Ερμής στον ελεύθερο Τοξότη!

Free your mind!

Ερμής στον ελεύθερο Τοξότη!

Ο πύρινος και υπερβατικός Ερμής στον Τοξότη αγαπάει τα μεγάλα μυαλά, τις μεγάλες ιδέες, τις μεγαλοστομίες, τα μεγάλα πνεύματα και τα μεγάλα γεύματα!

Μπορεί να περάσει ώρες και χρόνια αναλύοντας ή μιλώντας για οτιδήποτε υπερβαίνει την μουντή καθημερινή ζωή (οποίος ο λόγος να ασχολούμαστε άλλωστε με τα ποταπά προς το ζην θέματα?), χτίζοντας παλάτια ιδεών και γκρεμίζοντας κάθε ελπίδα να τα τεκμηριώσει όλα αυτά με απτές αποδείξεις...

Ο Ερμής εδώ δεν ασχολείται με τις ενοχλητικές, μικρές, επιμέρους λεπτομέρειες που δομούν το όλο. Διότι η ίδια η ιδέα (μεγάλη και ανώτερη) είναι πιο σημαντική από τις κουραστικές αλήθειες που την αποτελούν.

Αποδείξεις δεν θα κουραστεί πολύ για να ψάξει, αυτά είναι σπορ για Ερμήδες στην Παρθένο. Του φτάνει να πιστεύει σε ιδανικά όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, το σύμπαν, κι ότι δεν έχει και δεν γνωρίζει όρια. Ή τουλάχιστον, έτσι θέλει να πιστεύει.

Διότι και αυτός ο ίδιος, ενώ ευαγγελίζεται την απουσία κάθε κριτικής ή επικριτικής στάσης από τη σκέψη του, πολύ συχνά, πιάνεται στα πράσα, να κρατά μούτρα ή να μέμφεται όσους δεν ασπάζονται ή δεν αποδέχονται τα όσα εκείνος αγαπά.

Η θετική του πλευρά όμως δεν σου επιτρέπει να τον κακίσεις για πολύ: αγαπά την διασκέδαση, είναι ανοιχτός στις παρέες του, καλοδέχεται όλες τις ιδέες (για φιλτράρισμα, ούτε λόγος), είναι ο ευχάριστος Ερμής, με το ζεστό χαμόγελο και την καλή κουβέντα για όλους!

Φυσικά, ένας τέτοιος τύπος, είναι και πολύ χύμα! Μην περιμένεις τάξη ή οργάνωση στην σκέψη του ή στο... δωμάτιο του! Μεγαλύτερος από την βαρετή καθημερινότητα, κινούμενος έξω και παράλληλα με αυτήν, δεν έχει διάθεση, ούτε χρόνο για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Αντίθετα, έχει πολύ κέφι για να φιλοσοφήσει, να ψυχολογήσει και να μιλήσει για την... κουλτούρα των Ίνκας σε περίοδο πνευματικής ύφεσης... Ο Ερμής με τα σου παιδί μου!

.........................................................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved