Καλό μήνα κι όλα καλά για όλα τα ζώδια!

Aς έχουμε έναν υπέροχο –ότι κι αν συμβαίνει- Φλεβάρη!

Καλό μήνα κι όλα καλά για όλα τα ζώδια!

by Stazomeli

Για μένα ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα. Αυτό από μόνο του με κάνει να τον κατασυμπαθώ και να ετοιμάζομαι για την άνοιξη και δη για τον Απρίλιο που τελειώνει ο ακατανόμαστος (ο ανάδρομος Άρης ντε!).

Φυσικά δεν ξεχνώ, ότι και η εορτή των ερωτευμένων πέφτει μέσα στον Φλεβάρη. Επίσης δεν λησμονώ ότι δεν έχω βρει τον τέλειο άντρα ακόμα, αλλά όσο ζω, θα αναπνέω και θα ελπίζω ότι το παλληκάρι θα με βρει (βρε τον τυχερό!)…

Ας δούμε όμως από πού πήρε την ονομασία του αυτός ο μήνας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ :


Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare που σημαίνει καθαρίζω, εξαγνίζω. Ήταν αφιερωμένος στο θεό του Άδη Φέβρουο και στους νεκρούς, γι αυτό και στη διάρκεια του, οι Ρωμαίοι διοργάνωναν τελετές καθαρμών και εξαγνισμών. Με το παλαιότερο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου και οι άνθρωποι έπρεπε να μπουν στον καινούργιο χρόνο καθαροί και αμόλυντοι. Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολογίου το 46 π.Χ. περιορίστηκαν οι ημέρες του από 30 σε 29 και την εποχή του αυτοκράτορα Αύγουστου του αφαιρέθηκε άλλη μια μέρα η οποία προστέθηκε στον Αύγουστο και έτσι έχει 28 ημέρες, και 29 κάθε τέσσερα χρόνια, οπότε το έτος αντί 365 ημέρες έχει 366 και ονομάζεται δίσεκτο από το bis sextus (δις έκτη) δηλαδή δύο φορές η 24η του μήνα που ήταν η έκτη μέρα πριν από τις Καλένδες του Μαρτίου.
Εμείς, τον λέμε Φλεβάρη επειδή τότε ανοίγουν οι φλέβες της γης, δηλαδή αναβρύουν πολλά νερά, τον λέμε και Κουτσοφλέβαρο, επειδή έχει λιγότερες μέρες.

Και τώρα που το μάθαμε κι αυτό, ας έχουμε έναν υπέροχο –ότι κι αν συμβαίνει- Φλεβάρη!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved