Ο γάμος τον μήνα των Διδύμων

Ο μήνας Μάιος λοιπόν ήταν συνήθως
Παπασταύρου Λίντα
Ο γάμος τον μήνα των Διδύμων

από την Ρένα Κολιοπάνου



RenaKoliop


Ο μήνας των Διδύμων εκτείνεται από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου και είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για γάμους. Άλλωστε ο Ιούνιος που περιέχει το μεγαλύτερο κομμάτι των Δίδυμων ονομάστηκε από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έτσι τίμησαν την θεά Ήρα (Juno), γνωστή και ως προστάτιδα του γάμου. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ένας γάμος κάτω από τις ευλογίες της θεάς θα έχει ευτυχία και ευημερία.

Ένα άλλο γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ανέκαθεν ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους μήνες γάμου, χρονολογείται στον 15ο και 16ο αιώνα. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ήθη πολλών δυτικοευρωπαϊκών πολιτισμών επέβαλαν ώστε οι οι άνθρωποι να λούζονται μόνον μια φορά τον χρόνο (κουφό το ξέρω, αλλά έτσι έκαναν οι ...πολιτισμένοι) και για αυτήν την καθαρτήρια «φρενίτιδα» τους επέλεγαν την άνοιξη.

Ο μήνας Μάιος λοιπόν ήταν συνήθως ο «μήνας μπάνιου» και τον Ιούνιο που όλοι ήταν (συγκριτικά) φρέσκοι και καθαροί έπαιρναν μέρος σε μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων φεστιβάλ και ιδιαίτερα γάμων.

Τώρα για το, αν η δημοφιλία του Ιουνίου, ως προς το γάμο, οφειλόταν στην πίστη η την πρακτικότητα δεν ξέρω, πάντως αν ο γάμος σας γίνεται σε μια μέρα στον μήνα των Δίδυμων μπορούμε να δούμε πως μπορεί να διοργανωθεί για να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ζωδίου, όπως επίσης και την «προσωπικότητα» που θα έχει ο γάμος σας γενικότερα.

Α. Η πρόταση γάμου

Το στοιχείο του αέρα κρίνεται ως απαραίτητο, ενώ η διττότητα του ζωδίου επιτρέπει -για να μην πω επιβάλλει- η πρόταση να γίνεται και από την μέλλουσα νύφη.

1) Χωρίς να της/του πείτε τίποτα για την έκπληξη που θα ακολουθήσει, θα τον/την οδηγήσετε την σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Την ώρα που εσείς θεωρείτε ως την πιο κατάλληλη, ένα αεροπλάνο θα πετάξει ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκεστε τραβώντας πίσω του ένα πανό, το οποίο θα γράφει: Μαρία/Τάσο ... θα με παντρευτείς; ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε να γράψετε. Οι λέξεις πάλι θα κάνουν το θαύμα τους, ακόμη κι αν δεν τις πείτε άμεσα.

2) Πάνω σε ύψωμα, την ώρα που ο άνεμος λυσσομανά, κάνετε το μεγάλο βήμα: Θα με παντρευτείς; Πρακτικά έχετε 90% πιθανότητες να μην σας ακούσει κι έτσι θα γλιτώσετε το μαρτύριο.

Β. Μέσο μεταφοράς

1) Ελικόπτερο! Λίγο ακριβή επιλογή αλλά είναι σημαντικό για τους νεόνυμφους το να μεταφερθούν από τους αιθέρες στο κατώφλι της νέας τους ζωής. Την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους (μέχρι την επόμενη), θα επιβιβαστούν στο προσωπικό τους τετραθέσιο ελικόπτερο (πιλότος, ζεύγος και κουμπάρος/α) και θα απογειωθούν για μια πτήση ζωής.
Μία επίσης γοητευτική εκδοχή, θα ήταν το ελικόπτερο να προσγειωθεί στην αίθουσα δεξίωσης για μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ουρανό.
Η πρωτοτυπία του εγχειρήματος θα βοηθήσει ώστε κυριολεκτικά και μεταφορικά να βουίξει ο τόπος και η είδηση του γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου.

2) Λεωφορείο. Πρακτικό και πρωτότυπο θα μεταφέρει μαζί με τους νεόνυμφους και μπόλικους καλεσμένους, που θα μπορούν ανεμπόδιστα να κουτσομπολεύουν κάθε πικραμένο.


Η τελετή

Θα είναι όλοι εκεί! Από τον υδραυλικό και τον υπάλληλο του σουπερμάρκετ, μέχρι τους πρώην, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να διαφωτίσουν τους νεόνυμφους για το τι τους περιμένει στη συνέχεια. Είναι γνωστό ότι οι Δίδυμοι όπου σταθούν και βρεθούν μιλούν με τους πάντες και ανάλογο πνεύμα θα πρέπει να επικρατεί σε έναν «Διδυμίσιο» γάμο.

Σε ειδική τιμητική θέση θα κάθεται η αρχικουτσομπόλα της γειτονιάς που θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα πιο καυτά headlines.

Ως κοσμικό γεγονός έχει τις προδιαγραφές ώστε να είναι ένας από τους καλυτέρους γάμους γιατί με τόσο κόσμο οι ελεύθεροι θα μπορέσουν να κάνουν γνωριμίες, θα σμίξουν με παλιές αγάπες, θα κάνουν καινούργιους φίλους και έτσι όλοι θα έχουν περάσει μια υπέροχη αλλά και χρήσιμη ημέρα. Το ζώδιο των Δίδυμων υπόσχεται αρκετή κίνηση, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολύ φλερτ και αρκετά σκανδαλιστικά gossip που θα συζητιούνται για μήνες.

Ως προς την τοποθεσία του γάμου θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανοικτή και πολυσύχναστη, ενώ μια εναλλακτική είναι το να γίνει η τελετή μέσα ή πάνω σε ένα μεταφορικό μέσον. Θα είχε πλάκα αν γινόταν πάνω σε ποδήλατα με τον παπά, τον ψάλτη και το πλήθος να συμμετέχουν λόγου χάρη στον «γύρο της Αττικής», μιλώντας ταυτόχρονα τα hands free κινητά τους.

Επίσης, οι νεόνυμφοι τηρώντας τον συμβολισμό του ζωδίου θα μπορούσαν να στέκονται με τα δύο πόδια σε δύο χωριστές βάρκες ή να κρατούν στην μασχάλη τους δύο καρπούζια προφανώς θερμοκηπίου, λόγω της εποχής.

Απαραίτητο αξεσουάρ: Βιντεοκάμερα.

Το πάρτι

Σίγουρα θα είναι σε έναν ανοικτό χώρο, μιας και τόσο ο καιρός, όσο και το ζώδιο το ευνοεί απεριόριστα. Προτιμήστε έναν μπούφε με ποικιλία από εδέσματα, παρά τραπέζια που θα κάθονται, μιας και η κίνηση είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου. Αν αυτό είναι αδύνατο, τότε προτιμήστε στρογγυλά τραπέζια που θα προάγουν την συζήτηση ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ο στολισμός θα απαρτίζεται από φουσκωτά μπαλόνια και κρεμαστά ηχηρά καμπανάκια -διαχρονικά σύμβολα του αρσενικού και του θηλυκού- ενώ οι αποχρώσεις στο χρώμα του κίτρινου, του σομόν και του απαλού λευκού θα είναι διάχυτες.

Θα πρέπει να διαθέτει μια μεγάλη πίστα χορού και το πρόγραμμα της μουσικής να έχει εναλλασσόμενη ποικιλία λόγω των διαφορετικών ηλικιών και της ευμετάβλητης διάθεσης που επικρατεί. Από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι σκληρό ροκ και από ήρεμες μπαλάντες μέχρι τσιφτετέλια. Τα «Ζουζούνια» εννοείται πως είναι must. Στο ενδιάμεσο θα παίζουν διαφημιστικά σποτάκια και jingles που άφησαν εποχή, όπως «Η θεία Όλγα ξέρει» ή «Και ο παππούς με το φανελάκι;»

Τα τραγούδια

Θα μπορούσαν να είναι και περιπαικτικά, ανταποκρινόμενα στο ελεύθερο πνεύμα του ζωδίου.

Μουσική για αναμονή των καλεσμένων: Every breathe you take-Police ή το «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά» με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Μουσική για την είσοδο του ζευγαριού: Walking on sunshine-Katrina and The Waves ή το «Παράλληλα» με τον Νότη Σφακιανάκη.

O πρώτος χορός: You raise me up-The Westlife ή το δημώδες «Έχετε γεια βρυσούλες»

Η εξέλιξη του γάμου

Αν είσαστε από τους σιωπηλούς ανθρώπους που θέλουν την ησυχία τους και σιχαίνονται τα κουτσομπολιά, θα σας συνιστούσα να μην παντρευτείτε τον μήνα των Δίδυμων. Το πνεύμα του ζωδίου περιέχει τόση κίνηση, θόρυβο και «ελαφριά» κοινωνική αλληλεπίδραση στην καθημερινή ζωή που θα χρειαστείτε γερά νεύρα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των συγγενών και των λοιπών βαρβάρων.

Θα είναι σωστό να διατηρείτε την ισορροπία μεταξύ της κοινωνικής δραστηριότητας και της ώρας που θα κάνετε πιο ουσιαστικά πράγματα μαζί, όπως για παράδειγμα σεξ.

Βέβαια ακόμη και αν είστε ...αποκλεισμένοι σπίτι θα βρείτε τρόπο να πιάσετε κουβέντα με την γειτόνισσα πάνω από τον φράχτη η τον ταχυδρόμο, ειδικά αν είναι ωραίοι. Κάθε κατάσταση την αντιμετωπίζετε σαν ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους η να μάθετε κάτι καινούργιο.

Η ζωή του ζευγαριού που παντρεύεται κάτω από τον Ήλιο των Διδύμων σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πληκτική.

Συγκεντρώσεις και διαδικτυακές αναζητήσεις θα ανανεώνουν διαρκώς την κοινωνική αλλά και την αυστηρά προσωπική ζωή του. Η έλλειψη ταμπού που χαρακτηρίζει το ζώδιο, επιτρέπει έτσι κι αλλιώς πικάντικες συζητήσεις και αίολα φλερτ χωρίς χρέωση. Το σπίτι θα είναι συνήθως ανοικτό και γεμάτο φιλοξενουμένους από το σαλόνι και την κουζίνα μέχρι το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα.

Τι χρειάζεται για να διαρκέσει

Το ζώδιο των Διδύμων σέρνει την «ρετσινιά» του άστατου και του διπλού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας «Διδυμίσιος» γάμος θα είναι γεμάτος ανειλικρίνεια και απιστία. Μπορεί άνετα να είναι ειλικρινής. Ο γάμος των Δίδυμων κρίνεται από την δύναμη της επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Η βιωσιμότητα του εξαρτάται στο πόσο καλά μπορούν να συζητούν και να καταλαβαίνονται μεταξύ τους.

Και η ποικιλία είναι το κλειδί που θα κρατήσει τον γάμο ενεργό. Ο αληθινός λόγος που αποτυγχάνει αυτός ο γάμος είναι για το ότι οι σύζυγοι παύουν να συζητούν η υιοθετούν πολύ αυστηρές και άκαμπτες απόψεις.

Οι κακές γλώσσες βέβαια δεν παύουν να υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους που έχουν αυξηθεί τα διαζύγια και οι παράλληλες σχέσεις είναι και το ότι αρκετοί επιλέγουν να παντρεύονται στον μήνα των Διδύμων!

Οι απόγονοι

Ένας γάμος στο ζώδιο των Διδύμων θα «σφραγίσει» ενδεχομένως και τους απογόνους. Τα παιδιά θα μάθουν εύκολα από μικρά να πουλάνε και να αγοράζουνε τους πάντες. Κάθε ταλέντο τους θα αναπτυχθεί τόσο, ώστε να φαίνεται πως κατέχουν το αντικείμενο τους. Δεν χρειάζονται άσκοπες και πολύχρονες σπουδές. Όλα θα τα μαθαίνουν στο πόδι. Το επικοινωνιακό πλεονέκτημα και ο καλός χειρισμός της γλώσσας με κάθε τρόπο είναι ένα εγγενές πλεονέκτημα που θα συμβάλλει οπωσδήποτε στην πρόοδο τους.

Επίσης δεν θα κολλήσουν στην φούστα της μάνας τους, κάτι ιδιαίτερα θετικό, αφού σε ενδεχόμενο διαζύγιο θα μπορέσει να κάνει την ζωή της χωρίς να σέρνει ξοπίσω της τα μικρά τέρατα.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα υπέροχα παιδιά χωρίς ξεπερασμένα ταμπού, ηθικούς κανόνες και φθηνές ανασφάλειες. Η επιφανειακότητα συνδυασμένη με πρακτικό πνεύμα θα τα βοηθήσει να μην βασανιστούν από μάταιους έρωτες αλλά αντίθετα να μεταλαμπαδεύσουν στα πλήθη τα πλεονεκτήματα της ανεξαρτησίας και των πολλαπλών επιλογών.

Γάμοι Διάσημων στον μήνα των Διδύμων

Ο Robert Wagner παντρεύτηκε την Jill St John στις 26 Μαΐου 1990.
Ο Michael Jackson παντρεύτηκε την Lisa Marie Presley στις 26 Μαιου1994.
Η Courteney Cox παντρεύτηκε τον David Arquette στις 12 Ιουνίου 1999.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved