Θέλεις να μάθεις για τη λίμπιντο και τα χρήματά σου; Δες τον 8ο οίκο σου

Κακά τα ψέματα, αυτά τα δύοβρίσκονται μόνιμα στην... κορυφή της λίστας των ανθρώπινων ενδιαφερόντων

Αν κάποιος οίκος εκφράζει τη διαχρονική, ανθρώπινη πραγματικότητα αυτός δεν είναι άλλος από τον 8ο οίκο. Το χρήμα και η σεξουαλικότητα βρίσκονται μόνιμα στην... κορυφή της λίστας των ανθρώπινων ενδιαφερόντων, ενώ οι καταστροφές, η εγκληματικότητα και ο θάνατος αποσπούν συνήθως την προσοχή μας, πολύ περισσότερο από τις όποιες «ομαλές» συνθήκες.

Στην πιο δημιουργική του πλευρά ο οίκος συνδέεται συνολικά με την έρευνα σε όλα τα επίπεδα ή την τάση να αποκρυπτογραφηθούν τα μυστήρια της ζωής. Άτομα με τονισμένο τον 8ο οίκο μπορούν να εντρυφήσουν τόσο στη μεταφυσική ή τον αποκρυφισμό, όσο και σε επιστήμες που αναζητούν τα αίτια της δημιουργίας.

Στο οικονομικό του σκέλος, ο 8ος οίκος σχετίζεται άμεσα με τα χρήματα που κερδίζουμε ή χάνουμε μέσω τρίτων (προσώπων ή οργανισμών) και γενικότερα με εγγυήσεις και στηρίξεις που επιδιώκουμε. Δάνεια, κληρονομιές, ασφάλειες, επενδύσεις και βέβαια η φορολογία ανήκουν στη δικαιοδοσία του 8ου.

Για τη σεξουαλικότητα μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά ο οίκος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον 5ο οίκο (οι ερμηνείες των πλανητών στους δύο οίκους μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους), χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνει συναισθηματικές παραμέτρους. Μιλάμε, δηλαδή, για τάσεις ή προτιμήσεις στα πλαίσια ενός «καθαρού σεξ»...

Όσον αφορά στο θέμα του θανάτου είναι κοινή πεποίθηση ότι ο τρόπος ή το είδος του μπορεί να εκτιμηθεί από την παρουσία κάποιου πλανήτη στον οίκο. Ωστόσο, αυτό που περιγράφεται αρχικά είναι η σχέση μας με το θάνατο και όχι μόνον.

Ο 8ος οίκος σχετίζεται συνολικά με τις ψυχικές διεργασίες που συντελούνται μέσα μας και γι' αυτό όταν είναι «διαταραγμένος» μπορεί να παράγει φοβίες, διαστροφές και εμμονές.

Ο άδειος οίκος 8ος

Ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου, μπορεί να μας δώσει μια εικόνα για το που έχει «μεταφερθεί» η ενέργειά του. Όταν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον 1ο ή σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου, τότε η επιρροή των θεμάτων του 8ου στο άτομο είναι άμεση, είτε ως πλεονέκτημα είτε ως ...συμφορά.

Στο ψυχολογικό κομμάτι ο 8ος οίκος «συγγενεύει» με το 12ο και είναι θεμιτό να τους ερμηνεύουμε συμπληρωματικά. Απλά, ο 8ος παρέχει στο άτομο μεγαλύτερη δυνατότητα γνώσης και παρέμβασης, ενώ ο 12ος περιγράφει κυρίως καταστάσεις που εξελίσσονται ασυνείδητα. Από τους πλανήτες είναι ο Πλούτωνας που κατέχει κάποια «κοινά κλειδιά» με τον οίκο, τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον οικονομικό τομέα. Άτομα με μεγάλη οικονομική ισχύ (γνωστής ή ...αμφιβόλου προελεύσεως) χαρακτηρίζονται συχνά από έναν ιδιαίτερα δυναμικό Πλούτωνα. Όσον αφορά το θέμα του «τέλους της ζωής» ο 8ος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον 4ο οίκο.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved