Μάθε πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σου η σειρά γέννησής σου

Είσαι το μεγαλύτερο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί στην οικογένεια; Τι δείχνει αυτό για εσένα;

Μάθε πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σου η σειρά γέννησής σου

Είμαι το μικρότερο παιδί της οικογένειάς μου και ειλικρινά, σε αντίθεση με τον αδερφό και την αδερφή μου, είμαι αρκετά ανυπότακτη και ριψοκίνδυνη, κάτι που συχνά τους τρελαίνει.

Ενδεχομένως να είναι και θέμα χαρακτήρα και να μην έχει καμία σχέση με όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν για τους πρωτότοκους, του μεσαίους ή τους Βενιαμίν της οικογένειας αλλά έχεις σκεφτεί μήπως η σειρά γέννησής μας καθορίζει πάρα πολύ και το πως θα κινηθούμε στη ζωή; Όλα αυτά που λέγονται, άραγε έχουν κάποια πραγματική βάση ή δεν ισχύουν;

Ας το δούμε! Αν μη τι άλλο, είναι μια ωραιότατη δικαιολογία για τον τρόπο που ενεργούμε σε διάφορες καταστάσεις.

Πρώτος και καλύτερος (;)
Το να είσαι ο/η πρωτότοκος/η είναι η πιο περίπλοκη θέση στην σειρά γέννησης. Είναι πιθανό να έχεις υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τα μικρότερα αδέλφια σου, σύμφωνα με μια νορβηγική μελέτη, αλλά και να μεγάλωσες κάτω από αυστηρούς κανόνες. Η μεγάλη προσοχή που συγκέντρωνες από όλους σε έκανε να αναπτύξεις την ανάγκη της επιβεβαίωσης αλλά και το φόβο της απώλειας του ελέγχου. Εφόσον είσαι το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια, κατείχες ήδη πολλές πρωτιές, πολύ πριν εμφανιστούν τα αδέρφια σου, όπως τα πρώτα σου βήματα, η πρώτη σου λέξη, η πρώτη φορά στο σχολειό κ.α.

Πώς μεταφράζεται: Τα αδέλφια σου θεωρούν μάλλον ενοχλητικό το ότι πρέπει να σε ανταγωνιστούν για να σε ξεπεράσουν και ότι στο κάτω-κάτω δεν αξίζεις μόνο εσύ όλα τα προνόμια της οικογένειας.

Πρόβλεψη για το μέλλον σου: Πιθανόν τα μικρότερα αδέλφια σου να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον ηγετικό ρόλο σου, σαμποτάροντάς σε, πχ στο Κυριακάτικο ή γιορτινό γεύμα με τους παππούδες στο σπίτι σας. Το θέμα είναι ότι όποιος γελά τελευταίος, γελά καλύτερα, καθώς η γιαγιά σου θα γλιστρήσει στην τσέπη σου το μοναδικό 50 ευρώ που έχει γιατί θα είσαι το μόνο εγγόνι που τελικά θα είναι συνεπές και θα παρευρεθείς.

Το παιδί «σάντουιτς»
Δεν είναι πάντα εύκολο, να είσαι ο ειρηνοποιός της οικογένειας, εξασφαλίζοντας έστω μια μικρή θέση στο προσκήνιο. Το θέμα είναι ότι όντως, ως μεσαίο παιδί, συχνά νιώθεις παγιδευμένος μεταξύ του σοφότερου, πιο έμπειρου, μεγαλύτερου αδελφού και του δραστήριου, ατίθασου Βενιαμίν της οικογενείας.
Έχεις μεγαλώσει σχεδόν στο περιθώριο, βλέποντας τις ανάγκες σου να μην ικανοποιούνται εύκολα, φοβισμένος και μόνος, καθώς ενώ ήσουν εσύ ο μικρότερος, σε σύντομο χρονικό διάστημα αντικαταστάθηκες από την άφιξη ενός άλλου, πολύ νεότερου.
Εκτός από την ανθεκτικότητα την οποία απέκτησες από την παραμέληση ή την έλλειψη προσοχής, ανέλαβες κατά κάποιο τρόπο και τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στα αδέλφια σου, γι' αυτό ίσως είσαι ειδικός στο να ηρεμείς τα πνεύματα. Επίσης, έγινες πιο δημιουργικός και υποστηρικτικός με τον εαυτό σου.

Πώς μεταφράζεται: Κανείς στην οικογένειά σου, δεν θα αναγνωρίσει την φοβερή σου σάλτσα για μακαρόνια. Όμως αυτό δε σε εμποδίζει να κάνεις σχέδια στο μυαλό σου για το πώς μπορείς να την τελειοποιήσεις, ώστε να γίνει το σκαλοπάτι για τη δική σου λαμπρή, επιχειρηματική καριέρα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πόσο πολλές και δημιουργικές ιδέες μπορείς να «κατεβάσεις» όταν βρίσκεσαι μόνος, στην μυστική κρυψώνα σου, μακριά από την βαβούρα των αδερφών σου.

Πρόβλεψη για το μέλλον: Μην πας σ' εκείνο το Κυριακάτικο ή γιορτινό γεύμα με τους παππούδες. Η μεγαλύτερη αδελφή ή ο αδελφός σου, είναι ήδη εκεί και έχει μαζέψει όλους τους προβολείς πάνω του, κλέβοντας την παράσταση. Άδικος κόπος.

O χαϊδεμένος Βενιαμίν
Εσύ πάλι, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, πάντα αποκαλείσαι το «μωρό της οικογένειας» γι' αυτό μαζεύεις όλη τη φροντίδα και την ειδική μεταχείριση από τους γονείς σου και τα μεγαλύτερα αδέλφια σου κι όσο πιο πολυμελής είναι η οικογένεια, τόσο περισσότερα θα λαμβάνεις. Στοργή και Προδέρμ, είναι το σύνθημά σου.
Οι γονείς σαφώς είναι πιο επιεικείς μαζί σου και έχουν την τάση να σε κανακεύουν αλλά το κακό είναι ότι έτσι κακομαθαίνεις, με αποτέλεσμα να είσαι συνήθως πιο απαιτητικός και ανυπόμονος, όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις.
Είναι πιθανό να διαλέξεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής απ' όλους τους υπόλοιπους και να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τις καταστάσεις στις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Αυτή η επαναστατική στάση σου, σε κάνει πιο ελεύθερο πνεύμα αλλά και πιο ριψοκίνδυνο.
Είσαι ανταγωνιστικός, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ανταγωνισμός σου δεν στρέφεται άμεσα στα αδέρφια σου. Ενδέχεται να πάρεις μια διαφορετική πορεία από αυτά, ακόμα και να μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή χώρα.

Συμβουλή από μικρότερο σε μικρότερο: Αν είσαι το στερνοπούλι, για να αντισταθμίσεις το ανυπότακτο πνεύμα σου, να θυμάσαι ότι πάντα θα εμφανίζεται ένας νεότερος που θα προέρχεται από κάπου αλλού και θα παίρνει όλα όσα εσύ κατείχες μέχρι εκείνη τη στιγμή και αυτό δεν μπορείς να το σταματήσεις....

Πώς μεταφράζεται: Ενδεχομένως να μη χρειαστεί ποτέ να συμβάλλεις οικονομικά στον προϋπολογισμό του σπιτιού, αφού η οικογένειά σου έχει για σένα την εικόνα ότι περιφέρεσαι άσκοπα και δεν ωριμάζεις. Να το δουλέψεις αυτό προς όφελός σου. Κάθε φορά που κάνεις κάτι, ακόμη κι αν είσαι αλλού, όπως ας πούμε το να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου στην ώρα τους, οι γονείς σου θα το μνημονεύουν για μέρες!

Πρόβλεψη για το μέλλον: Ισχυρίσου μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι θα παρευρεθείς οπωσδήποτε σε εκείνο το Κυριακάτικο ή γιορτινό γεύμα με τους παππούδες και στη συνέχεια «γίνε Λούης» και πήγαινε μια εκδρομή με τους φίλους σου. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, αφού ξέρει ότι κάνεις ό, τι σου κατέβει.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για το iphone, το ipad ή τοipod σου εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved