Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 50' 01" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 19° 50' 18" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 16° 56' 40" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 06° 04' 41" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 16' 35" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 06° 03' 11" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 51' 02" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 14° 58' 35" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 35' 53" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 39' 51" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 42' 30" ΤΑΥΡΟΣ R

Οι 12 αστρολογικοί οίκοι και η σημασία τους

Μια σύντομη αναφορά και ερμηνεία των 12 οίκων (σπιτιών) του γενέθλιου ωροσκοπίου

Οι 12 αστρολογικοί οίκοι και η σημασία τους

Ωροσκόπος – Πρώτος Οίκος: Εγώ
Είναι στενά συνδεδεμένος με εσένα προσωπικά και μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο ισχυρός Οίκος στο γενέθλιο χάρτη σου γιατί αποκαλύπτει τα πάντα για την εξωτερική συμπεριφορά και τις προτιμήσεις σου, καθορίζοντας ουσιαστικά το ΠΟΙΟΣ είσαι. Επίσης, δηλώνει και στοιχεία της εξωτερικής σου εμφάνισης.

Δεύτερος Οίκος: Χρήματα, αισθήματα, αγαθά
Δείχνει τον τρόπο που προσεγγίζεις τα χρήματα, το εισόδημά σου, το πώς ξοδεύεις, τις αγορές, τα κεκτημένα σου και τι θεωρείς ότι έχει αξία για σένα. Μπορεί επίσης να δείξει την ικανότητά σου να μετατρέψεις τα χόμπι ή τις δραστηριότητες σου σε κάτι αρκετά προσοδοφόρο. Επιπλέον, τη σχέση σου με τα φαγητά, τα γλυκά και γενικά τις απολαύσεις.

Τρίτος Οίκος: Επικοινωνία, αδέρφια, συγγενείς
Δείχνει το πως επικοινωνείς, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα, τα μικρής διάρκειας ταξίδια και εκδρομές, την κατώτερη εκπαίδευση και τις δυνατότητές σου στη μάθηση. Επίσης, τον τρόπο που εκφράζεσαι, μιλάς, γράφεις, ακούς, αντιλαμβάνεσαι, τις ιδέες και τις απόψεις σου αλλά και τη μνήμη σου. Τα αδέλφια, οι συγγενείς και γνωστούς κι η σχέση σου με αυτούς φαίνονται επίσης από αυτό τον οίκο.

Ναδίρ - Τέταρτος Οίκος: Οικογένεια, ρίζες και σπίτι
Δείχνει στοιχεία της οικογένειας από την οποία προέρχεσαι, το τι είδους οικογένεια θέλεις εσύ να κάνεις, την παιδική σου ηλικία, παππούδες, γιαγιάδες, γονείς και προγόνους. Δηλώνει τον τρόπο που προτιμάς να ζεις, την διαμόρφωση του προσωπικού σου χώρου, πώς αισθάνεσαι οικειότητα αλλά και την ακίνητη οικογενειακή περιουσία. Με μια πιο ανοικτή θεώρηση δείχνει και τη μητέρα στο γενέθλιο χάρτη σου.

Πέμπτος Οίκος: Δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά
Τα γούστα σου, οι διασκεδάσεις, τα χόμπι, και πώς μπορείς να εκφραστείς δημιουργικά ανήκουν εδώ. Δείχνει τις τάσεις σου στις τέχνες, την ερωτική σου ζωή, εραστές και ερωμένες και τι είδους άτομα σε ελκύουν, τα ταλέντα, τις νέες ιδέες. Τα παιδιά κι η σχέση σου με αυτά, σαν επέκταση της δημιουργικότητας δηλώνονται στο συγκεκριμένο οίκο.

Έκτος Οίκος: Υπηρεσίες, Υγεία, Εργασία
Εδώ φαίνεται το πώς αισθάνεσαι πιο χρήσιμος και πως μπορείς να προσφέρεις στους άλλους σε ένα περιβάλλον εργασίας ή σε κάποια μορφή του συστήματος. Τις συνθήκες ή το είδος της εργασίας σου, τις εργασιακές σου σχέσεις. Επίσης θέματα που αφορούν στην υγεία, την υγιεινή και την καθαριότητα αλλά και το περιβάλλον, τα φυτά και τα ζώα.

*Εσύ που έχεις τον Ωροσκόπο σου; Θα το βρεις εδώ!*

Έβδομος Οίκος: Οι άλλοι, σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες, γάμος
Πρωτίστως δηλώνει το πώς σχετίζεσαι ερωτικά, το γάμο και την αντίληψή σου γι' αυτόν, το σύζυγο ή σύντροφο που θα επιλέξεις για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου και εν γένει το πώς είσαι σε μια σχέση. Μπορεί να δείξει το διαζύγιο ή περισσότερους από ένα γάμους. Επίσης, κοινωνική ζωή, εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες με άλλους, νομικές συμβάσεις ή συνδικάτα, κοινούς στόχους, κοινωνικές σχέσεις και εκδηλώσεις φαίνονται σε αυτόν τον οίκο.

Όγδοος Οίκος: Σεξ, πάθη, θάνατος και αναγέννηση
Αυτός ο οίκος δείχνει τη σεξουαλικότητά σου, το ίδιο το σεξ και τις προτιμήσεις σου, πάθη, επιθυμίες και βαθύτερα συναισθήματα, τον πνευματικό (ενίοτε και φυσικό) θάνατο αλλά και τη δική σου μεταμόρφωση ή αναγέννηση. Επίσης αφορά σε κληροδοτήματα, ασφάλειες, επενδύσεις, κληρονομιές, συμβόλαια, δάνεια, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, διαχείριση χρημάτων των άλλων.

Ένατος Οίκος: Εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια
Εδώ φαίνεται η ανώτατη εκπαίδευση, το εξωτερικό και τα μεγάλα ταξίδια, την πνευματική σου δραστηριότητα και την ευρύτερη επικοινωνία. Μπορεί να δείξει μια τάση για να μάθεις ξένες γλώσσες, αλλά και άλλες κουλτούρες, ήθη και πολιτισμούς, διευρύνοντας τους ορίζοντές σου. Επίσης, αλλοδαπούς ανθρώπους και την επιρροή τους στη ζωή σου. Σε ένα άλλο επίπεδο, δηλώνει φιλοσοφικές ανησυχίες και συγγραφή.

Μεσουράνημα (Ζενίθ) - Δέκατος Οίκος: Καριέρα και δημόσιος βίος
Η καριέρα σου, η επαγγελματική σου καταξίωση και η φήμη σου φαίνονται από αυτόν τον οίκο. Δείχνει την προσέγγισή σου στους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, η εικόνα που προβάλλεις επαγγελματικά, κοινωνική αναγνώριση, αναρρίχηση στην ιεραρχία και το κοινωνικό σου status. Τέλος, τις ικανότητές σου στον επαγγελματικό στίβο και την επιτυχία που μπορεί να έχεις. Ενίοτε δηλώνει και τον πατέρα.

Ενδέκατος Οίκος: Φιλία, ομάδες, κοινωνία
Εδώ αποκαλύπτεται το πόσο ιδεαλιστής είσαι, τα πιστεύω σου, οι πεποιθήσεις σου και οι κοινωνικές σου δραστηριότητες. Αντιπροσωπεύει επίσης, τους φίλους, τις ομάδες, την πιθανή συμμετοχή σου στα κοινά, τους συλλόγους και τα σωματεία. Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, αναφέρει τα πνευματικά σου ενδιαφέροντα και τους παρεμφερείς στόχους σου.

Δωδέκατος Οίκος: Μυστικά, απόκρυφα, ψυχολογία, ψυχική υγεία, ιδρύματα, όνειρα
Ο τελευταίος και πιο περίεργος Οίκος περιέχει το μυστήριο, τα μυστικά, την σχέση σου με το απόκρυφο, την κατάσταση της ψυχικής σου υγείας και την ψυχολογία σου γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης τα όνειρα και τη σχέση σου με αυτά, τη διαίσθηση και τον αλτρουισμό σου. Άμεση είναι και η σχέση του με τα νοσοκομεία, ψυχιατρεία, φυλακές, ανάλογα με τους πλανήτες που εμπεριέχονται. 

**Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.**

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved