Ο 4ος Οίκος αφορά στην οικογένεια, τα παιδικά χρόνια ενός ατόμου κι όχι μόνο...

Η σημασία του 4ου Οίκου του ωροσκοπίου

Ο 4ος Οίκος αφορά στην οικογένεια, τα παιδικά χρόνια ενός ατόμου κι όχι μόνο...

Είναι ένας από τους τέσσερεις γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου, κάτι που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τα επιμέρους θέματα που κυβερνά, «δικαιούται» να έχει λόγο σε άλλους βασικούς τομείς της ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος και η καριέρα. Αυτή η επιρροή γίνεται ακόμη πιο καθοριστική, αν κάποιο ουράνιο σώμα έχει σύνοδο με την ακμή του οίκου, έχοντας παράλληλα, όπως είναι φυσικό και αντίθεση με το Μεσουράνημα.

Τυπικά ο 4ος οίκος σχετίζεται με τις ρίζες, την πατρίδα, την οικογένεια και τα παιδικά χρόνια του ατόμου, αλλά στην πράξη αυτό επεκτείνεται και στην αίσθηση για κάθε «οικείο χώρο». Συχνά σε γυναικείους χάρτες ο οίκος δίνει μια απ’ ευθείας ένδειξη για τον τύπο και τις συνθήκες του γάμου.

Ένα ακόμη θέμα του είναι η ακίνητη περιουσία. Η παρουσία πλανητών με ...επιβαρυμένο μητρώο, όπως ο Κρόνος ή ο Άρης δημιουργεί συνήθως δυσάρεστα βιώματα.

**Φτιάξε δωρεάν τον αστρολογικό σου χάρτη εδώ**

Θεωρητικά ο 4ος οίκος αναφέρεται στη μητέρα αλλά η πράξη έχει δείξει ότι πολλές φορές ότι και ο πατέρας μπορεί να είναι το κεντρικό του πρόσωπο. Γενικότερα, οι σχέσεις με τους γονείς ή όποιον άλλο έπαιξε αυτόν τον ρόλο καθορίζουν πολλές από τις μετέπειτα επιλογές του ατόμου και ο ερμηνευτής καλείται ουσιαστικά να προχωρήσει σε μια ψυχανάλυση, μέσα από την οποία θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρακτικά, τα αρχικά πρότυπα αναβιώνουν μέχρι να αφομοιωθούν ή να απορριφθούν. Τα όσα συμβαίνουν στα πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι ουσιαστικά «μοιραία», αφού η δυνατότητα μιας συνειδητής παρέμβασης είναι σχεδόν μηδενική. Έτσι, ο καθένας μας, μεγαλώνοντας, βάζει ένα εσωτερικό στοίχημα με τον εαυτό του να πάρει κατά κάποιο τρόπο τη «ρεβάνς της συνειδητότητας». Και κατά τη διάρκεια της ζωής του προσπαθεί να αναπλάσει τα όσα έζησε μικρός, με τους δικούς του πλέον όρους. Ο 4ος οίκος συνδέεται παραδοσιακά και με το τέλος της ζωής.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved