Ερμής στον Τοξότη…

«Ορκίζεσαι να ειπείς την αλήθεια και μόνο την αλήθεια;» ρώτησε με νόημα ο Ερμής στον Τοξότη...

Ερμής στον Τοξότη…

... κι όλοι συμφωνήσαμε και κουνήσαμε καταφατικά το κεφάλι, χωρίς να ξέρουμε σε τι πραγματικά είχαμε συναινέσει. Καλή η αλήθεια, δε λέω, αλλά αλίμονο! Πονάει μερικές φορές κι ο Τοξότης δεν φημίζεται για το τακτ του. Όποια αλήθεια βρίσκει μπροστά του, στην εκσφενδονίζει στα μούτρα, λες και σε ραίνει με ροδοπέταλα.

Αμ το άλλο; Πολυσυλλεκτικός των σκέψεων και των γνώσεων, όπως είναι ο Ερμής στον Τοξότη, προσπαθεί να συγκεράσει όσα μαζεύει, χωρίς όμως να φιλτράρει καλά τις πληροφορίες και τις περισσότερες φορές, βρίσκεσαι να χαζεύεις -και θα θαυμάζεις ομολογουμένως- το ασύνδετο χάος των ανοργάνωτων πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει στο κεφάλι του!

Αν τον ακούσεις να μιλάει, θα σε συνεπάρει ο ενθουσιασμός του για κάθε ιδέα μεγάλη κι ευγενή. Αγαπάει την δικαιοσύνη, την ελευθερία και την φιλοσοφία, τις υπερασπίζεται, τις διακηρύττει και τις αναζητεί με πάθος. Θα βγάλει πύρινους λόγους για χάρη τους, μιλώντας γενικά κι αόριστα όμως, διότι είναι καλή η πρόθεσή του να αναζητήσει την αλήθεια, αλλά είναι μνημειώδης η αδυναμία του να συλλέξει με κόπο και φροντίδα, εισερχόμενος σε βάθος, τις αποδείξεις ή λεπτομέρειες για να την στηρίξει. Η έλλειψη οργάνωσής του κι η τάση του να βαριέται εύκολα και να στρέφει το μυαλό του στην επόμενη θελκτική ιδέα που συναντά, του προσδίδουν περισσότερο την ιδιότητα του ρομαντικού αναζητητή, παρά εκείνη του σκληροπυρηνικού κι αποτελεσματικού ερευνητή.

Επίσης, να μην ξεχάσω να σου πω ότι αγαπάει την ελευθερία της σκέψης, περισσότερο κι από την σκέψη την ίδια. Δεν καλουπώνεται, δεν ακολουθεί τις νόρμες. Μην προσπαθήσεις να τον βάλεις σε μια σειρά ή να τον κατατάξεις σε μια κατηγορία, θα χάσεις τον χρόνο σου. Ακριβώς επειδή όλα θέλει να τα γνωρίσει και να τα δοκιμάσει, διαχέεται στον χώρο και στον χρόνο, χωρίς να παίρνει ποτέ του καθαρό σχήμα. Αγαπά τα ταξίδια, τα καινούργια πράγματα, τις νέες ιδέες, τα σπορ και τις ανώτερες τέχνες.

Μπορεί να τον κοσμήσεις με πολλά επίθετα, αλλά βαρετό αυτόν το τύπο, δεν θα τον πεις ποτέ!!!

.......................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved