Τα μαλλιά σου φανερώνουν τα μυστικά του χαρακτήρα σου

Εάν έχεις πολύ λεπτό πρόσωπο με πολύ πυκνά μαλλιά, θα έχεις μια πολυποίκιλη σεξουαλική ζωή

Τα μαλλιά σου φανερώνουν τα μυστικά του χαρακτήρα σου

Πολύς λόγος γίνεται για το Φενγκ Σούι, τόσος πολύς μάλιστα, που οι λεγόμενοι «προσγειωμένοι» άνθρωποι θεωρούν όλη τη φιλοσοφία και την πρακτική του περιττή ή ακόμα και απάτη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύνολο αρχαίων διδασκαλιών που έχει διδαχθεί από σοφούς ανθρώπους της ανατολής, και, αν μη τι άλλο, καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεται με το σεβασμό που οφείλουμε στις πολιτιστικές και πολιτισμικές παραδόσεις όλων των λαών.

Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, αυτό που δείχνεις εξωτερικά αντανακλά σαν καθρέφτης ό,τι συμβαίνει μέσα σου. Ειδικότερα για τα μαλλιά, στο Φενγκ Σούι πιστεύεται πως αποτελούν ένα κομμάτι μιας μυστικής γλώσσας που μιλάει το σώμα σου. Το σώμα, όπως επίσης έχεις ακούσει, θεωρείται απλώς ένα μικρό κομμάτι του μεγαλύτερου σύμπαντος. Συνεπώς κάθε σου μέλος, κάθε πόρος, κάθε τρίχα είναι επίσης ένα κομματάκι αυτού του σύμπαντος.

Αν και η ανωτέρω λογική ακολουθία φαίνεται αυτονόητη, σπάνια αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις κάτω από αυτήν την οπτική.

Η πιο σημαντική συμβολή όμως της μελέτης των μαλλιών από τους ειδικούς του Φενγκ Σούι είναι η κωδικοποίηση στοιχείων του ανθρώπινου χαρακτήρα, σύμφωνα πάντα με την ποιότητα και την ποσότητα των τριχών πάνω στο σώμα.

222

Έτσι, λοιπόν, οι εμπειρογνώμονες του Φένγκ Σούι που ειδικεύονται στο σώμα και στα μέρη του σώματος, έχουν να σου πουν τα εξής:

Γενικές θεωρίες για τα μαλλιά σύμφωνα με το Feng Shui

- Σύμφωνα με του Φενγκ Σούι, ιδανικά είναι τα μαλλιά που δεν είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτά, ούτε πολύ σκληρά ούτε πολύ μαλακά. Τα πάρα πολλά μαλλιά, επίσης είναι το ίδιο αρνητικά με τα πολύ λίγα μαλλιά. Αυτές οι προτιμήσεις στηρίζονται φυσικά στις αρχές του Φένγκ Σούι (Γιν και Γιανγκ) που εξερευνούν κατά βάση την αληθινή ισορροπία.

- Εάν έχεις ένα πολύ λεπτό πρόσωπο με πολύ πυκνά μαλλιά μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στο να εμφανίσεις μια πολυποίκιλη σεξουαλική ζωή, ακόμα και όταν αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κάτι που θέλεις ή προτιμάς.

- Αν πάλι έχεις σκληρά και πυκνά μαλλιά αλλά με πολύ όμορφο χρώμα και λάμψη, τότε η επιτυχία μπορεί να σου έρθει πιο γρήγορα και εύκολα.

- Εάν είσαι ένα μεγαλόσωμο ή βαρύ άτομο με λεπτή τρίχα, θεωρείσαι ότι δεν έχεις πολύ κουράγιο να αγωνιστείς για την επιτυχία. Η θεωρία αυτή δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι επιτυχημένος, αλλά μπορεί να σου λείπει το θάρρος με κάποιο τρόπο.

- Η ποιότητα της τρίχας βρίσκεται σε σχέση με την ποιότητα του δέρματος. Όσο πιο λεπτά είναι τα μαλλιά, τόσο μαλακότερο θα πρέπει να είναι το δέρμα. Όσο πιο τραχύ είναι το δέρμα, τόσο πιο σκληρή η τρίχα.

Διάβασε επίσης: Η κρυμμένη δύναμη των μαλλιών σου

Κανόνες Χτενίσματος

Στο Feng Shui ισχύουν οι ακόλουθοι γενικοί κανόνες χτενίσματος:

- Το μέτωπό σου, πρέπει πάντα να είναι εντελώς απαλλαγμένο από τα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή στο μέτωπο αποτυπώνεται η ηλιοφάνεια της ψυχής. Στη μελέτη του σώματος μέσω του Φένγκ Σούι, όταν μια φράντζα ή αφέλειες καλύπτουν το μέτωπο, θεωρείται σαν κλείδωμα της ψυχής.
Πάντως, εάν καλύπτεις το μέτωπό σου σε τακτική βάση, πιστεύεται ότι έχεις έναν ευγενικό και όμορφο χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα τον κρύβεις πίσω από ένα πέπλο μαλλιών. Αυτή η πεποίθηση, μάλιστα, συμφωνεί με κάποιες θεωρίες της σύγχρονης ψυχολογίας σχετικά με τη χρήση των μαλλιών ως ασπίδα για να κρυφτείς από τον κόσμο.

111


- Ακόμα, οι ειδικοί του Φένγκ Σούι προειδοποιούν ότι δεν πρέπει ποτέ να καλύπτεις με μαλλιά τα μάγουλά σου. Τα μάγουλα θεωρείται ότι είναι η πύλη για την ψυχή. Ερμηνεύουν μάλιστα, την κάλυψη των μάγουλων σου, σαν ένδειξη αυτό-αμφιβολίας ή αντιθέτως, μεγάλου θάρρους. Αν είσαι γεμάτος από αυτό-αμφιβολία, μάλλον πρόκειται για έναν πολύ βαθύ φόβο. Αν πάλι ανήκεις στους θαρραλέους, μπορεί να έχεις κάποιους μυστικούς φόβους ή αμφιβολίες, αλλά θα ολοκληρώσεις εξαιρετικούς άθλους στην ζωή σου. Πάντως σε όποια και από τις δυο κατηγορίες ανήκεις, το σίγουρο είναι ότι αγωνίζεσαι για να τα βρεις με όλους τους τύπους των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι εμπειρογνώμονες του Φένγκ Σούι σου δίνουν επίσης κάποιες σαφείς ενδείξεις σχετικά με το μήκος των μαλλιών σου.

Τι δείχνουν τα κοντά μαλλιά

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσουν να κουρεύουν τα μαλλιά τους κοντά, θεωρείσαι ότι είσαι πολύ ανεξάρτητος, ανοιχτόκαρδος και αυτάρκης. Ωστόσο, πιστεύεται ότι έχεις στερηθεί την αγάπη και την στοργή από τους γονείς σου, και γι' αυτό το λόγο αργότερα στη ζωή σου μπορεί να λαχταράς ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη.

333

Όταν τα κοντά μαλλιά σου έχουν υποστεί χημικά ή περμανάντ, πιστεύεται ότι έχεις την τάση να είσαι ανασφαλής και σε θέματα καρδιάς να ενεργείς συντηρητικά.

Τι δείχνουν τα μεσαίου μήκους μαλλιά

Εάν ανήκεις στους ανθρώπους που τα μαλλιά σου φτάνουν στους ώμους, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γυρίζουν προς τα μέσα στα άκρα, μπορεί να τείνεις να έχεις μια κομψή εμφάνιση. Ωστόσο, πιστεύεται ότι νοιάζεσαι κυρίως για την εμφάνισή σου, συχνά αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολο να συνεργαστείς στις σχέσεις σου.

Τι δείχνουν τα μακριά ή πολύ μακριά μαλλιά

Όταν επιλέγεις να αφήσεις τα μαλλιά σου πολύ μακριά και μάλιστα φυσικά κυματιστά, έχεις την τάση να αγαπάς μια πολυτελή ζωή. Προκειμένου να ζήσεις μια τέτοια ζωή είσαι μερικές φορές πρόθυμος να μη δώσεις σημασία σε βαθύτερες μελέτες ή νοήματα. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να τείνεις να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις λεπτομέρειες παρά για τη μεγάλη εικόνα.
Όταν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά, φυσικά ίσια, αλλά όχι δεμένα πίσω ή πάνω, παρουσιάζεσαι σαν άτομο που νοιάζεται τους άλλους, έχεις καλή θέληση και φαίνεσαι μάλιστα πολύ έξυπνος.
Γενικά, οι μελετητές του σώματος μέσα από το Φένγκ Σούι, πιστεύουν ότι έλκεσαι από τα πράγματα και τις καταστάσεις που περιέχουν ομορφιά και έρωτα.

Διάβασε επίσης: Η Αστρολογία και η κόμη του Λέοντος

Τι δείχνουν μαλλιά μαζεμένα ή ράστα ή κοτσίδα

d001ed626da955477da4fd67ed85f4d2 L

Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά ή εξαιρετικά μακριά και πλεγμένα σε κοτσίδα ή ράστα, θεωρείται ότι είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση, χρήσιμος και ευφυής. Επίσης, είναι συχνό να ενδιαφέρεσαι για πιο πνευματικά θέματα και λιγότερο για μια ενεργή κοινωνική ζωή.

Εάν πάλι τα μακριά μαλλιά σου συνηθίζεις να τα μαζεύεις στην κορυφή του κεφαλιού, θεωρείται ότι έχεις πολύ καλή γεύση/στυλ/οπτική. Επίσης, ότι ναι μεν είσαι κομψός, αλλά ενδεχομένως να γίνεσαι αλαζονικός κατά καιρούς.

Τώρα, εάν τα μαλλιά σου τα χτενίζεις πίσω και σπάνια τα αφήνεις κάτω, πιστεύεται ότι είσαι μυστικοπαθής σχετικά με τα πραγματικά σου συναισθήματα, τα οποία σπάνια φανερώνεις. Παρ' όλο που δεν μπορείς να δείξεις πως αισθάνεσαι, κατέχεις έναν ευγενικό χαρακτήρα, που έχει πολύ συμπόνια και κατανόηση στα παιδιά.

Η χρήση προϊόντων Styling

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν σίδερα ή άλλα θερμαινόμενα εργαλεία για styling, έτσι ώστε να κάνεις μακριά κυματιστά μαλλιά ή σγουρά, δείχνει έναν χαρακτήρα πολύ ρομαντικό, με μια επιθυμία για μια άνετη και τέλεια ζωή. Ίσως είσαι πιο ανάλαφρος από τους άλλους ανθρώπους, με έλλειψη μάλλον ενός σοβαρού μυαλού. Ωστόσο, θεωρείται ότι με επιτυχία παίρνεις αυτό που θέλεις, ως επί το πλείστον με πολύ λίγη προσπάθεια.

Αν χρησιμοποιείς πολύ styling gel στα μαλλιά σου, μπορεί αρχικά στις σχέσεις σου να φαίνεσαι φιλικός/η, αλλά δεν σου είναι εύκολο να κάνεις φίλους. Συνήθως είσαι πιο επιτυχημένος στην δουλειά σου απ' ό, τι στην ιδιωτική σου ζωή.

555

Κάτι τελευταίο: Αν προτιμάς μονόπλευρα στυλ χτενισμάτων, θεωρείσαι ότι είσαι ευγενής και ρομαντικός χαρακτήρας. Ενώ, εάν προτιμάς να υιοθετείς χτενίσματα από άλλες εθνικότητες- χώρες, μάλλον και στην προσωπική σου ζωή συνεχώς ψάχνεις για νέα πράγματα. Επίσης, χαρακτηρίζεσαι άνετα ως άνθρωπος που αγαπάς να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις, καθώς και να χειρίζεσαι εύκολα μια σειρά από δύσκολες καταστάσεις.

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει το μαύρο χρώμα στα μαλλιά;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved