Ταύρος 2011: Περιμένοντας τον Χοντρό

Άι ποτ, γιου ποτ, …αμάν πια! Αυτή η κοινωνία της πληροφορίας σας έχει σπάσει τα νεύρα
Παπασταύρου Λίντα
Ταύρος 2011: Περιμένοντας τον Χοντρό

από το Γ. Ριζόπουλο

Άι ποτ, γιου ποτ, …αμάν πια! Αυτή η κοινωνία της πληροφορίας σας έχει σπάσει τα νεύρα. Κάθε τρεις και λίγο ξεφουρνίζεται μια νέα γενιά κινητών, ενώ ο υπολογιστής που πήρατε πριν από μια εβδομάδα θεωρείται ήδη παρωχημένος. Καταραμένοι Δίδυμοι! Μόλις ξεκινάτε να μάθετε κάτι, το τρώει η μαρμάγκα. Κι έχετε βαρεθεί να ακούτε τους εξυπνάκηδες του ζωδιακού να καγχάζουν για την ευστροφία και την προσαρμοστικότητα τους στις νέες τεχνολογίες. Λες κι οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι.

Ααχ… Που είναι η παλιά καλή εποχή με τα ωραία αλφαβητάρια, που ξεκινούσατε ένα πέρυσι και το τελειώνατε του χρόνου. Έλα Λόλα, να ένα μήλο… Θυμάστε ακόμη με συγκίνηση τη στιγμή που στην πρώτη δημοτικού μάθατε το Α. Άλφα… Το σύμβολο ενός βοδιού. Όνομα και πράμα. Και ύστερα σέρνατε το αλέτρι μέχρι τα έβδομα γενέθλια σας, όταν φθάσατε χαρούμενοι στο Ω. Ο παππούς σας-τι άγιος άνθρωπος- ενθουσιασμένος από την αστραπιαία πρόοδο, σας είχε δώσει τότε έναν κουμπαρά, γεμάτο με λεφτουδάκια. Κούτσα-κούτσα μέχρι το πανεπιστήμιο το φτιάξατε το κομπόδεμα. Κι ύστερα το ρίξατε στις μπίζνες Αγροκτήματα Αρόζα, Φάρμα στο facebook και τέτοια… Επιτέλους είχατε απαλλαγεί από το βραχνά των εξετάσεων και ο παππούς σας μπόρεσε κι αυτός να φάει λίγο ψωμάκι. Όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι που η τελευταία κυβέρνηση άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Δια βίου μάθηση σου λέει. Και τώρα τι; Θα πρέπει να ξαναπάτε στο σχολείο; Ανάθεμα τον ανάδρομο Κρόνο! Πώς θα συναγωνιστείτε τους εξυπνάκηδες στις εξετάσεις, στις πολλαπλές επιλογές και τα διαγωνίσματα;

Κλείνετε τα μάτια και προσεύχεστε: "Θεούλη μου φώτισε με. Στείλε μου το Άγιο Πνεύμα, γιατί η σύνταξη του παππού δεν φτάνει ούτε για πρόχειρο διαγώνισμα..."
Και ω του θαύματος! Οι ουρανοί άνοιξαν και μια φωνή ηκούσθη: Σου στέλνω τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο… Και τη Δήμητρα για να μη βαριέται μόνος του… Φόρτσα Ταύρε, μπορείς!

Όπως ακριβώς συνέβη και με τους 12 Αποστόλους την Πεντηκοστή που φωτίστηκαν από τις πύρινες γλώσσες, έτσι και σεις. Ένα ψητό γουρουνόπουλο κατέβηκε από τους ουρανούς και επικάθησε στην κεφαλή σας. Το IQ σας αναβαθμίστηκε ραγδαία και ο μαύρο-μπίλιας σας έφερε ένα βήμα από τον Αινστάιν. Χα! Τώρα θα δείτε εξυπνάκηδες Διδυμο-Τοξότες πόσα απίδια πιάνει ο σάκος… Φορτσάρετε με τρελούς ρυθμούς 3 κλικ πιο γρήγορους από της χελώνας. Να τα διπλώματα, να και τα πτυχία... Τήλε-παιχνίδια και κουίζ, που συνδυάζουν δόξα και χρήμα, απειλούν προς στιγμήν να κάψουν το σκληρό δίσκο του εγκεφάλου σας με ερωτήσεις παγίδες: Τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό στη μέση ή στον εγκέφαλο; Τίποτα, όμως, δεν είναι ικανό να σας σταματήσει. Ο Πλούτωνας και η Δήμητρα δεν παίζονται! Τα οφέλη είναι τεράστια-χώρια το σταριλίκι... Η φήμη σας ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και φτάνει μέχρι τα πέρατα της γης. Όλοι θέλουν να σφίξουν το χέρι του φωτεινού Ταύρο-παντογνώστη. Οι προτάσεις για σεμινάρια και ταξίδια διαδέχονται η μία την άλλη και το κασέ σας ανεβαίνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. 100 ο Διδυμο-Μπους; 1000 εσείς! Το έπος ξεκινά με μια εβδομάδα στη Χασιά για κοψίδια και σεμινάρια master sef. Συνεχίζεται με τη συμμετοχή σας στο διεθνές συνέδριο για τη σωτηρία της φάλαινας, που σας ευνοεί με απροσδόκητο τρόπο, αφού όλοι νομίζουν ότι η φάλαινα είστε εσείς. Και δως του οι διακρίσεις οι τιμές, τα παράσημα και οι ανθοδέσμες. Μα ποιος βλάκας έστειλε το πλαγκτόν;

Το μεγάλο φαγοπότι
Ύστερα από τους απανωτούς θριάμβους το ενδιαφέρον σας εστιάζεται πλέον στην καριέρα σας. Ήδη οραματίζεστε την επιτυχή έκβαση του τριακονταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, που μόλις σχεδιάσατε. Τότε, το 2039, με την είσοδο του Ποσειδώνα στον Ταύρο θα μπορείτε πλέον να αποσυρθείτε στο εξοχικό σας στη Βιστονίδα λίμνη και να ψαρέψετε με την ησυχία σας ομόλογα και άλλα εκλεκτά εδώδιμα. Χαλαροί όπως πάντα και σιγοσφυρίζοντας, μπαίνετε στο γραφείο σας αλλά οποία έκπληξη! Κουτιά από πίτσες και μπύρες βρίσκονται πεταμένα σε όλο το χώρο. Τα διαγράμματα και το πλάνο σας δεν είναι πουθενά. Στη θέση τους υπάρχει ένας χάρτης της Ελλάδας και ντάνες από περιοδικά: «Άναψε με», «Φίλησε με», «Μαύρη Τρύπα» «Φράου Μέρκελ» και άλλα. Το μάτι σας πέφτει στο χρηματοκιβώτιο, που φυλάτε τα οικολογικά σάντουιτς. Φρίκη!... Οι γαλοπούλες έχουν κάνει φτερά και στη θέση τους αντικρίζετε μια στοίβα από μνημόνια και δονητές, πολλούς δονητές. Πριν προλάβετε να σκεφτείτε οτιδήποτε, η πόρτα ανοίγει πίσω σας με ορμή. Τρεις αλαφιασμένοι ξανθομπάμπουρες με μεζούρες, τανάλιες και πριόνια σας φράζουν το δρόμο. Raus! Καταληψούχτεν.. Troika uber alles... Χάιλ!

Καταστροφή… Η Τρόικα των ΔοΝηΤών με αρχηγό τον Στρώσε Κάνε (τι όμως;) κατέλαβε το γραφείο σας και λυμαίνεται το βιός σας. Είχατε ακούσει πολλά γι αυτούς τους φραγκοφονιάδες αλλά ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα τους βρίσκατε μπροστά σας. Να όμως που εξ αιτίας του Αλαβάνου έφυγαν από την Αρεοπαγίτου και κατασκήνωσαν στο σβέρκο σας.
Απελπισμένοι και οργισμένοι παίρνετε το δρόμο του γυρισμού. Θα πάτε σπίτι να ηρεμήσετε και να σκεφθείτε προετοιμάζοντας την αντεπίθεσή σας. Θα δουν ποιος είναι το αφεντικό...

Έχοντας πάρει το κολάι ξαναρχίζετε τις λιτανείες και τις προσευχές. Τι στο καλό, αφού ο Ποσειδώνας από το 10ο δούλεψε μια χαρά την προηγούμενη φορά. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει… Και ω του θαύματος (again) Το κουδούνι της εξώπορτας κτυπά και ο ταχυδρόμος σας φέρνει τη χαρμόσυνη είδηση: Έρχομαι τον Ιούνιο στοπ. Δίαιτα επιβάλλεται στοπ. Το αρχικό σοκ και δέος διαδέχεται η χαρά. Σας έρχεται λιγοθυμιά …δάκρυα στα μάτια.. Στο μυαλό σας στριφογυρίζουν θείες αναμνήσεις από το 1999. Οι μίζες, οι φουσκωμένες καταθέσεις, το χρηματιστήριο, οι off shore, η Siemens, οι πολυκατοικίες, οι βουτιές στο χρυσάφι…
Επιτέλους! Ύστερα από δώδεκα χρόνια σας ξαναθυμήθηκε ο χοντρός… Α ρε γλέντια… Ποιοι G20 και κουραφέξαλα… Τρέμετε ΔοΝηΤές… Θα γίνει του Ταύρου το κάγκελο!

Με τρεμάμενα χέρια ψάχνετε το σεντούκι που φυλάτε στοργικά το γούρι σας, εκείνον τον κουμπαρά των παιδικών σας χρόνων, σύμβολο ευημερίας και ανάπτυξης. Ακόμα έχει μέσα την πρώτη σας δραχμή. Να τη, κουδουνίζει… Τι υπέροχος ήχος! Τον αγκαλιάζετε σφικτά και του μιλάτε γλυκά. Κουμπαρούλη, κουμπαράκο έρχεται ο χοντρούλης! Βάζετε το «Έξω ντέρτια και καημοί» στη διαπασών, τσακίζετε το βιολογικό μπουτάκι που είχατε κρατήσει για ώρα ανάγκης και ανοίγετε το κοκκινέλι για να το γιορτάσετε. Με τη φόρα που έχετε, δυο ποτηράκια αρκούν για να γίνετε ντίρλα. Χικ, εβίβα… Έρχεται ο Δίας!


Έρως, σαλάμι αέρος…
Η ψυχολογική σας ανάταση έχει βέβαια άμεσες συνέπειες στην σεξουαλικότητα σας. Η libido σας γίνεται πύραυλος και με την υποκίνηση του Άρη στον Τοξότη, ανεβαίνετε στην πίστα, όπου τα δίνετε όλα, προκαλώντας το άλλο φύλο. «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ...» Τα πάχη και τα κάλλη σας λικνίζονται μπροστά στα λαίμαργα βλέμματα των υποψήφιων θυμάτων σας. Με το που τινάζετε τη φράντζα και στάζουν τα λίπη, ξεσπούν αλαλαγμοί και επευφημίες. Αλλήθωροι και ασχημομούρηδες, τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάει στο Extreme makeover
Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο, αφού φαγωμένοι και αγύμναστοι όπως είστε, γκρεμοτσακίζεστε πάνω στις γαρδένιες-α… να και μια ντομάτα... Επίμονοι και αναιδείς με τις θείες δυνάμεις στο πλευρό σας ξαναβγαίνετε στο πάλκο για τη θριαμβευτική σας ρεβάνς: Bool is back… And it’s hot!

Αυτό ήταν… Η Αφροδίτη σας βγαίνει στο κλαρί. Πρώτος πελάτης ο κύριος Άρης. Αφού ανταλλάσσουν τις συνήθεις αναγνωριστικές εκφράσεις των δυο φύλων-γουρούνι, κότα κλπ-και αλληλοχαστουκίζονται, ερωτεύονται σφόδρα και ξεσαλώνουν, προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. Ακολουθεί ο Ουρανός και από το διάλογο φαίνεται αμέσως η διαφορά επιπέδου: Γεια σου κατίνα!... Α να χαθείς, ανώμαλε... Ύστερα από δίμηνη ψυχανάλυση επέρχεται ο πολυπόθητος οργασμός. Ο αστρικός Πλούτωνας με τη σειρά του βγάζει μια τεράστια στρογγυλή σφραγίδα με το σημάδι του Σκορπιού και της χώνει μια στο μπούτι: «Δική μου για πάντα» Ο αφέντης αστρικός Κρόνος όμως επιφυλάσσεται για τα περαιτέρω. Καταφθάνει με άγριες διαθέσεις και τα σύνεργα της ευτυχίας υπό μάλης: Μαστίγια, χειροπέδες και λουριά σας οδηγούν στον κολοφώνα της ηδονής Εννοείται ότι με τέτοιο backround η γοητεία σας χτυπάει κόκκινο και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον να αποφύγετε τα ακραία φαινόμενα. Κουτσοί στραβοί και ο ίδιος ο Άγιος Παντελεήμων χιμούν καταπάνω σας ζητώντας άμεση και πλήρη ικανοποίηση. Το πάρτι συνεχίζεται στο γηροκομείο, όπου διαπρέπετε στο ντόμινο και την πινακωτή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved