Θέλεις να μάθεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Δες τον 3ο οίκο σου

Ο 3ος οίκος ίσως είναι ο πιο πλούσιος σε περιεχόμενα, μαζί με τον 9ο

Θέλεις να μάθεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Δες τον 3ο οίκο σου

Ο 3ος οίκος της Αστρολογίας, είναι ίσως ο πιο πλούσιος σε περιεχόμενα, μαζί με τον 9ο. Είναι ένας οίκος που μας δίνει πληροφορίες για πολλά θέματα, ως αποτέλεσμα πρέπει να κρίνουμε και να αξιολογούμε που είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε. Όσον αφορά στα πρόσωπα, η παρουσία πλανητών στον 3ο οίκο μας βοηθά να ανιχνεύσουμε ποιες είναι οι σχέσεις του ατόμου με τα αδέλφια, τους συγγενείς ή τους γείτονές του. Ακόμη ποια μπορεί να είναι η κατάσταση αυτών των προσώπων.

Όμως ο 3ος οίκος συνδέεται άμεσα και με οτιδήποτε μπορεί να αφορά στην επικοινωνία του ατόμου με τον έξω κόσμο. Οι σπουδές αλλά και τα γενικότερα ενδιαφέροντα, η δεξιοτεχνία, ο τρόπος σκέψης και οι νοητικές ή επικοινωνιακές ιδιαιτερότητες του ατόμου, ακόμη και η νευρική ισορροπία ή οι πέντε αισθήσεις, κατοικοεδρεύουν στον 3ο οίκο, που όπως καταλαβαίνετε είναι προτιμότερο να μην βρίσκεται σε... τραγική κατάσταση.

Για τον λόγο αυτό, συνήθως όσοι έχουν κάποιο από τα Φώτα ή τους προσωπικούς πλανήτες σε αυτήν την περιοχή του ζωδιακού διακρίνονται από την τάση τους να μιλούν, να γράφουν, να κινούνται, να ταξιδεύουν ή ακόμη και να ειδικεύονται σε κάποια τεχνική. Ο τρόπος που θα επιλέξουν να τα κάνουν όλα αυτά εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε πλανήτη που φιλοξενείται στον οίκο. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά - θετικά ή αρνητικά - προκύπτουν συνήθως από την παρουσία ή την εμπλοκή (μέσω όψεων) κάποιου αργού πλανήτη.

**Φτιάξε δωρεάν τον αστρολογικό σου χάρτη εδώ**

Αν, για παράδειγμα, πρόκειται για τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα, τότε το βάρος πέφτει σε «σοβαρές» έρευνες και μελέτες, που αναζητούν την ουσία των πραγμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση, το άτομο μπορεί να χάνει σε εξωστρέφεια, έχοντας ενίοτε και καταθλιπτικές τάσεις, αλλά κερδίζει σε ουσία. Αντίθετα με τον Άρη ή τον Δία στην ίδια θέση, η αμεσότητα και η εξωστρέφεια επικρατούν σε βάρος της... μουρτζουφλιάς. Βέβαια, όσοι είναι προικισμένοι νοητικά, έχουν δηλαδή την ικανότητα να επεξεργάζονται ένα θέμα με πολλούς τρόπους, έχουν συνήθως αρκετούς πλανήτες στον 3ο οίκο, με δυσαρμονικές, κυρίως, όψεις.

Στην περίτπωση όπου ο 3ο οίκος είναι άδειος, μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για όλα τα θέματα του οίκου και από πλανήτες που βρίσκονται απέναντι, στον 9ο οίκο. Όσον αφορά στον τρόπο σκέψης, τις αισθήσεις και τη νευρική ισορροπία, η θέση και οι όψεις του Ερμή λειτουργούν πάντα συμπληρωματικά με τον 3ο οίκο, για αυτό είναι σκόπιμο να τον συνυπολογίζουμε στην ερμηνεία, ακόμη και όταν ο οίκος δεν είναι κενός.

Φυσικά, ο εκάστοτε κυβερνήτης του 3ου οίκου, ανάλογα με τη θέση και τις όψεις του μπορεί επίσης να μας δώσει ένα μέτρο των δυνατοτήτων του ατόμου και μια εικόνα για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε κάποια από τα θέματα του οίκου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved