Ο Δίας και οι δορυφόροι του παίζουν κρυφτούλι… στις 15/7/2012

Απόκρυψη Δία και δορυφόρων από Σελήνη

Ο Δίας και οι δορυφόροι του παίζουν κρυφτούλι… στις 15/7/2012

by Stazomeli

Θερμό καλοκαίρι, φουλ στο αστρονομικό θέαμα και τα αστρολογικά φαινόμενα.

Μετά τη διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από τον ήλιο στις 5-6 Ιουνίου, σειρά παίρνει ο Δίας για να κάνει κι αυτός σκερτσάκια στον ουρανό.

Έτσι λοιπόν, τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε ένα σπάνιο και πολύ όμορφο φαινόμενο το οποίο θα κινητοποιήσει παρατηρητές και αστροφωτογράφους! Πρόκειται για απόκρυψη του πλανήτη Δία και των δορυφόρων του από τη Σελήνη που θα αρχίσει περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Ο καλός καιρός του Ιουλίου και το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για την παρατήρησή του από πολλούς φίλους της αστρονομίας!

Η απόκρυψη θα είναι ορατή μόνο για παρατηρητές στην Ευρώπη και την Ασία και φυσικά θα είναι πλήρως ορατή από τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της επανεμφάνισης του Δία. Ο Δίας θα παραμείνει κρυμμένος από τη Σελήνη για περίπου μία ώρα. Η απόκρυψη θα γίνει από τον φωτεινό μηνίσκο της Σελήνης (φωτισμένη κατά 15%) και η επανεμφάνιση θα γίνει από το σκοτεινό άκρο.

Με άλλα λόγια, από Σάββατο προς Κυριακή, ετοιμάστε μια ρομαντική έξοδο διαρκείας και γύρω στις 4 το πρωί δείξτε με το δάχτυλό σας τον ουρανό και αναφωνήστε στο γλυκούλι έτερο σας ήμισυ: ‘’Αγάπη μου κοίτα! Ο Δίας και οι δορυφόροι του Γανυμήδης, Ευρώπη, Ιώ και Καλλιστώ κρύβονται πίσω από τη Σελήνη!!!!!

Δειτε το video

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved