Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 09° 55' 38" ΖΥΓΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 02° 36' 27" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 27° 12' 40" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 23' 60" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 24° 06' 36" ΖΥΓΟΣ
ΔΙΑΣ - 14° 13' 23" ΤΑΥΡΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 01° 21' 05" ΙΧΘΥΕΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 22° 34' 31" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 53' 28" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 27° 54' 21" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 24° 55' 57" ΚΡΙΟΣ

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι γεννημένοι για να διοικούν και να κυβερνούν

Αιγόκερως

Το Αλφαβητάρι του Υδροχόου

Αυθεντία, αρχές, ανασφάλεια, απόκρυψη (αδυναμιών), αυστηρότητα, αμαρτία (κρυφή), αρθρώσεις, αφεντικό, αλλιώς (ο παλιός...), αισθήματα (καταπιεσμένα), απωθημένα, απολίθωμα, αποστολή

Βιτρίνα, βίτσια (ιδιωτικά)

Γυναίκα (του Καίσαρος...), γέροντες, Γερουσία, γεροτράγος, γόνατα

Δομή, διοίκηση, διαταγή, δέρμα, δέκα (εντολές), δημόσιες (αρετές), διαπλοκή

Επιβεβαίωση, ενοχές, έλεγχος, εξουσία, ένταξη (στο σύστημα), επετηρίδα

Ζωνάρι (σφιχτό), Ζαν ντ’ Αρκ

Ηγεσία, ηθική, ήθη

Θεός (να γίνω), θυσία (να γίνουν)

Ιεραρχία, ισορροπία, ιστορία

Καθήκον, κανόνες, καταξίωση, καριέρα, καθώς (πρέπει), κριτική, καταπίεση, καθοδήγηση, κράτος, καθεστώς, κυριαρχία, κορυφή, κάστρο, καλάμι (καβαλημένο)

Λιτότητα, λογική, λογοκρισία

Μηχανισμός(εξουσίας), μέτρα, μέθοδος, μνημεία, μαζοχισμός, μάστερ, μάστ

Νόμου (γράμμα...), Νώε (από τον καιρό του...)

Ξεχωριστός (αμήν και πότε...), ξόανο, ξιπασμένος

Οργάνωση, όρια, όροι, όρη, οστά, όργια

Πρωτόκολλο, παράδοση, πατερναλισμός, πρότυπο, ποινή, περιορισμός, παγκοσμιοποίηση, πειθαναγκασμός, Προκρούστης

Ρεζίλι (μη γίνω...), ρεαλισμός

Σύστημα, συγκρότηση, σκοπός (...καθαγιασμένος), σκελετός, συντήρηση, συνείδηση (κοινωνική), σεβασμός, σκληρότητα, σύμπλεγμα

Τάξη, τυπικότητα, τελειότητα, τετράγωνη (αισθητική), τεκμήριο, τιμή

Υποκρισία, υποχρέωση, υπευθυνότητα, υπακοή (στους ανώτερους), υπόδειγμα, υπόληψη

Φιλοδοξία, φαίνεσθαι, φίρμα, φαλλοκράτες 

Χαίρω (εκτίμησης), χρόνος, χούφταλο

Ψυχρότητα (εξωτερική), ψεύδη (κατά συνθήκη)

Ωριμότητα, ωρολόγιον (πρόγραμμα)

Η βιτρίνα

Οι Αιγόκεροι είναι γεννημένοι για να διοικούν και να κυβερνούν.

 Όχι βέβαια όπως οι Λέοντες που επιδιώκουν κυρίως τις τιμές και το χειροκρότημα. Η άσκηση της εξουσίας από έναν Αιγόκερω είναι ουσιαστική αφού ως γνήσιος θεματοφύλακας των συλλογικών αξιών που διέπουν την κάθε κοινωνία αναλαμβάνει την ευθύνη της διατήρησης και αν χρειαστεί της επιβολής τους.

Όπως ο Καρκίνος αναλαμβάνει το ρόλο της «μάνας«, έτσι και ο Αιγόκερως παίρνει αντίστοιχα το ρόλο του «πατέρα«, προστατεύοντας και κατευθύνοντας τα «παιδιά» του. Και εννοείται πως οι παλιές καλές μέθοδοι διαπαιδαγώγησης που έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό τους την πειθαρχία και την υπακοή στους ανωτέρους, βρίσκουν στο ζώδιο την πλήρη εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή άποψη, η πορεία ενός Αιγόκερω προς τα υψηλότερα σκαλιά της ιεραρχίας, γίνεται συνήθως με τον αργό και το δύσκολο τρόπο. Δηλαδή, όποιος θέλει να ηγηθεί πρέπει πρώτα να αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες περνώντας μέσα από όλα τα αναγκαία στάδια της ιεραρχίας.Κι αν κριθεί ικανός, τότε και μόνον τότε μπορεί να πάρει το χρίσμα.

Η ανάγκη της απόδειξης των ικανοτήτων τους ακολουθεί τους Αιγόκερους σε όλη σχεδόν τη ζωή τους. Και είναι σαφές ότι μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα, νοιώθουν ανασφαλείς και υποψήφια θύματα της ανεπάρκειας τους.

Η απόρριψη είναι το μεγαλύτερο χαστούκι για έναν Αιγόκερω και ο φόβος της είναι ουσιαστικά ο καμβάς πάνω στον οποίο πλέκεται η ψυχολογία του. Για να νοιώσει ασφαλέστερος υιοθετεί μια συμπεριφορά που είναι εντός των κοινωνικών πλαισίων, δίνοντας ουσιώδη σημασία στο «φαίνεσθαι» και όχι στο «είναι». Εδώ βρίσκονται και οι ρίζες της υποκρισίας η οποία συχνά-και όχι άδικα-επισυνάπτεται στους Αιγόκερους.

Ένας τρόπος για να αποφύγει την διαπόμπευση (έτσι το βλέπει) θεωρεί πως είναι το να ακολουθεί πιστά τους νόμους και τους κανόνες του συστήματος που υπηρετεί. Έτσι ακόμη κι αν κάτι δεν πάει καλά θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διακηρύσσοντας ότι έπραξε το καθήκον του. Πρακτικά ταμπουρώνεται πίσω από το «συλλογικό οχυρό», απομονώνοντας και περιθωριοποιώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να κλονίσει η να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο του.

Οι παρενέργειες αυτής της πολιτικής είναι άμεσες, ιδιαίτερα στα συναισθηματικά θέματα. Το συναίσθημα με τις αδυναμίες του είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος «αντίπαλος» για μια προσωπικότητα που επικεντρώνεται στην περιφρούρηση των πρέπει και των κεκτημένων της. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει δικαίωμα στο λάθος, κάθε συναισθηματική «παρεκτροπή» ενδέχεται να αποβεί μοιραία για την «έννομη τάξη».

Επειδή ωστόσο οι Αιγόκεροι είναι ...άνθρωποι όπως και οι υπόλοιποι, παρ’ όλη την προσπάθεια τους δεν κατορθώνουν να αποφύγουν τα ...ολισθήματα. Η αντίδραση τους ύστερα από μια τέτοια ...καταστροφή αδικεί συνήθως τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους. Από τη μια πλευρά νοιώθοντας φρικτές ενοχές αυτομαστιγώνονται όπως έκαναν και οι καλόγεροι στο Μεσαίωνα και από την άλλη απευθυνόμενοι ουσιαστικά στον ...εαυτό τους αρχίζουν να καυτηριάζουν όλους εκείνους τους αμαρτωλούς που διαφθείρουν τα χρηστά ήθη και καταστρέφουν την κοινωνία.

Ο Έντγκαρ Χούβερ, ηθικολόγος αρχηγός του FBIγια πολλά χρόνια και με τεράστια δύναμη, είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς αφού ο ίδιος σε αντίθεση με το «ηθικό» προφίλ του τα βράδια ντυνόταν γυναικεία και απολάμβανε τις χαρές της ζωής ως ... Μαίρη.

Η διαρκής προσπάθεια των Αιγόκερων να πιστοποιούν την ύπαρξη τους μέσα από την ένταξη τους στο κοινωνικό σύστημα, γίνεται με βάση τα εκάστοτε πρότυπα και είναι φυσικό όταν αλλάζουν τα πρότυπα να αλλάζουν και οι ίδιοι.

Για παράδειγμα, ο μουσουλμάνος Αιγόκερως υπερασπίζεται και αναπαράγει τις συλλογικές αξίες μιας ισλαμικής κοινωνίας, οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από αυτές της δυτικής κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνολική ...μεταστροφή των Αιγόκερων στη συμπεριφορά και τις επιλογές τους. Όταν δηλαδή παίρνουν το παράδειγμα από μια κοινωνία όπου κυριαρχούν οι «ξύπνιοι», οι διαπλεκόμενοι η όσες και όσοι πρωταγωνιστές της showbizπροβάλλονται από τα ΜΜΕ, είναι πλέον πολύ εύκολο να υιοθετήσουν ένα ανάλογο προφίλ.

Και τελικά αρκετοί σύγχρονοι Αιγόκεροι σε αντίθεση με την παραδοσιακή άποψη για το ζώδιο, που το περιγράφει ως «δίκαιο και μετρημένο» συμπεριφέρονται αμετροεπώς, υπερασπιζόμενοι την υποτιθέμενη αυθεντία τους, χωρίς κατ’ ανάγκη να διαθέτουν κάποιο ουσιαστικό προσόν. Άτιμη κοινωνία!...

 

Οι σχέσεις των Αιγόκερων 

Η ανάγκη του ζωδίου για κοινωνική καταξίωση μπαίνει πάνω από τα συναισθήματα και τον έρωτα. Γι αυτό πολύ συχνά οι σχέσεις των Αιγόκερων καταλήγουν να είναι ...συμβάσεις που εξυπηρετούν τη δημόσια εικόνα τους. Φυσικά υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Οι άνδρες Αιγόκεροι, στην πλειοψηφία τους, τα ξέρουν όλα και είναι γεννημένοι να εξουσιάζουν... Διαπνέονται από έναν-έστω και ασυνείδητο-μισογυνισμό.  Η γυναίκα υπάρχει για να υπακούει. Και κάθε αμφισβήτηση της αυθεντίας τους ισοδυναμεί με "κήρυξη πολέμου"

Θεωρούν ότι δικαιούνται να λύνουν και να δένουν, αρκεί να μη ...φαίνονται εκεί που δεν πρέπει. Η τιμή πάνω απ’ όλα! Έτσι, μπορούν άνετα να κριτικάρουν και να καυτηριάζουν την ανηθικότητα (των άλλων), την ίδια στιγμή που οι ίδιοι κάνουν τα ...απίστευτα.

Σεξουαλικά οι Αιγόκεροι κυριαρχούνται από συμπλέγματα, ανασφάλειες και ενοχές και μονίμως προσπαθούν να αποδείξουν κάτι. Συχνά έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις και ανομολόγητα πάθη, που εννοείται πως τα ...ξορκίζουν με ανελέητα κηρύγματα περί του αντιθέτου.

Δεν χωρίζουν εύκολα και προτιμούν να συντηρούν ένα γάμο, όπου και οι δύο σύντροφοι θα κάνουν τη ζωή τους (πάντα κρυφά) με μόνη υποχρέωση να μην το μάθουν τα παιδιά και να εμφανίζονται από κοινού στα γκαλά και τις δεξιώσεις...

Οι γυναίκες του ζωδίου προτιμούν το σύντροφο τους ώριμο, κατασταλαγμένο η τέλος πάντων να είναι «κάποιος», όχι όμως απαραίτητα σε υλικό και κοινωνικό επίπεδο. Από αυτήν την άποψη οι μικρές Αιγοκερίνες είναι η ...χαρά των «παππούδων».

Σε μια τέτοια σχέση δεν τους είναι καθόλου δύσκολο να καταπιέσουν τα συναισθήματα τους, παίρνοντας αυτόματα τη θέση της «υποδεέστερης» στην ιεραρχία. Αυτό συμβαίνει μέχρι να συνειδητοποιήσουν την προσωπική τους δυναμική. Όσο μεγαλώνουν γίνονται καλύτερες αφού ξεπερνούν σταδιακά τις ανασφάλειες τους κι αναλαμβάνουν πρόθυμα το ρόλο της ...διαπαιδαγώγησης των νέων.

Σεξουαλικά μπορεί να δείχνουν ψυχρές αλλά δεν είναι. Τουναντίον...

Φυσικά το «τι θα πει ο κόσμος» είναι και γι αυτές η ...επίσημη οδηγία σχέσεων αλλά αν τις βοηθά η Σελήνη τους μπορούν ευκολότερα να απεμπλακούν από την υποκρισία και να αφεθούν στο δελεαστικό "ρεζίλεμα".

Ο Αιγόκερως στην κοινωνική εξέλιξη 

Ο Αιγόκερως παραδοσιακά συνδέεται με κάθε μορφή διακυβέρνησης, συγκροτώντας με τον Καρκίνο το βασικό αρχετυπικό δίπολο λαών και ηγεμόνων.

Δείχνει λοιπόν απολύτως φυσιολογικό κάθε διέλευση αργού πλανήτη από το ζώδιο να ορίζει νέες ισορροπίες στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Πολύ δε, περισσότερο μια σύνοδος αργών πλανητών.

Η Νέα Ρώμη

Οι σύνοδοι του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, χαρακτηρίζουν την εποχή μας και δίνουν μία από τις βασικές κατευθύνσεις του πολιτισμού μας.

Από το 1820-21, όταν και έγινε η πρώτη σύνοδος τους  στους νεώτερους χρόνους,  μέσω εθνικισμών και διεθνισμών, κατευθύνουν προς την "παγκοσμιοποίηση" στην εγκαθίδρυση δηλαδή μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, ανάλογης της Ρωμαϊκής, που κυριάρχησε πριν 2000 χρόνια με τις συνόδους των δύο πλανητών στο απέναντι ζώδιο, τον Καρκίνο.

Οι σύνοδοι των δύο πλανητών όχι μόνον στον Αιγόκερω αλλά και στα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια, συνδέονται με την Ευρωπαϊκή ανά-συγκρότηση και ανάπτυξη.

Ο κύκλος της ακμής και της παρακμής των πολιτισμών επηρεάζεται σαφώς και από τις διελεύσεις του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Για άλλους ο κύκλος ανοίγει και για άλλους κλείνει, ενώ οι διεθνείς κρίσεις, ακόμη και οι πλέον περιφερειακές, τείνουν να γίνουν κεντρικές.

Τέλος, η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι όπως φαίνεται, μόνο μια υπόθεση του άξονα Ιχθύων-Παρθένου αλλά όπως δείχνουν κάποια στοιχεία, μεγάλο μερίδιο «ευθύνης» έχει και ο Αιγόκερως.

Ανακαλύψεις και εφαρμογές με τον Ουρανό στον Αιγόκερω

Ο όρος κλειδί αυτής της διέλευσης είναι «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

Ο Ουρανός στο ζώδιο είναι γενικότερα «φτωχός» σε επιστημονικές ανακαλύψεις και τα όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον τομέα είναι κυρίως καρπός της συνδυασμένης δράσης του με άλλους πλανήτες.

Για παράδειγμα η μελέτη του ηλεκτρομαγνητισμού, που ουσιαστικά ξεκίνησε τη δεκαετία του 1820, δεν είναι παρά μια σύνθετη κατάκτηση οφειλόμενη το ίδιο τόσο στον Ουρανό όσο και τον Ποσειδώνα.

Το ίδιο και η διαφαινόμενη σύνδεση με την εκβιομηχάνιση και θέματα περιβάλλοντος, όπως σας την παρουσίασα πιο πάνω.

Ακόμη, η διευρυμένη χρήση του Διαδικτύου ξεκίνησε γύρω στο 1990 με τη σύνοδο των δύο πλανητών να τετραγωνίζεται από την Έριδα στον Κριό.

Το κέντρο βάρους των εξελίξεων πέφτει στις κοινωνικές και πολιτικές δομές, που είτε αναβαθμίζονται, είτε αμφισβητούνται και ανατρέπονται.

Χαρακτηριστικά γεγονότα είναι:

Το «μοίρασμα» των Νέων Χωρών ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

Η δικτατορία του Κρόμγουελ στην Αγγλία

Η επανάσταση του 1821

Η ναυμαχία του Ναβαρίνου

Η γενική αναταραχή στη Βαλκανική χερσόνησο

Η ανεξαρτητοποίηση των περισσότερων χωρών της Λατινικής Αμερικής

Η πτώση του «Άπαρτχάιντ»

Η πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού»

Τους δύο τελευταίους αιώνες η ταυτόχρονη παρουσία του Ποσειδώνα στον Αιγόκερω συνετέλεσε στην εμφάνιση νέων ρευμάτων στην Τέχνη (ρεαλισμός-συμβολισμός)και γενικότερα σε μια ανατροπή των κατεστημένων αντιλήψεων, που έγινε πιο απτή με την αντίθεση των δύο πλανητών (ο Ποσειδώνας στον Καρκίνο) στις αρχές του 20ου αιώνα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved