Ερμής στον Καρκίνο: Ο συναισθηματικά σκεπτόμενος

Είναι κυκλοθυμικός και στην σκέψη

Ερμής στον Καρκίνο: Ο συναισθηματικά σκεπτόμενος

Μπορεί να σκέφτομαι βαθειά, μπορεί να μην σκέφτομαι καθόλου, μπορεί απλά να σε κοιτώ και να σκέφτομαι τι αισθάνομαι για εσένα και όσα λες. Ό,τι κι αν συμβαίνει, μπορεί να επιλέξω να το επικοινωνήσω μαζί σου, μπορεί όμως και όχι. Ό,τι δεν κατάλαβες, δεν κατάλαβες. Έτσι είμαι εγώ: κυκλοθυμικός και στην σκέψη.

Το καλό είναι ότι θυμάμαι τα πάντα. Το κακό είναι, ότι θυμάμαι τα πάντα. Το 'πιασες; Ποτέ μου δε ξεχνώ ό,τι μου χάρισε γαλήνη και ευτυχία, αλλά κι ό,τι, ή όποιον με πλήγωσε. Φυσικά και πράττω αναλόγως. Γι αυτό, αν ήμουν στη θέση σου, θα πρόσεχα πολύ τι λέω και πως φέρομαι... Υπάρχει περίπτωση να μην το ξεχάσω ποτέ και να μην σε αποχαρακτηρίσω επίσης ποτέ!

Η εξαιρετική μου μνήμη, με βοηθάει πολύ να ασχοληθώ με το... χθες. Λατρεύω ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν, όπως για παράδειγμα, τις αντίκες, τις retro τάσεις σε μόδα, ακούσματα, τέχνη.

Ακριβώς επειδή ψυχανεμίζομαι πολλά, κι ο νους μου κατεβάζει, μπορώ να χειρίζομαι το -γραπτό ιδιαίτερα -λόγο, με εξαιρετική άνεση. Η γραφή, η ποίηση, μου ταιριάζουν, μου επιτρέπουν να εκφραστώ και να εξωτερικεύσω έτσι όσα το χωνευτήρι μυαλό μου κι η καρδιά μου, φιλτράρισαν!

Επίσης να σου πω πως, είμαι ντελικάτος και με τη συμπεριφορά μου προς τους άλλους. Ξέρω πως αισθάνεσαι, το νιώθω. Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα συνειδητός προς τα αισθήματα σου, αλλά το ίδιο σε παρακαλώ, να φροντίσεις να είσαι κι εσύ απέναντι στα δικά μου.

Δε θα ξεσπάσω λεκτικά σε κανέναν. Για να το πω πιο απλά, αν έχεις τάσεις επιθετικές, καλύτερα να τα μαζέψεις και να πας αλλού. Οι καυγάδες δε μου αρέσουν και δε θα σου επιτρέψω να με σύρεις σε έναν. Με αναστατώνουν οι φωνές, κι αν αναστατωθώ, δε θα περάσουμε καλά, στο λέω!

Είμαι ένας Ερμής που ψάχνει την χρυσή ισορροπία μεταξύ λογικής και συναισθήματος, αλλά ομολογώ πως, η τάση μου γέρνει προς το συναίσθημα. Απορροφώ τις σκέψεις και τα αισθήματα του περιβάλλοντος μου και προσπαθώ να είμαι όσο λιγότερο κυκλοθυμικός γίνεται. Αλήθεια στο λέω!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved