Το δίσεκτο δεν είναι για τα 12 ζώδια…

Σύμφωνα mes cherries, με την Wikipedia, το δίσεκτο έτος εξηγείται ως εξής:

Το δίσεκτο δεν είναι για τα 12 ζώδια…

by Stazomeli

Σύμφωνα mes cherries, με την Wikipedia, το δίσεκτο έτος εξηγείται ως εξής:

Δίσεκτο ονομάζεται ένα έτος κατά το οποίο προσμετράται μια παραπάνω ημέρα, (εικοσιτετράωρο), με σκοπό τη διόρθωση σφαλμάτων που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας, πλήρους περιστροφής της Γης, στην μέτρηση του ηλιακού έτους.

2012_1

Για παράδειγμα, με το σύστημα μέτρησης του χρόνου που χρησιμοποιείται σήμερα στον Δυτικό κόσμο (Γρηγοριανό ημερολόγιο), κάθε έτος διαρκεί περίπου έξι ώρες παραπάνω από 365 ημέρες, δηλαδή 1/4 της ημέρας, με αποτέλεσμα κάθε τέσσερα έτη να δημιουργείται σφάλμα της τάξεως της μίας πλήρους ημέρας. Έτσι, στο ίδιο σύστημα έχει καθιερωθεί να προστίθεται μία ημέρα στο έτος ανα τέσσερα χρόνια (εκτός από τα έτη που διαιρούνται με το εκατό αλλά όχι και με το τετρακόσια και εκτός από τα έτη που διαιρούνται και με το εκατό και με το τέσσερις χιλιάδες), ώστε το σφάλμα των έξι ωρών να 'απορροφάται'.

Αυτά λέει η Wikipedia.

Εγώ έχω άλλη ερμηνεία.

Είδαν οι σοφοί ότι ο Άρης είναι ανάδρομος και θα μας αλλάξει τα φώτα και λένε ‘’δε το ρίχνουμε στο δίσεκτο για να τη βγάλουμε εμείς καθαρή’’?

Όπως και να έχει πολλές δεισιδαιμονίες ακολουθούν το δίσεκτο.

Δεν παντρευόμαστε, δεν βάζουμε θεμέλια για σπίτια, ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο κτλ.

Και ρωτώ εγώ η petite και ασήμαντη: Μετά από μια …Merkel και οργανωμένο σχέδιο ξεπαστρέματός μας, πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που πρόκειται να πάθουμε και να μας χαλάσει το μαλλί?

Όχι δηλαδή πείτε μου! Σας μοιάζει το 2012 για δίσεκτο? Γιατί εγω το βιώνω ως τρίσεκτο και απαξιώ και να το φτύσω!

όλε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved