Colin’s Speech!

Ο Colin είναι Παρθένος με Ερμή στο ίδιο ζώδιο.
Colin’s Speech!

by Stazomeli

Ο Colin Andrew Firth, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1960 στο Χαμπσάιρ της Αγγλίας. Οι γονείς του είναι και οι δυο γεννημένοι στην Ινδία, μιας και οι παππούδες του ήταν ιερείς που είχαν μεταναστεύσει για να κηρύξουν το λόγο του Θεού (ο καθένας για διαφορετική θρησκεία όμως!).

Κι ο ίδιος όμως έζησε σε αρκετά μέρη καθώς μεγάλωνε. Από την Αγγλία βρέθηκε στην Νιγηρία και από εκεί στην Αμερική και ξανά στην Αγγλία. Παρόλα αυτά βρήκε το δρόμο του και σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές και καλές συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωταγωνίστησε με τον Sir Laurence Olivier στο έργο Lost Empires (για την τηλεόραση) το 1986 κιόλας. Και ενώ συνέχιζε τις επιτυχημένες του εμφανίσεις, η παγκόσμια αναγνώριση ήθελε Jane Austen!

Το 1995 το BBC, πρόβαλε την τηλεοπτική προσαρμογή του βιβλίου της Jane Austen ‘’Pride and Prejudice’’. Ο Colin είχε το ρόλο του σνομπ και ψυχρού Mr. Fitzwilliam Darcy. Κι όμως, μια σκηνή με βρεγμένο πουκάμισο έκανε πολλές γυναικείες καρδιές να αναστενάξουν από ευχαρίστηση! Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες (Άγγλος ασθενής, Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς, Mamma Mia! και άλλες). Το Όσκαρ το κατέκτησε κι αυτό, φέτος, συμπρωταγωνιστώντας με τον Geoffrey Rush στο ‘’Ο λόγος του Βασιλιά’’.

Ο Colin είναι Παρθένος με Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Η Σελήνη είναι στον Ταύρο, η Αφροδίτη στο Ζυγό και ο Άρης στους Διδύμους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved