Yves Saint Laurent

Την 1η Αυγούστου 1936, ήρθε στον κόσμο ο άνδρας που τίμησε τις γυναίκες με τον δικό του τρόπο

by Stazomeli

O σχεδιαστής μόδας Yves Saint Laurent.

Ο Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent, γεννήθηκε στο Οράν της Αλγερίας, αλλά το μέλλον του, έγραφε ‘’Παρίσι’’.

Το 1953 κέρδισε την τρίτη θέση σε έναν διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές μόδας και πηγαίνοντας στο Παρίσι για να παραλάβει το βραβείο του, γνώρισε τον Michel de Brunhoff, Editor-in-chief της γαλλικής Vogue, ο οποίος εντυπωσιάστηκε με τα σκίτσα του και τον προέτρεψε να γίνει σχεδιαστής μόδας. Για καλή μας τύχη, ο Saint Laurent τον άκουσε και γράφτηκε σε σχολή από την οποία αποφοίτησε ως το πιο λαμπρό αστέρι!

Έλαβε πάλι μέρος στο διαγωνισμό σχεδίου τον οποίο και κέρδισε, αποκλείοντας τον Fernamdo Sanchez και τον….. Karl Lagerfeld!

Τα σχέδια του Saint Laurent, έμοιαζαν τόσο πολύ με εκείνα του ήδη κορυφαίου Christian Dior, που ο δεύτερος τον προσέλαβε στο ατελιέ του αμέσως!

Ο Dior πέθανε λίγο μετά, αφήνοντας τον Saint Laurent ως διάδοχό του. Ήταν μόλις 21 ετών…

Από το σημείο αυτό και μετά η ιστορία αυτού του σημαντικού σχεδιαστή άρχισε να γράφεται: Έφερε στις πασαρέλες το beatnik στυλ, φόρεσε safari jackets και στα δυο φύλα, στενά παντελόνια, μπότες και φυσικά φόρεσε στις γυναίκες το Le Smoking, το ανδρόγυνο look πήρε σάρκα και οστά στο 1966. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε ο πρώτος γάλλος σχεδιαστής που δημιούργησε την πρώτη prêt-a-porter σειρά ρούχων, φέρνοντας την haute couture, ένα βήμα πιο κοντά στην ευρεία μάζα του κοινού.

Δειτε το video

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved