Εκλογές 2014: Ποιόν πλανήτη θα ψήφιζες;

Τι θα μας έταζαν οι πλανήτες αν ήταν υποψήφιοι στις εκλογές;

Εκλογές 2014: Ποιόν πλανήτη θα ψήφιζες;

Στο σύμπαν βέβαια δεν γίνονται εκλογές. Αυτή είναι μια ανθρώπινη επινόηση και φαινομενικά είναι μάλλον οξύμωρο το ότι οι πλανήτες που συμμετέχουν σε μια αιώνια και σχεδόν αδιασάλευτη κοσμική τάξη, μας ...υπαγορεύουν τι να ψηφίσουμε!

Πρακτικά και όσον αφορά την συμπεριφορά-επιρροή των ίδιων των πλανητών πρόκειται περί «χούντας», αφού το μόνιμο επιμύθιο τους είναι πως «εσάς δεν σας πέφτει λόγος για το ποιός διοικεί το Ηλιακό σύστημα, τον Γαλαξία ή το Σύμπαν!

Μάλιστα στο αρχικό κοσμικό σχέδιο ήμασταν περίπου καταδικασμένοι να ζούμε μια ζωή με έναν προσδιορισμένο από τα πριν «μπάστακα» να ορίζει τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Οι Κριοί είχαν τον Άρη, οι Αιγόκεροι τον Κρόνο κ.ο.κ. Τα ίδια και χειρότερα συνέβαιναν και με την οικοθεσία. Όλοι παρακάλαγαν για έναν γωνιακό Δία αλλά που να προφτάσει ο χοντρός να τους καλύψει... Κι αν σου τύχει Πλούτωνας στον 10ο οίκο, άντε να του πας κόντρα... Αυτή η επαίσχυντη «χούντα» η επονομαζόμενη και «Μοίρα» ήταν ανελέητη, μέχρι που έγινε η επανάσταση με αρχηγό την Συνείδηση. Κι εμείς, ως πονηρά όντα, στο πέρασμα των αιώνων κατακτήσαμε το δικαίωμα να μπορούμε τελικά να ψηφίζουμε, ποιόν θέλουμε να έχουμε πάνω στο κεφάλι μας, ποιός δηλαδή από όλους θα είναι ο «κυβερνήτης» μας και ποιός η ...αντιπολίτευση.

Από τότε οι πλανήτες ψιλό-συμμορφώθηκαν κι άρχισαν να μας ρωτάνε ή να καμώνονται τους καλούς προσπαθώντας να επιδείξουν τα πλεονεκτήματα που θα είχαμε αν κάναμε κολεγιά μαζί τους.

Και να λοιπόν τι μας τάζουν οι πλανήτες για να τους έχουμε από κοντά...

Ήλιος

Αίσθηση ζωής και δημιουργικότητας. Υπάρχω, που τραγούδησε κι ο Καζαντζίδης, κι όσο υπάρχει (ο Ήλιος) θα ζούμε κι εμείς... Δουλειές για όλους και εσωτερική ισορροπία είναι τα σημαντικότερα bonus, αρκεί να ψηφίζουμε και τον οίκο που βρίσκεται. Και φυσικά ...άνδρες! Κανονικούς και μη... Πατεράδες, συζύγους και αδελφούς, ο καλός μύλος όλα τα αλέθει!

Σελήνη

Συναισθήματα και διαίσθηση, άφθονο νερό αλλά και καμπύλες που ομορφαίνουν τη ζωή. Και προπάντων γυναίκες! Μανάδες, αδελφές, φίλες, ερωμένες, σύζυγοι, όλες οι καλές χωράνε... Αλλά και η επαφή με το κοινό είναι η ειδικότητα της γι' αυτό συνήθως την υπερψηφίζουν πολιτικοί και καλλιτέχνες.

Ερμής

Επικοινωνία, λόγος, σκέψη. Τι νοήμονα όντα θα είμαστε χωρίς αυτόν; Ο πονηρός κλεφτάκος και αγγελιοφόρος της μυθολογίας μας δίνει τα κλειδιά για να εισχωρήσουμε οπουδήποτε. Κι επειδή είναι «κολλητός» της Συνείδησης, μαζεύει πολλές «δαγκωτές» ψήφους από τους διανοούμενους και τους γραφιάδες.

Αφροδίτη

Ωραία και ενίοτε ...μοιραία! Μας επιδεικνύει τα κάλλη της, γνέφοντας μας δελεαστικά για να ενδώσουμε αμαχητί στις ομορφιές του κόσμου τούτου. Η διασκέδαση, η καλοπέραση και βέβαια ο έρωτας είναι τα πιο δυνατά της όπλα. Φυσικά οι άνδρες την επιλέγουν μόνιμα αφού τους τάζει κι ένα ολόκληρο ...χαρέμι!

Άρης

Δύναμη αμεσότητα και ταχύτητα είναι στην κορυφή του προεκλογικού του προγράμματος, υπό τον γενικό τίτλο «Είμαι μπρουτάλ και μ' αρέσει!». Τάζει και κορμιά «φέτες» γι' αυτό έχει μεγάλη πέραση στους αθλητές. Και στους ειρηνιστές που μόνιμα τον ...μαυρίζουν, αντιτείνει το γνωστό «Πόλεμος πατήρ πάντων». Συνήθως ψηφίζεται από μεγάλη μερίδα γυναικών που είναι πιστές στο παραδοσιακό ανδρικό πρότυπο. Δίκαια θα έλεγε κανείς, αφού ως gay δεν ...τραβάει!

Δήμητρα

«Θα σας φέρω κόσμο» λέει και ξαναλέει η μικρή στο μάτι (είναι και νάνος μην το ξεχνάμε...) αλλά μεγάλη στην κοινωνική δικτύωση. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και ...επιδειξίες την ψηφίζουν ανελέητα, αφού χωρίς αυτήν η ζωή τους δεν έχει νόημα.

Δίας

Ουκ εν τω πολλώ το ευ... Ποιός βλάκας έβγαλε αυτό το ρητό; Και πολλά και καλά υπόσχεται ο «χοντρός» μέχρι και ...θάλασσα στα Τρίκαλα και μάλιστα συνήθως γίνεται πιστευτός. Επειδή γουστάρει τις υπερβολές δεν παραλείπει να «φορτώνει» το πρόγραμμα του με κάθε λογής παροχές και «θα». Δημαγωγός του ...σκοτωμού, συχνά διαψεύδεται στην πράξη, αφού πολλές από τις υποσχέσεις του καταλήγουν σε φιάσκο. Από την άλλη όμως έχει την φήμη του «τυχεράκια», οπότε όλοι τον συγχωρούν και τον έχουν από δίπλα, προσδοκώντας στην εύνοια του και κυρίως στους κατά τόπους «μπαρμπάδες».

Κρόνος

Σύνεση και εμπειρία, ωριμότητα, αξιοκρατία, κόπους που ανταμείβονται και δικαιώνονται στην ώρα τους, όπως και σταθερότητα μέχρι ...αηδίας είναι μερικά από αυτά που τάζει ο πλέον βλοσυρός των υποψηφίων και πρακτικά η φωνή της (κοινωνικής) συνείδησης μας. Τα δακτυλίδια που σέρνει μαζί του συνάδουν με κάθε μέτρο περιορισμού ή λιτότητας που παίρνεται για το καλό μας, ενώ δεν παύει ποτέ να υπερασπίζεται την ποιότητα σε βάρος της ποσότητας. Το περίεργο είναι πως, ενώ καταψηφίζεται διαρκώς σχεδόν από όλους, κατορθώνει να κυβερνά επειδή έχει ...κληρονομικό χάρισμα!

Ουρανός

Η φύση του είναι να βρίσκεται διαρκώς στην αντιπολίτευση και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα -κάτι σαν το ΚΚΕ ένα πράμα... Αν κατά λάθος υπερψηφιστεί και αναλάβει την αποκλειστική διακυβέρνηση του εαυτού μας, συνήθως γίνεται χειρότερος από τους προκατόχους του, γι' αυτό θέλει προσοχή... Ελευθερία ανεξαρτησία, διαφορετικότητα αλλαγές και κρίσεις, μπόλικες κρίσεις είναι οι συνήθεις υποσχέσεις του αλλά το όλο πράγμα μπορεί να «γυρίσει», ανάλογα με το καθεστώς που αντιμάχεται. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των ερευνητών και των επιστημόνων, αφού διαρκώς τους τσιγκλάει να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα.

Ποσειδώνας

Όνειρα, υπερβάσεις, φυγή από τα δύσκολα και άφθονη ευτυχία μας υπόσχεται ο άρχοντας του φανταστικού, έχοντας ως επικεφαλίδα του προεκλογικού του προγράμματος το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Από την άλλη δεν παύει να διατείνεται πως αυτό που αξίζει πραγματικά στη ζωή είναι η αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις και γι' αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός, παρότι δεν πραγματοποιεί σχεδόν ποτέ αυτά που μας τάζει. Από αυτήν την άποψη θα μπορούσε να πει κανείς πως η συγχώρεση που επαγγέλλεται έχει μεγάλα ποσοστά ...υστεροβουλίας! Ψηφίζεται μετά μανίας από καλλιτέχνες, οραματιστές, ποτοποιούς, τους πάσης φύσεως μελλοντολόγους αλλά και τους πελάτες τους...

Πλούτωνας

Είναι ο πρωθυπουργός της μοίρας. «Όλα για σένα» είναι το σύνθημα του αλλά από την πίσω πλευρά υπάρχει πάντα και το «τίποτα». Το άφθονο χρήμα, συνδυασμένο με την υπέρτατη εξουσία είναι η πιο δελεαστική του υπόσχεση, η οποία συνήθως επισφραγίζεται με απαράβατα συμβόλαια. Οι αναγεννήσεις και οι μεταμορφώσεις είναι το φόρτε του, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίζει και την στενή του σχέση με κάθε μορφή αβύσσου. Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά, λέει και ξαναλέει, κλείνοντας πονηρά το μάτι. Θεωρεί πως η κόλαση κι ο παράδεισος απέχουν μεταξύ τους... δυό βήματα και πως είναι αδύνατον να βρεθείς κολλητός με τον Άγιο Πέτρο χωρίς να σφίξεις το χέρι του Βελζεβούλ. Ψηφίζεται κατά κόρον από τους μηδενιστές και τους λάτρεις του απόλυτου.

Έρις

Να κι ένας πολύ «δικός μας» πλανήτης! Πρακτικά, από την στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι, αρχίσαμε να ψηφίζουμε και θα της το χρωστάμε αιώνια όπως χρωστούν οι Δυτικοί τη Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα. Η αναβάθμιση της Συνειδητότητας μας είναι στην προμετωπίδα του προεκλογικού της προγράμματος αλλά σίγουρα ξεχωρίζει και για την εμμονή της με οτιδήποτε μικρό. Γι' αυτό εξ άλλου μας ξεχώρισε μια κουτσουλιά μέσα σε κοτζάμ σύμπαν! Γιατροί, επιστήμονες, λόγιοι και γενικότερα κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος της δίνουν το δικαίωμα να διατηρεί πάντα μερικές έδρες στο εσωτερικό μας κοινοβούλιο. Μακάρι να πάρει και την εξουσία κάποτε αλλά με τόσους διαπλεκόμενους, χλωμό το κόβω...

Σχετικά άρθρα

Εκλογές 2014: Θυμήσου! Πόσα σου έταζαν, θυμήσου...

Εκλογές 2014: Οι 12 αναποφάσιστοι του ζωδιακού

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη των Αθηνών

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη του Πειραιά

Δημοτικές εκλογές 2014: Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Μπέλλα Κυδωνάκη: Το αστρολογικό προφίλ του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Εκλογές 2014: Όλες οι αστρολογικές εκτιμήσεις

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved