AstroQuiz: Ο κατ' οίκον περιορισμός ήταν για την Μάρω... όνειρο ζωής!

Διάβασε την ιστορία και προσπάθησε να βρείς την σωστή απάντηση!

AstroQuiz: Ο κατ' οίκον περιορισμός ήταν για την Μάρω... όνειρο ζωής!

Η Μάρω Στρουμπουλίδου είχε βρεθεί επιτέλους στο στοιχείο της. Ίσως για κάποιους άλλους ο περιορισμός στο σπίτι να ήταν βάσανο για την ίδια όμως ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου που χρόνια κυνηγούσε. Γιατί έτσι όπως ήταν μαζεμένη στο τριώροφο όλη η οικογένεια –δεκαπέντε στόματα απαριθμούσε, ζωή να ‘χουν- είχε γίνει η «μάνα του λόχου». Ολημερίς κι οληνυχτίς μαγείρευε, έψηνε ψωμιά, γλυκά και τάιζε. Η κουζίνα ήταν το στρατηγείο της και η σαλοτραπεζαρία πεδίον δόξης λαμπρόν». Θα τους έκανε όλους θρεφτάρια, σύζυγο, γιούς, κόρες, νύφες, γαμπρούς κι εγγόνια.
Δόξα στην καραντίνα μονολογούσε και σταυροκοπιόταν.

Την μητέρα της και τον πατέρα της που αισίως είχαν περάσει τα ογδόντα, τους είχε βέβαια απομονωμένους στο υπερώο, μην αρπάξουν κανέναν κορωναϊό αλλά φρόντιζε ανελλιπώς και για την δική τους τροφοδοσία, ανεβάζοντας διχτάκι με τροχαλία, όπως κάνουν στα Μετέωρα –το είχε δει σε μια ταινία. Οσιομάρτυρες είχαν γίνει θέλοντας και μη τα γερόντια.

Μια φορά την εβδομάδα έφτανε το φορτηγό με τις προμήθειες και μαζί με αυτό ένα τσούρμο απόκληροι και καταφρονεμένοι από την μοίρα, που είχαν μυριστεί την κατάσταση και την έστηναν κάτω από το φτωχικό της. Εφτά φορές είχε διαλύσει το πλήθος η αστυνομία, μα αυτό ξαναμαζευόταν μέχρι να πεις κύμινο, χώρια τα αδέσποτα. Για τους απανταχού πεινασμένους ήταν η «θεία Μάρω» κι αν κάποτε έβαζε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, η εκλογή της ήταν βέβαιη. Ότι περίσσευε τους το πέταγε και γινόταν χαμός ποιος θα το αρπάξει πρώτος. Συνήθως πάντως νικούσαν οι γάτες…

Τι ζώδιο είναι η Μάρω Στρουμπουλίδου;

Απάντησέ μας παρακάτω



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved