Pink Panther is here…

Ο Richard Henry Sellers, γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου του 1925
Pink Panther is here…

by Stazomeli

Ο Richard Henry Sellers, γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου του 1925 στο Southsea της Αγγλίας, δεν είναι άλλος από τον γνωστό Peter Sellers.

Παρόλο που του δόθηκε το όνομα Richard Henry, οι γονείς του τον φώναζαν Peter από το όνομα που θα έδιναν στον νεκρό κατά τη γέννα αδελφό του. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια ανθρώπων που είχαν άμεση σχέση με τον κόσμο της ψυχαγωγίας και παρόλο που ο πατέρας του δε διέκρινε κανένα ταλέντο και καμία ικανότητα, η μητέρα του δεν έπαψε ποτέ να τον ενθαρρύνει.

Ο χαρισματικός Peter, δεν προσγειώθηκε σε μια νύχτα στο χώρο του θεάματος. Πέρασε από πολλές θέσεις –κυριολεκτικά- αφού εργάστηκε από καθαριστής, μέχρι και ηθοποιός στο ίδιο θέατρο, ακόμα και από την Πολεμική Αεροπορία.

Την θέση του στο ‘’φυσικό’’ του χώρο την βρήκε αρχικά στο ραδιοφωνικό σόου ‘’The Goon Show’’ ανοίγοντας τις πόρτες για τις μελλοντικές του συνεργασίες και φυσικά για τον κινηματογράφο. Η μοναδική του ικανότητα να μιμείται πολλές διαφορετικές προφορές (γερμανική, ινδική, γαλλική κ.α.) σε συνδυασμό με το απαράμιλλο στυλ του και ύφος, τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό. (ποιος δεν τον θυμάται ως Ντετέκτιβ Κλουζώ, στον Ροζ Πάνθηρα?)

Δυστυχώς η ταλαντούχα αυτή προσωπικότητα υπέφερε από κατάθλιψη, έκανε χρήση ουσιών που θεωρείται ότι επέφερε τα πολλαπλά καρδιακά επεισόδια που υπέστη. Πέθανε άλλωστε από καρδιά στις 24 Ιουλίου του 1980.

Άφησε πίσω του 3 παιδιά, μια χήρα και πολλές απορίες για την αινιγματική προσωπικότητά του. Αγαπούσε με πάθος τα αυτοκίνητα, έκανε 4 γάμους, κανείς δεν ήξερε το πραγματικό του πρόσωπο, αφού πάντα ‘’φορούσε’’ μια περσόνα και υπήρξε κατά ομολογίες των παιδιών του, ένας περίεργος πατέρας, που τους κληροδότησε 800 λίρες στον καθένα (!).

Ο Peter Sellers, ήταν Παρθένος, με Άρη στο ίδιο ζώδιο, Σελήνη στον Ταύρο, Ερμή στον Λέοντα και Αφροδίτη στο Ζυγό. Ο λεπτολόγος Άρης του στην Παρθένο πρέπει να είναι υπεύθυνος και για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε τους ρόλους του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, ξεκινούσε πάντα από την φωνή του ρόλου του και αφού πλέον την κατείχε, προχωρούσε βήμα βήμα και στην υπόλοιπη δομή της περσόνας του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved