Ποιάν είπες Ζυγό μαντάμ?

Λες να μοιάζω Ζυγός και να μην το ξέρω?

Ποιάν είπες Ζυγό μαντάμ?

Κι εκεί που προχωρούσα αμέριμνη και χάζευα βιτρίνες, ήρθε μια Δίδυμος κι άρχιζε να φωνάζει κοιτώντας προς το μέρος μου:

''Ζυγίνα! Ζυγίνα! Έλα να δεις! Πήρα ένα φανταστικό ζευγάρι παπούτσια! Θα με βοηθήσεις να διαλέξω και ζώνη τώρα?!''.

Κατ' αρχάς, ποιάν είπατε Ζυγό μαντάμ?

Σας μοιάζω να ξέρω με τι θα ταιριάξετε το ζευγαράκι ανθυγιεινών παπουτσιών που μόλις αγοράσατε? 15 πόντους τακούνι, τους φοράει γυναίκα που έχει οπλές γκαζέλλας, όχι γυναίκα με νευρικές απολήξεις στα πόδια!

Κατά δεύτερον, ποιος σας είπε ότι έχω γούστο? Μια Ζυγίνα, μάλιστα και κάλλιστα μπορεί και με κλειστά μάτια, να πετύχει συνδυασμό, κάνοντας τον πιο καλό στυλίστα, να μασήσει τα πτυχία του. Εγώ όμως, με τα βίας αναγνωρίζω τα χρώματα, πόσο μάλλον να τα συνδυάσω κιόλας! Προχτές που είχα πάει να πάρω μια μπλούζα, ενώ επέμενα στην πωλήτρια να μου δώσει μια μαύρη, εκείνη επέμενε πως, στα χρώματα μου, θα ταίριαζε καλύτερα μια ιβουάρ. Προς στιγμήν, ο εγκέφαλος μου μπλόκαρε, διότι μέχρι να καταλάβω ότι εννοούσε το χρώμα της ζάχαρης, νόμιζα ότι με έβριζε.

Είπα ζάχαρη και θυμήθηκα. Φαρμακόγλωσσα, με έχουν πει πλειστάκις, ζουζούνα, παιχνιδιάρα, ζαχαρένια και γλυκιά, ποτέ! Δε θα το ανεχόμουν άλλωστε. Αλλά οι Ζυγοί, μια αβρότητα, την έχουν στους τρόπους τους, η αλήθεια να λέγεται. Κομψοί οι ίδιοι, κομψοί οι τρόποι τους, ο τρόπος που εκφράζονται, η ομιλία τους, ο αέρας τους. Βλέπεις, έχουν και πατρόνα την Αφροδίτη της γλύκας και του μπονμπόν...

Το φαρμακερό βλέμμα που έριξα στην Δίδυμο, της έκοψε τη φόρα (ευτυχώς) και με πλησίασε απολογούμενη: ''Να με συμπαθάτε, σας μπέρδεψα με τη φίλη μου τη Ζυγίνα''.

Και να πω πως έχουμε και καμία ομοιότητα; Εκείνη ακόμα και φυσιογνωμικά είναι... διαφορετική από εμένα. Πολύ διαφορετική. Θα αρκεστώ μονάχα να πω ότι εκείνη, αν την κόψεις στην μέση, θα πάρεις δυο όμοια κομμάτια με τέλεια συμμετρία, λες και είναι φτιαγμένη και κομμένη με λέιζερ. Διαθέτει ομορφιά, πιο ανάλαφρη από εκείνη του Ταύρου, και πιο... αέρινη.

Εγώ απεναντίας, διαθέτω γοητεία, μάλλον σκοτεινή και δολοφονική.

Επιτέλους: Είναι δυνατόν, εμένα τη Σκορπίνα, να με μπερδέψουν στο δρόμο με μια Ζυγίνα? Μα είναι? Θα φάω το καπέλο μου!

.............................

.................................................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved