Θέλεις να μάθεις για την οικονομική σου κατάσταση; Δες τον 2ο οίκο σου!

Ο 2ος Οίκος δείχνει το πώς διαχειρίζεσαι τα υλικά και συναισθηματικά σου αποκτήματα

Θέλεις να μάθεις για την οικονομική σου κατάσταση; Δες τον 2ο οίκο σου!

Ο 2ος Οίκος στην Αστρολογία είναι ο δείκτης των κτήσεων, των υλικών και των συναισθηματικών. Από αυτόν τον οίκο παίρνουμε πληροφορίες όχι μόνο για τις οικονομικές δυνατότητες του ατόμου αλλά πρωταρχικά για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα οικονομικά θέματα.

Για παράδειγμα, ένας Δίας στο 2ο οίκο δεν δείχνει απαραίτητα οικονομική ευμάρεια, αλλά ότι το άτομο ...χαίρεται τα χρήματα και τα αποκτήματά του. Ακολουθεί δηλαδή, μια «χαλαρή» πολιτική, που συχνά έχει σαν αποτέλεσμα την διόγκωση των εξόδων. Η διαχρονική τύχη του πλανήτη ενδέχεται να σπαταλιέται, χωρίς τελικά να υπάρξει κάποια συσσώρευση πλούτου. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, σε φυσιολογικές συνθήκες το άτομο θα μπορεί να βρίσκει πόρους πολύ εύκολα, είτε από καθαρή τύχη, είτε επειδή ακριβώς έχει την τάση να μην υπολογίζει τις ανάγκες των άλλων και να απαιτεί, ακόμη κι όταν δεν το δικαιούται. Και όταν κάποιος γίνεται «παρτάκιας», τότε η πολυδιαφημισμένη γενναιοδωρία του Δία πάει ...περίπατο.

**Φτιάξε δωρεάν τον αστρολογικό σου χάρτη εδώ**

Αντίστοιχα, ένας Κρόνος στο 2ο οίκο δεν σημαίνει ότι το άτομο θα έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες αλλά κυρίως ότι λειτουργεί υπεύθυνα και αγχωμένα σε όλες τις σχετικές δραστηριότητες. Διέπεται από κανόνες και ηθικές αρχές, κάτι που τον καθιστά ιδανικό διαχειριστή της περιουσίας άλλων.

Όσον αφορά στα δικά του οικονομικά, γνωρίζει ότι όλο και κάποια ατυχία ή μια έκτακτη ανάγκη θα προκύψει και γι' αυτό φυλάγεται. Ωστόσο, συχνά αυτές οι ανάγκες δεν είναι δικές του, αλλά βοήθειες που νοιώθει υποχρέωση να προσφέρει σε όσους κρίνει ότι τις χρειάζονται πραγματικά. Πρακτικά μπορεί να δανείσει χρήματα και να μην τα πάρει ποτέ πίσω, ενώ αντίθετα ο Δίας στην ίδια θέση θα δάνειζε μόνον αν είχε εξασφαλισμένο κάποιο κέρδος.

Με το πέρασμα του χρόνου το άτομο μαθαίνει από τα λάθη του, θέτει όρια και κανόνες, που αφορούν και τη δική του διασφάλιση και σταδιακά κτίζει μια οικονομική ισορροπία, που είναι δύσκολο να διαταραχθεί. Τελικά, σε ένα εύρος χρόνου, μπορεί ο Κρόνιος και ο Δίιος τύπος να έχουν συγκεντρώσει ακριβώς το ίδιο ποσό χρημάτων. Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος δεν θα έχει χαρεί τις επιτυχίες και τα αποκτήματά του. Κινούμενος με γνώμονα την ανασφάλεια για το μέλλον του, αμύνεται μόνιμα ενάντια στις «αναποδιές», που... ξέρει ότι θα έρθουν.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να μάθεις βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου; Δες τον 1ο σου οίκο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved