Αγαπήστε τον εαυτό σας!

(γιατί αν δεν το κάνετε εσείς, κανένας δε θα αναλάβει αυτή τη δουλειά).

Αγαπήστε τον εαυτό σας!

by Stazomeli

Λατρεύω τα περιοδικά μόδας που από την μια μας συμβουλεύουν να αγαπάμε τον εαυτό μας και κυρίως την εικόνα μας κι από την άλλη, μας προβάλουν τα ισχνά μοντέλα των 30 κιλών στο 1,80 ύψος.

Από την άλλη πάλι δεν είμαι οπαδός καμίας ψυχοθεραπευτικής μεθόδου που θέλει να κάνεις θετικές δηλώσεις. Ανακάλυψα με τρόμο, ότι όσες φορές κι αν επαναλάβω το πρωί τη φράση ‘’Είσαι θεογκόμενα! Φτού σου άτιμη!’’ κανείς μέσα στο λεωφορείο δε θα με δει έτσι, έστω κι αν δεν έχει ξυπνήσει ακόμα καλά καλά. Δεν μου πάει να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι μια χαρά, όταν ο καθρέφτης, η ζυγαριά και τα μάτια των άλλων έχουν άλλη γνώμη.

Βρήκα όμως μια μέθοδο που δουλεύει για εμένα: λέγεται ‘’Προσγειώσου’’ και χρειάζεται πολλή θέληση για την πετύχει κανείς. Αντί να προσπαθείς να ενστερνιστείς μια εικονική πραγματικότητα του εαυτού σου ‘’είμαι κούκλα, τελικά μου πάνε τα 35 επιπλέον κιλά, το καμένο μαλλί και ότι δικό μου κουβαλάω’’, προσγειώσου.

Δες τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις ΕΣΥ τον εαυτό σου. Δεν διορθώνονται όλα, κι ούτε καν με τέλειο τρόπο? Κανένα πρόβλημα. Κάνε απλά την προσπάθεια. Άλλαξε τις τακτικές σου, δοκίμασε άλλες λύσεις. Κάνε κάτι.

Άλλαξε συνήθειες, (ή όχι), αλλά βρες ένα τρόπο να ηρεμήσεις και να αισθανθείς καλά. Διάλεξε τους φίλους σου και δέξου την απόρριψη. Δε θα αρέσεις σε όλους. Αν δεν είσαι η Monica Belucci, δέξου ότι κατά πάσα πιθανότητα, δε θα γίνεις μοντέλο-ηθοποιός-τηλεπαρουσιάστρια-πρώτη επιλογή του... καυτού αγοριού απέναντι και ησύχασε.

Χαμηλώστε τον αμανέ και σηκώστε το κεφάλι… Αυτή είναι η υγιής στάση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved