6 βαρετά κλισεδάκια για τον Ιχθύ

Έχει παρατραβήξει το αστείο...

6 βαρετά κλισεδάκια για τον Ιχθύ

Υπάρχουν 6 κλισέ τα οποία, κάθε φορά που τα ακούει ένας Ιχθύς, θέλει να μεταμορφωθεί... σε καρχαρία.

"Είναι τόσο μα τόσο μαλακός κι ευαίσθητοοοοοοοοος!"

Ναι, τόσο που κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού. Τώρα σοβαρά: μπορεί ο Ιχθύς να μη θέλει να πιάσει το όπλο με το που ξυπνάει το πρωί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέρει καράτε. Είναι ευαίσθητος, αλλά αυτό δεν τον κάνει αυτόματα και θύμα. Θύμα μοιάζει, επειδή δεν γκαρίζει και δε χτυπιέται, αλλά καλύτερα να μην τον δεις έτσι... Θα σκιαχτείς!

ihthys 1

"Δεν έχω γνωρίσει Ιχθύ που να μην είναι ονειροπόλος!"

Σοβαρά;;; Ευτυχώς! Γιατί χωρίς τους ονειροπόλους Ιχθύς, που μπορούν και βλέπουν πέρα από την μύτη τους, αυτός ο κόσμος δεν θα ήταν ο ίδιος! Παράδειγμα λαμπρό, ο Steve Jobs, που άλλαξε τον κόσμο, εισάγοντας στη ζωή μας το smartphone, το tablet, το smart watch.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι ονειροπόλοι λοιπόν...

ihthys 2

"Δεν είναι ποτέ συνεπείς και δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους."

Πόσο δίκιο έχεις! Δεν είναι συνεπείς, γιατί είτε θέλεις να το παραδεχτείς είτε όχι, θα κάνουν εκείνο που θέλουν, όταν το θέλουν και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για αυτό! Όσο μπαμπούλας κι αν γίνεις, θα σε γράψουν οριζοντίως και καθέτως και θα κάνουν εκείνο που θέλουν. Τόσο απλό!

ihthys 3

"Ο Ιχθύς δεν αντέχει την πραγματικότητα (του πέφτει κομματάκι βαριά) και ψάχνει ή εφευρίσκει τρόπους για ξεφύγει."

Ναι, ξέρω. Ξεκινάει να πίνει, όποτε δεν έχει τι να κάνει, το ρίχνει και στις ουσίες, γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι το μοναδικό ζώδιο που κάνει καταχρήσεις (ο Ταύρος με το φαγητό και ο Σκορπιός με το σεξ είναι άτυχα παραδείγματα και ντροπή μου που τα αναφέρω) και δεν έχει γερό στομάχι.

Έλα όμως που τα Ψάρια ακόμα κι αν κάτι τους πέφτει ''βαρύ'', έχουν τρόπο να το διαχειριστούν (ακόμα και με ονειροπόληση, γιατί όχι;), πράγμα που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα, ΔΕΝ σπάνε!!!

ihthys 4

"Αλήθεια... Ο Ιχθύς στροφάρει καθόλου;;;"

...Αλήθεια, είσαι ελαφρώς προκατειλημμένος ή είναι ιδέα μου; Φυσικά και στροφάρει και μάλιστα επικίνδυνα. Απλά, όταν στροφάρει, δε βγάζει ανακοίνωση και δεν κελαηδάει όπως ο Δίδυμος για παράδειγμα, αλλά το κρατάει μέσα του και δεν έχει καμία τάση να δειχτεί. Κι αυτό, δεν τον κάνει χαζό, αλλά χαμηλών τόνων άνθρωπο!

ihthys 5

Και πάμε στο αγαπημένο μου κλισεδάκι:

"Ο Ιχθύς είναι... ακίνδυνος!"

Γελάω και που το σκέφτομαι. Γελάω και σκέφτομαι ότι αυτό σκέφτονται κάποιοι-κάποιοι και πλησιάζουν λες και προσεγγίζουν το θύμα τους. Μέχρι φυσικά να καταλάβουν ότι :

α) Ο Ιχθύς ΔΕΝ είναι του χεριού τους (διάβασε ξανά το 3. Θα κάνει εν τέλει εκείνο που θέλει)

β) ΔΕΝ είναι πάντα γλυκός και

γ) ΔΕΝ κάθεται εκεί που δεν γουστάρει.

Ο Ιχθύς είναι γλυκός, είναι ευαίσθητος, έχει διαίσθηση, αλλά έχει και μπέσα. Όταν νιώσει ότι απειλείται, (ο ίδιος ή κάποιος που αγαπάει), μεταμορφώνεται σε σουπιά, καρχαρία, τσούχτρα κι ό,τι άλλο ωραίο κουβαλάει η θάλασσα. Και το πιο ωραίο που δεν ξέρεις ποιο είναι!

...Ούτε που θα καταλάβεις από που θα σου έρθει!

Cheers!



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved