Το παιδί Τοξότης και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Τοξότης σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

Παπασταύρου Λίντα
Το παιδί Τοξότης και οι 12 μαμάδες του

από την Χριστίνα Δημοπούλου





Xristina Foto


Ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο, είναι απαραίτητο να ξέρετε και τη θέση της Σελήνης του παιδιού, αφού το ζώδιο που βρίσκεται δείχνει το τι έχει ανάγκη από την μητέρα του αλλά και το ποιά στοιχεία εισπράττει από την συμπεριφορά της.

Στον Κριό, δυναμισμό, διαφορετικότητα, ανεξαρτησία, ανταγωνισμό

Στον Ταύρο, κτητικότητα, υλισμό, ασφάλεια, τροφοδοσία

Στους Διδύμους, καπατσοσύνη, αστάθεια, επικοινωνία

Στον Καρκίνο, έντονα συναισθήματα, προστασία, εξάρτηση,

Στον Λέοντα, μοναδικότητα, στυλ, περηφάνια, δημιουργικότητα

Στην Παρθένο, πρακτικό πνεύμα, μετριοπάθεια, υγιεινή

Στο Ζυγό, διπλωματία, πολιτική, κοινωνικότητα, μέτρο

Στον Σκορπιό, έλεγχος, απολυτότητα, δύναμη, πάθος

Στον Τοξότη, παιχνίδι, ελευθερία, φιλομάθεια

Στον Αιγόκερω, αυστηρότητα, πειθαρχία, αρχές, φαίνεσθαι

Στον Υδροχόο, ιδιαιτερότητα, αντιφάσεις, πνευματικότητα

Στους Ιχθύες, καλοσύνη, ασάφεια, απροσδιοριστία, φαντασία

Το παιδί Τοξότης

Το Τοξοτάκι είναι αισιόδοξο, ενθουσιώδες και πάντα γεμάτο ζωντάνια και ορμή. Διαθέτει διαισθητική γνώση του μέλλοντος, στοχεύει ψηλά και έχει εμπιστοσύνη στη τύχη.

Από μικρό βλέπει τη ζωή ως ένα ενδιαφέρον και πολύπλευρο ταξίδι μέσω του οποίου αναζητεί την περιπέτεια και την αλήθεια. Μάλιστα, νιώθει ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου που υπερβαίνει τα όρια του σπιτιού, της οικογένειας, γεγονός που το ωθεί να εξερευνά το απροσδόκητο, το αδοκίμαστο και το καινούργιο.

Έχει έντονο το αίσθημα της ευθυμίας και της πίστης στη ζωή. Διαθέτει έξυπνο χιούμορ και εμπνέει στους άλλους ανυπέρβλητη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη ότι κάτι καλό θα συμβεί, γεγονός που του δίνει πολλούς φίλους. Δεν κρατάει κακίες και -ακόμα και μετά από τα λεκτικά του βέλη- ξαναβρίσκει την καλή του διάθεση.

Η περιέργεια του είναι ακόρεστη ενώ το μυαλό του είναι δραστήριο, φιλοσοφικό και προοδευτικό. Έχει καλές σχολικές επιδόσεις σε μαθήματα που το φέρνουν σε επαφή με το άγνωστο και το καινούργιο, αν και γενικότερα δεν αντιμετωπίζει μαθησιακά προβλήματα, καθώς είναι προικισμένο με τη δυνατότητα της εύκολης αφομοίωσης. Μεγαλώνοντας διακρίνεται για τη σωστή του κρίση και τη δεξιοσύνη του στην αφηρημένη σκέψη και την μελέτη φιλοσοφικών θεωριών.

Το παιχνίδι αποτελεί για αυτό αφορμή για εξερεύνηση και απόλαυση. Του αρέσει ότι έχει σχέση με ζώα, υπαίθρια ζωή και το ενδιαφέρει ό, τι συνδέεται με το εξωτερικό. Από τη φύση του ευκίνητο και παρορμητικό, αγαπά τα σπορ και ασχολείται με ζήλο με αθλήματα όπως ιππασία, τοξοβολία, ορειβασία, πεζοπορία, κωπηλασία, κτλ. Συνάμα από πολύ νωρίς το ενδιαφέρει να συμμετέχει σε ομάδες, αθλητικούς ομίλους και μαθητικά συμβούλια. Εξορμήσεις σε πάρκα περιπέτειας και διασκέδασης αποτελούν την ιδανική λύση για να εκτονώνει την ενέργεια του και να ικανοποιεί την ανάγκη της διερεύνησης.

Τέλος, βαριέται εύκολα και χρειάζεται να υπάρχουν εναλλαγές για να μην πλήττει. Συχνά αδιαφορεί ή αρνείται να τηρήσει όρους και κανόνες γεγονός που απαιτεί προσοχή και κινητοποίηση από τους γονείς. Χρειάζεται δηλαδή από νωρίς να το μάθετε να διακρίνει την ώρα του παιχνιδιού από την ώρα της ανάπαυσης ή της μελέτης.

Οι μαμάδες

Μαμά Κριός:

Η σχέση σας είναι χαρούμενη και θορυβώδης. Η δυναμική και δραστήρια προσωπικότητά σας, ενθαρρύνει το παιδί σας να αναζητήσει ελεύθερα το απροσδόκητο και να εξερευνήσει τον κόσμο με τη θετική σας παρότρυνση. Ως εκ τούτου θα εκφράσει άνετα την φιλελεύθερη φύση του.

Μαμά Ταύρος

Φροντίζετε να είστε δεμένη μαζί του και να του δείχνετε τρυφερότητα, ασφάλεια και σταθερότητα. Βέβαια, εκείνο θέλει να εξερευνήσει τα πάντα χωρίς περιορισμούς και ως εκ τούτου κάπου- κάπου θα εναντιώνεται στην υπέρ-προστατευτική σας συμπεριφορά.

Μαμά Δίδυμος

Ενθουσιάζεται από την πολύπλευρη φύση σας και ταυτόχρονα ευχαριστιέται με το χιούμορ και τις επιδεξιότητες σας. Πάντα θα προχωρά ένα βήμα πιο πάνω από εσάς και θα επιθυμεί να εμβαθύνει στα πράγματα, γεγονός που σημαίνει πως κάποιες φορές θα σας κουράζει με τις ερωτήσεις του.

Μαμά Καρκίνος

Συναισθηματική και τρυφερή, προσφέρετε απλόχερα ζεστασιά και ηρεμία στο μικρό σας Τοξοτάκι. Αν και η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι είναι όμορφη, εντούτοις χρειάζεται ενασχολήσεις που να τονίζουν την κοινωνική ζωή και να προσφέρουν τη δυνατότητα της περιπέτειας εκτός του οικείου περιβάλλοντος.

Μαμά Λέων

Εξωστρεφής και χαρούμενη του, μεταλαμπαδεύετε την αισιοδοξία και την πίστη σας στη ζωή και την τύχη. Εκείνο ανταποκρίνεται με ευκολία στον τρόπο ζωής που του προβάλλετε αλλά κάποιες φορές αντιστέκεται στην πειθαρχία και τα όρια που του θέτετε, δείχνοντας επιδεικτική αδιαφορία.

Μαμά Παρθένος

Το χαρούμενο και αισιόδοξο Τοξοτάκι φέρνει στη ζωής σας το γέλιο και τη χαρά. Δείχνει ενδιαφέρον στις προσπάθειες σας να το εξοικειώσετε με την έννοια της χρησιμότητας, αλλά αδιαφορεί για οδηγίες, ειδικά σε θέματα τάξης, τακτοποίησης και προγραμματισμού.

Μαμά Ζυγός

Το Τοξοτάκι αγαπά τη μάθηση και πραγματικά γοητεύεται από την εξαιρετική σας νοημοσύνη και την αίσθηση δικαίου που αποπνέετε. Η σχέση σας είναι αρμονική και όμορφη και τα κοινωνικά ενδιαφέροντα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς.

Μαμά Σκορπιός:

Προσπαθείτε να το αναθρέψετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντεπεξέρχεται με επιμονή σε όλα τα θέματα της ζωής. Όμως, η ευθυμία και η κοινωνικότητα του θα σας δείξουν ότι το παιδί αυτό είναι γεννημένο για να τα καταφέρνει διαφορετικά δηλαδή χάρη στην έμφυτη αισιοδοξία του.

Μαμά Τοξότης

Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι ευχάριστος και δημιουργικός. Είτε παίζετε παιχνίδια ή ασχολείστε με αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες είτε του διδάσκετε αξίες και ηθικές αρχές, ο μικρός Τοξότης απολαμβάνει την ενδιαφέρουσα και σε καμία περίπτωση πληκτική παρέα σας.

Μαμά Αιγόκερως

Συντηρητική και μετρημένη, φροντίζετε από νωρίς να το μάθετε να υπακούει και να σέβεται τους μεγαλύτερους. Αν και αρκετές φορές θα δυσανασχετείτε με την αδιαφορία για τους κανόνες που έχετε θέσει, εν τούτοις θα νιώθετε μεγάλη ευτυχία που έχετε ένα τόσο χαρωπό παιδί.

Μαμά Υδροχόος

Η διαπαιδαγώγηση που ακολουθείτε είναι φιλελεύθερη και νεωτεριστική. Προσπαθείτε, από τη μία να το φέρετε σε επαφή με πρωτότυπες δραστηριότητες και από την άλλη να το μάθετε να εκτιμά τη φιλία. Το Τοξοτάκι φιλομαθές και ανεξάρτητο πραγματικά ενθουσιάζεται.

Μαμά Ιχθύες

Δίνετε μεγάλο βάρος στην συναισθηματική και καλλιτεχνική πλευρά της ανατροφής του, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ευτυχισμένης και χαρούμενης προσωπικότητας. Φροντίστε, παράλληλα, να επιμείνετε από νωρίς σε θέματα πειθαρχίας γιατί είναι από τη φύση απειθές σε κανόνες.

Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητας του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved