετε ότι τα συναισθήματά του είναι σημαντικά για εσάς. Εάν εξασκηθείτε σε αυτή τη δεξιότητα, σίγουρα θα ωφεληθείτε και οι δύο.

Μαμά Ζυγός

Γοητευτική, κοινωνική και ευγενική, σας ενδιαφέρει το παιδί σας να διακατέχεται από αίσθημα δικαιοσύνης και να ζει αρμονικά. Το χιούμορ αλλά και η νοητική επαφή είναι ευδιάκριτα και έντονα στη σχέση σας, που θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για την πνευματική και συναισθηματική του ωρίμανση. Παράλληλα, είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να κοινωνικοποιηθεί και να αναπτύξει φιλικούς και συναισθηματικούς δεσμούς. Επίσης, αποφύγετε, όταν κάτι δε σας αρέσει, να του λέτε «τι θα πει ο κόσμος» και προτιμήστε να του δώσετε επιχειρήματα. Διαφορετικά, θα μάθει να μην ακούει τι θέλει το ίδιο και να υποτάσσεται από φόβο στα θέλω των άλλων. Σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμείτε.

Μαμά Σκορπιός

Θα διαμορφώνετε την ίδια εικόνα και πιθανόν να μοιράζεστε την ίδια άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω σας. Από την άλλη, η τάση να αναπτύσσετε ισχυρές συμπάθειες και αντιπάθειες, ίσως δεν μπορεί να κατανοηθεί από εκείνο που αναζητά σε κάθε τι μια λογική και πρακτική απάντηση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να του εξηγείτε τα συναισθήματά σας, χωρίς ωστόσο να επιμένετε να τα ενστερνιστεί. Αφήστε το να διαμορφώσει τη δική του άποψη, εάν θέλετε, μεγαλώνοντας, τα ηνία της ζωής του να τα έχει εκείνο και όχι κάποιος άλλος. Τέλος, αν κάτι θα μάθει από εσάς, είναι να τα βγάζει πέρα σε δύσκολες καταστάσεις.

Μαμά Τοξότης

Είστε άτομο ευχάριστο, αισιόδοξο και σας διακρίνει το έξυπνο χιούμορ και η ευρεία θεώρηση της ζωής. Μαθαίνετε στο παιδί σας να παίζει, να διασκεδάζει, να χαίρεται και να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο χρόνος που θα περνά μαζί σας θα είναι ανεκτίμητος και πιθανόν να συνδέσει τη χαρά με το δικό σας πρόσωπο. Παράλληλα, είναι σημαντικό να προσέχετε τις πρακτικές του ανάγκες και να μην του δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πιστέψει ότι ευθύνεται το ίδιο. Τέλος, κάποιες φορές ακολουθήστε και το δικό του δρόμο, αυτό της τάξης και του προγραμματισμού και θα έρθετε ακόμα πιο κοντά.

Μαμά Αιγόκερως

Οργανωτική και ευσυνείδητη, προσπαθείτε να του μάθετε την αξία της τάξης και της μεθοδικότητας και θα χαρείτε που θα πιάσει γρήγορα το νόημα και δε θα χρειαστεί να κοπιάσετε πολύ. Με αυτό το παιδί, γενικότερα, δε θα κουραστείτε, καθώς πολύ γρήγορα θα ταυτιστεί με τις συνήθειές σας και θα υπακούει στους κανόνες και τους περιορισμούς, καθώς θα αισθάνεται ότι του προσφέρουν ασφάλεια. Από την άλλη, μπορεί οι ευχάριστες και ανέμελες δραστηριότητες να μην είναι το φόρτε σας, όμως θα ήταν καλό να έχει ερεθίσματα για να χαίρεται, να αναπτύξει χιούμορ και να έχει κοινωνικές σχέσεις. Εάν κάτι τέτοιο σας είναι τρομερά δύσκολο, φροντίστε να υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα συμμετέχει στη διαπαιδαγώγησή του και θα έχει τέτοια χαρακτηριστικά.

Μαμά Υδροχόος

Πνευματώδης και με πλατιά αντίληψη για τη ζωή, θα χαίρεστε να αναπτύσσετε διάλογο με το παιδί σας και να το παροτρύνετε να εκφράσει τη δική του άποψη. Και εκείνο όμως μαζί σας θα νιώθει άνετα, αφού θα του δίνετε τα περιθώρια να αμφισβητεί και έτσι να βρει τι θέλει σταδιακά από τη ζωή. Πέρα από τη δυνατότητα που θα το δώσετε να προσδιορίσει την ταυτότητά του όπως εκείνο επιθυμεί, είναι σημαντικό να υπάρχουν όρια και κανόνες που, ανάλογα με την ηλικία, θα αναπροσαρμόζονται. Με λίγα λόγια, δε θα πρέπει να μεγαλώσει στον αυτόματο πιλότο γιατί θα χαθεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας, το αίσθημα της ασφάλειας.

Μαμά Ιχθύς

Είστε τρυφερή, συναισθηματική και υπόσχεστε στο παιδί σας τον ουρανό με τα άστρα. Συμπληρώνετε τα συναισθηματικά του κενά και χαίρεστε να του αφιερώνετε χρόνο για τραγουδάκια, παραμυθάκια και παιχνίδια που αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη. Σίγουρα, αποτελείτε το πρόσωπο μέσα από το οποίο θα διδαχθεί την ενσυναίσθηση, όπως και τη χαρά και την αξία της προσφοράς. Εάν κάτι θα πρέπει να προσέξετε είναι η τάση να παίρνετε το ρόλο του ιερομάρτυρα στη ζωή σας. Κάτι τέτοιο θα του αντανακλούσε συναισθήματα αδυναμίας και ανεπάρκειας, γεγονός που μετέπειτα θα αποτελούσαν αιτία για προβλήματα.

 

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved