10 πράγματα που υπονομεύουν την ευτυχία σου

Τι πρέπει να αποφύγεις ώστε να γίνεις ευτυχισμένος

10 πράγματα που υπονομεύουν την ευτυχία σου

Κάποια ή και όλα ενδεχομένως να σου είναι γνωστά, άλλα άγνωστα ή τα υποτιμάς, τα θεωρείς αφελή, απίθανα ή ξένα προς το χαρακτήρα σου.

Όμως, αν μπορέσεις να ακολουθήσεις αυτό το 10λογο ή έστω τα περισσότερα από αυτά τα «ΜΗΝ» που σου συστήνονται να αποφύγεις, τότε θα δεις μεγάλη βελτίωση στη ζωή σου.

1. Μην υπονομεύεις τον εαυτό σου, συγκρίνοντάς τον με άλλους. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και γι' αυτό μοναδικοί. Ανακάλυψε που είσαι δυνατός, ποιο στοιχείο σου μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις και πάνω σε αυτό να επενδύσεις. Πολλοί διάσημοι και ταλαντούχοι όπως, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Βάγκνερ, ο Αϊνστάιν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζον Λένον ή η Φρίντα Κάλο, είχαν κάποιο ελάττωμα, ήταν κακοί μαθητές ή απλά άσχημοι. Δεν τους εμπόδισε σε τίποτα όμως να επιτύχουν, να προοδεύσουν, να εξελιχθούν.

2. Μην βάζεις στόχους που σου υποδεικνύουν ή επιβάλλουν άλλοι άνθρωποι, από το κοντινό ή το ευρύτερο περιβάλλον σου, επειδή αυτοί τους θεωρούν σημαντικούς. Κάνε οτιδήποτε κρίνεις ότι είναι καλύτερο και ταιριάζει για σένα.

3. Μην παίρνεις τίποτα και κανέναν ως δεδομένο. Αν δεν εκτιμάς αυτά και αυτούς που είναι στη ζωή σου ή αδιαφορείς, θα τους χάσεις και τότε θα διαπιστώσεις τη σημαντικότητά τους.

4. Μην αφήνεις το χρόνο να γλιστρά μέσα από τα δάχτυλά σου, ζώντας στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζήσε την κάθε μέρα ξεχωριστά κι όσο κι αν ακούγεται κλισέ «σαν να είναι η τελευταία σου». Από τη μια στιγμή στην άλλη όλα μπορεί να συμβούν, τα πάντα να αλλάξουν.

5. Μην τα παρατάς ποτέ, αν δεν δώσεις το 100% σου. Τίποτα δεν τελειώνει, εκτός αν σταματήσεις να προσπαθείς. Κάποτε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, Μάικλ Τζόρνταν είπε: «Έχω χάσει περισσότερες από 9000 βολές στην καριέρα μου. Έχασα 300 παιχνίδια ενώ 26 φορές με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν την τελική πάσα να βάλω καλάθι και να κερδίσουμε κι αστόχησα. Απέτυχα ξανά και ξανά και ξανά στη ζωή μου. Γι' αυτό πέτυχα».

Διάβασε επίσης: 7 τρόποι για να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου

6. Μην φοβάσαι να παραδεχτείς ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Μόλις το νιώσεις, όλοι και όλα θα πάρουν τις σωστές τους διαστάσεις.

7. Μην φοβάσαι να ρισκάρεις. Κανείς δεν υπογράφει «συμβόλαιο ζωής». Υπάρχουν φαβορί, υπάρχουν κι οι εκπλήξεις. Το να ποντάρεις και να παίζεις με τις πιθανότητες, δε σε κάνει τζογαδόρο αλλά γενναίο.

8. Μην θεωρείς τίποτα απίθανο, κυρίως ό,τι σχετίζεται με τον έρωτα. Αν προσπαθείς να τον «γειώσεις» και να τον περιορίσεις σε λογικά πλαίσια σίγουρα δεν πρόκειται να τον αποκτήσεις. Αφήσου να σε πλημμυρίσει γιατί έτσι του δίνεις φτερά να πετάξει προς εσένα.

9. Μην σταματήσεις να ονειρεύεσαι. Αν δεν κάνεις όνειρα, έστω και παιδιάστικα, αν σταματήσεις τα ταξίδια του νου, δεν έχεις καμία ελπίδα και χωρίς ελπίδα δεν έχει νόημα η ζωή η οποία από μόνη της είναι γεμάτη δυσκολίες. Θυμήσου το κουτί της Πανδώρας!

10. Μην «τρέχεις» τη ζωή σου γιατί από την ταχύτητα ξεχνάς και το ποιος είσαι και το που πας. Προσπερνάς στιγμές και πράγματα που έχουν πολύ μεγάλη αξία, ίσως και ευκαιρίες. Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ένα μεγάλο ταξίδι που κάθε προορισμός του είναι γεμάτος ξεχωριστές εμπειρίες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved