Το παιδί Κριός είναι γεννημένο να μάχεται, να ηγείται και να δυναμώνει από τις ήττες

Το παιδί Κριός και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Κριός είναι γεννημένο να μάχεται, να ηγείται και να δυναμώνει από τις ήττες

1. Το παιδί Κριός ♈

Το γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενεργητικότητα παιδί Κριός αποτελεί πρότυπο αυθορμητισμού και ενθουσιασμού, καθότι κυβερνήτης του είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου, που στο ελληνικό πάνθεο συμβολίζει την ενστικτώδη και αυθόρμητη δύναμη μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται η ύπαρξη.

Από μωρό, συνηθίζει να αποσπά την προσοχή και να πετυχαίνει ό,τι προστάζει η μαχητική και ανυπόμονη φύση του, κυρίως με δυνατό κλάμα, παράφορη γκρίνια και ζωηρές κινήσεις. Από νωρίς, λοιπόν, οι γονείς του αρχικά χρειάζεται να εξοικειωθούν με το θόρυβο και τη φασαρία και στη συνέχεια να συνηθίσουν τη βιαστική και ενθουσιώδη συμπεριφορά του. Κατά κανόνα, ξυπνά εύκολα, περπατά βιαστικά ή όπως το... κουνέλι, ενδιαφέρεται για ό,τι κινείται γύρω του, ενώ απεχθάνεται την αναμονή και τη ρουτίνα.

Η ζωή για το παιδί Κριός είναι χαρά και μάλιστα ξεχωριστή, όταν ενεδρεύει η περιπέτεια, η πρόκληση και η αναμέτρηση καθώς είναι γεννημένο να πρωτοπορεί, να μάχεται, να ηγείται και να ενδυναμώνεται από τις ήττες. Οι γονείς καλούνται να του διδάξουν την αξία της υπομονής και της καρτερικότητας και συνάμα να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς, διατηρώντας την αυτοκυριαρχία τους σε στιγμές που παραφέρεται, εκρήγνυται ή λειτουργεί απερίσκεπτα. Επιπλέον, η ενθάρρυνση και η επιβράβευση θεωρούνται αναγκαίες και συμβάλλουν θετικά στη διαπαιδαγώγηση του μικρού Κριαριού που αναζητεί την επιβεβαίωση ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Το ζωηρό και αχαλίνωτο Κριαράκι δείχνει ενδιαφέρον και ασυγκράτητο ενθουσιασμό για κάθε τι καινούργιο και ασυνήθιστο. Αγαπά τα σπορ, τα ανταγωνιστικά αθλήματα και τα διανοητικά παιχνίδια, στα οποία απαιτείται διάνοια συνδυασμένη με πνεύμα ανταγωνισμού και νίκης. Του αρέσουν ακόμα τα παιχνίδια που δίνουν διέξοδο στην περίσσεια ενέργειά του και το βοηθούν να θαυμάσει, να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ένα κόσμο όπως τον επιθυμεί. Για το παιδί Κριός, η ενεργή συμμετοχή και η εμπειρία με τα αντικείμενα είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί άσβεστη η σπίθα του ενθουσιασμού και να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον. Αγαπά τις αλλαγές και την έντονη δραστηριότητα τις οποίες μπορεί να βιώσει με εξορμήσεις σε πάρκα περιπέτειας ή διασκέδασης.

Τέλος, το φασαριόζικο και πειραχτήρι παιδί Κριός αγαπά τη δράση -που για αυτό σηματοδοτεί τη ζωή- και κυνηγά το αδύνατο ή το δύσκολο, ωθούμενο από την ορμητική δύναμη και την πύρινη ενέργεια θέλησής του, με κυρίαρχο στόχο να σηκώσει το έπαθλο της πρωτιάς.

2. Οι μαμάδες

Μαμά Κριός

Ζωντανή και δραστήρια διοχετεύετε όλο το δυναμισμό και την ενεργητικότητά σας στο παιδί Κριός που μοιράζεται τον ενθουσιασμό σας για καινούργια πράγματα και ακολουθεί με τόλμη και θάρρος τις παροτρύνσεις και τις ενθαρρύνσεις για πρωτοβουλίες και προσπάθειες.

Μαμά Ταύρος

Προσγειωμένη και συνάμα στοργική, ακολουθείτε μια συντηρητική και σταθερή διαπαιδαγώγηση για το παιδί σας, ώστε πρωτίστως να νιώθει το αίσθημα της ασφάλειας. Αν του αφήνετε περιθώρια για ανεξαρτησία και το ενθαρρύνετε για νέες δραστηριότητες όλα θα πηγαίνουν τέλεια.

Μαμά Δίδυμος

Η ευστροφία και η ανοιχτή σας καρδιά εμπνέουν το παιδί Κριό που χαίρεται να παίζει μαζί σας διανοητικά παιχνίδια και να πηγαίνει εκδρομές και ταξίδια. Ίσως κάποιες φορές να δείχνει επιθετικότητα, προκειμένου να κερδίζει την προσοχή σας από τις πολλαπλές δραστηριότητές σας.

Μαμά Καρκίνος

Φροντίζετε να του προσφέρετε απλόχερα την αγάπη σας και να γίνετε το καταφύγιό του στις δύσκολες μέρες και στιγμές. Συνάμα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε την εξωστρεφή και δραστήρια προσωπικότητά του που χρειάζεται δραστηριότητες εκτός σπιτιού και συνεχώς νέα ερεθίσματα.

Μαμά Λέων

Γεμάτη αγάπη και θαυμασμό για το μικρό παιδί Κριό φροντίζετε, αφ’ ενός να το επιβραβεύετε και να το ενθαρρύνετε και αφ’ ετέρου να το μάθετε να υπακούει σε κανόνες, ώστε η αεικίνητη και αυθόρμητη φύση του να καλλιεργηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μαμά Παρθένος

Από τη φύση σας περιποιητική και προνοητική, φροντίζετε από πολύ νωρίς από τη μία να κατανοείτε και να ικανοποιείτε πλήρως τις επιθυμίες του και από την άλλη, με το χάρισμα της πρακτικής αντίληψης που διαθέτετε, να το διδάξετε πώς να εξισορροπεί τους παρορμητικούς του τρόπους.

Μαμά Ζυγός

Η βιασύνη και η μαχητικότητα του μικρού Κριού έρχονται σε αντιπαράθεση με την αναβλητική και φιλήσυχη στάση σας, ώστε αρκετές φορές να δημιουργούνται εντάσεις και διαφωνίες. Είναι σημαντικό να θεσπίσετε κανόνες, οι οποίοι δε θα παραβλέπονται, αλλά θα τηρούνται σχολαστικά.

Μαμά Σκορπιός

Με δυνατή θέληση και αφοσίωση στην οικογένεια, επιθυμείτε το παιδί σας να αποκτήσει πυγμή και στενό δέσιμο μαζί σας. Είναι σημαντικό να του μάθετε να σέβεται με τη χρήση κανόνων και να αποφεύγετε τη σκληρή συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση ανταγωνισμού.

Μαμά Τοξότης

Αγαπάτε τη ζωή και φροντίζετε να περνάτε ευχάριστα και εποικοδομητικά το χρόνο σας με το Κριαράκι σας, το οποίο υιοθετεί τη ζωντάνια, την εξωστρέφεια και τον οπτιμισμό σας. Η σχέση σας είναι αρμονική και διέπεται από ειλικρίνεια και κοινά ενδιαφέροντα.

Μαμά Αιγόκερως

Προσεγγίζετε τη ζωή συντηρητικά, επιφυλακτικά και δίνετε μεγάλο βάρος στην κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Αν και αφοσιωμένη και προσηλωμένη στην σωστή αγωγή και ανατροφή του παιδιού σας, κάποιες φορές αδυνατείτε να του αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται.

Μαμά Υδροχόος

Ακολουθείτε ένα ασυνήθιστο και νεωτεριστικό τρόπο διαπαιδαγώγησης, που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης προσωπικότητας. Πέρα από τη σχέση γονέα - παιδιού θέλετε να αναπτύξετε και μια φιλική σχέση με το παιδί σας η θέσπιση της οποίας, χρειάζεται προσοχή και πολλή δουλειά.

Μαμά Ιχθύς

Αγαπάτε την ηρεμία και τη γαλήνη και σας αρέσει να ευχαριστείτε και να πραγματοποιείτε τις επιθυμίες του παιδιού Κριού. Καλό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι είναι ενεργητικό, δραστήριο και αεικίνητο και χρειάζεται ασχολίες που να συμβαδίζουν με την ανεξάρτητη φύση του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved