Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 19° 52' 19" ΛΕΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ - 27° 21' 08" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 13° 05' 16" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 01° 00' 58" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 25° 22' 07" ΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΑΣ - 08° 21' 40" ΚΡΙΟΣ R
ΚΡΟΝΟΣ - 22° 03' 31" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 18° 51' 40" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 24° 55' 36" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 48' 43" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 17° 41' 18" ΤΑΥΡΟΣ R

Τι είναι οι άξονες και τι δείχνουν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο;

Οι 6 άξονες ενός γενέθλιου χάρτη και το αντικείμενο που διαπραγματεύονται

Τι είναι οι άξονες και τι δείχνουν σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο;

Ο άξονας, η νοητή δηλαδή γραμμή που ενώνει τους δύο απέναντι οίκουςείναι βασικό κομμάτι της αστρολογικής θεωρίας γιατί αποτελεί το θεμέλιο στην κατανόηση της λειτουργίας των οίκων σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο.

Ας δουμε λοιπόν ποιοι είναι οι άξονες και τι δηλώνουν:

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αποτελείται από τους οίκους 1ο και 7ο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει να κάνει με την επικοινωνία μας με τους άλλους, αλλά με την αμοιβαία ανταλλαγή των δικών μας εντυπώσεων με τους άλλους (7ος οίκος είναι και ΕΓΩ μέσα από τα Μάτια των άλλων) και των άλλων με εμάς. Ο Ωροσκόπος δηλώνει επίσης και το φυσικό μας σώμα, ενώ ο 7ος οίκος δείχνει πώς βλέπουν αυτό το "σώμα" οι άλλοι.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αποτελείται από τους οίκους 2ο και 8ο. Ο 2ος οίκος είναι ουσιαστικά ο δείκτης της σωστής κατανομής σε υλικό, ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο. Όπου υπάρχει άνιση κατανομή αυτών των τριών παραγόντων, υπάρχει και πρόβλημα. Διότι τι να τα κανείς τα λεφτά, αν είσαι ψυχικά άρρωστος ή τι να τον κάνεις τον έρωτα, αν δεν μπορείς να επιβιώσεις στοιχειωδώς κ.ο.κ. Ο 8ος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα βαθύτερα πιστεύω, τη λίμπιντο, το θάνατο αλλά και την αναγέννηση. Αν κοιτάμε τον 2ο για τα οικονομικά μας, τον 8ο τον κοιτάμε για τα οικονομικά μέσω των άλλων (δάνεια, κληρονομιές, τυχερά παιχνίδια, διατροφές κλπ). Δείχνει επίσης τις ασθένειες που κληρονομούμε από τις ρίζες μας και που, ενδεχομένως, κληρονομούν τα παιδιά από εμάς.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Αποτελείται από τους οίκους 3ο και 9ο. Ο 3ος δείχνει την Μάθηση ενώ ο Ένατος την Ανώτερη Νόηση. Αν ερευνούμε την πανεπιστημιακή μόρφωση και ανώτατα ιδρύματα κοιτάμε τον 9ο οίκο, ενώ για βασική μόρφωση και γνώσεις τον 3ο. Επίσης, ο 3ος υποδεικνύει την ικανότητα της επικοινωνίας, αλλά και την αντίληψη που έχει ένα άτομο, ενώ ο 9ος είναι πιο "φιλοσοφημένος"’ οίκος. Ο 3ος συνδέεται με τον 9ο στο επίπεδο της μελέτης, της ικανότητας και της αντίληψης, ενώ ο 9ος δίνει στον 3ο τις ιδέες, αλλά και το φιλοσοφικό υπόβαθρο για να επικοινωνήσει όχι μόνο με το κοντινό του περιβάλλον, αλλά με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Αποτελείται από τους οίκους 4ο και 10ο. Δείχνει από πού ξεκινάμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Γνωρίζουμε με βάση την Ψυχολογία αλλά και την Κοινωνιολογία πως οι ρίζες (μητέρα, πατέρας), το περιβάλλον αλλά και οι συνθήκες διαπαιδαγώγησης, σε συνάρτηση με το βιολογικό-ψυχολογικό υπόβαθρο συνθέτουν την προσωπικότητα και μέσα από αυτή και τις ευκαιρίες. Ο 4ος οίκος λειτουργεί ως μέσο προβολής και μεταφοράς των εμπειριών και των καταβολών που έχουμε και τις προωθεί απέναντι στον 10ο οίκο, ο οποίος, με τη σειρά του, τις θέτει σε εφαρμογή σε πρακτικό επίπεδο. Ο 4ος οίκος δείχνει την συναισθηματική ασφάλεια ή ανασφάλεια και οποιαδήποτε διαταραχή συναισθηματικής υφής, ενώ ο 10ος τις δυσκολίες ή ευκολίες της κοινωνικής ένταξης και αποδοχής αλλά και την έλλειψη ή μη προσαρμοστικότητας.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αποτελείται από τους οίκους 5ο και 11ο. Ο 5ος είναι η γόνιμη δημιουργικότητα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το φλερτ, την τεκνοποίηση, την καλλιτεχνία. Ο 11ος είναι πιο πνευματικός, μιας και η δημιουργία έχει να κάνει με τις προσωπικές επιδιώξεις και στόχους αλλά και με τους φίλους. Στην πραγματικότητα ο 11ος είναι ο "ηθικός αυτουργός", ενώ ο 5ος το εκτελεστικό όργανο (ίσως όχι και τόσο αδόκιμος ο όρος). Με άλλα λόγια, ο 11ος είναι η ιδέα, ενώ ο 5ος η εκτέλεση.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ 

Αποτελείται από τους οίκους 6ο και 12ο. Δείχνει τη συσχέτιση της σωματικής και της ψυχικής υγείας. Εδώ ανιχνεύονται οι εργασιακές δυνατότητες, αλλά και πως αυτές θα μετουσιωθούν μέσα από τον 12ο. Δηλαδή, το άτομο έχει και τη διάθεση και τα ψυχικά αποθέματα να συνειδητοποιήσει τι θέλει αλλά κυρίως τι μπορεί! Στον τομέα "υγεία", μέσα από τον 6ο φαίνεται η παθολογία, ενώ στον 12ο τα ψυχολογικά, κυρίως, αίτια.

*Δες εδώ το δικό σου γενέθλιο ωροσκόπιο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved