Θέλεις να μάθεις για την υγεία και την εργασία σου; Δες τον 6ο σου οίκο!

Μας δίνει, επίσης, πληροφορίες για τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας του ατόμου

Θέλεις να μάθεις για την υγεία και την εργασία σου; Δες τον 6ο σου οίκο!

Πρόκειται για έναν μάλλον... ανεπιθύμητο οίκο, αφού τα κυριότερα θέματά του είναι η υγεία και η εργασία. Συνήθως, η παρουσία πλανητών στο συγκεκριμένο οίκο μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας του ατόμου, όπως επίσης και για τις εργασιακές του σχέσεις. Το θέμα της υγείας βέβαια είναι εξαιρετικά λεπτό, ιδιαίτερα αν στον οίκο βρίσκονται πλανήτες που μπορούν να κάνουν... μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, κανείς και ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η πλανητική ενέργεια θα λειτουργήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το αστρολογικό ιστορικό είναι πλούσιο σε περιπτώσεις «επιβαρυμένου 6ου οίκου», που δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Πρακτικά και με βάση τις ενεργειακές ισορροπίες του οίκου, όσο περισσότερο δουλεύει το άτομο, τόσο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να ασθενήσει. Ενδεχομένως πάλι, τα προβλήματα υγείας να είναι κοντινών προσώπων και όχι του ίδιου του ατόμου. Επίσης, πολλοί γιατροί και θεραπευτές, που περιβάλλονται διαρκώς από ασθενείς, βιώνουν τον έντονο 6ο οίκο τους ως «προβαλλόμενο».

Εκείνο που σίγουρα μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα από την παρουσία πλανητών στον οίκο είναι το είδος της θεραπείας που ταιριάζει στο άτομο και το τι πρέπει να αποφύγει, αν τυχόν αντιμετωπίσει κάποιο θέμα υγείας. Άλλοι είναι «φιλικοί» σε εναλλακτικές θεραπείες, άλλοι σε λέιζερ κλπ. Ο 6ος οίκος συσχετίζεται ακόμη με τα ζώα, το στρατό, τους υπηρέτες, την οικοσκευή, ενώ σύμφωνα με κάποιους ερευνητές αναφέρεται και σε συγγενικά πρόσωπα (θείους, ανίψια, ξαδέλφια κλπ) ως συμπληρωματικός του 3ου.

Ο άδειος 6ος

Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για τα θέματα του οίκου, εξετάζοντας τον απέναντι οίκο, δηλαδή το 12ο ή ανατρέχοντας στη θέση και τις όψεις του κυβερνήτη πλανήτη του οίκου. Όσον αφορά στα θέματα υγείας, η θέση του Άρη ή του Κρόνου, μπορούν επίσης να υποδείξουν πολύ ουσιαστικές ευαισθησίες. Αλλά και ο ωροσκόπος του ατόμου σχετίζεται άμεσα με τη φυσική του κατάσταση. Είναι γνωστό ότι κάθε ζώδιο έχει τις ευαισθησίες του (ο Κριός το κεφάλι, ο Ζυγός τη μέση, κλπ) και αυτή η παράμετρος θα πρέπει να συνυπολογίζεται ως δείκτης υγείας σε κάθε περίπτωση.

Διάβασε επίσης:



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved