Συνταγές για να βάψεις τα αβγά με υλικά από την κουζίνα σου

Κρεμμύδια, παντζαρόζουμο, καφές και άλλα υλικά για να βάψεις τα πασχαλινά αβγά φυσικά, χωρίς χημικά!

Συνταγές για να βάψεις τα αβγά με υλικά από την κουζίνα σου

Χρησιμοποίησε αυτές τις φυσικές βαφές για να βάψεις τα πασχαλινά αβγά σε όμορφες παλ αποχρώσεις. Βάλε τα στο ψυγείο κι άφησέ τα να μείνουν μέσα στη βαφή όλη τη νύχτα για να βγει πιο έντονο το χρώμα. Να προτιμήσεις άσπρα αβγά για να μπορέσουν να βαφτούν. Μην ξεχνάς ότι για να γίνουν γυαλιστερά θα πρέπει να τα περάσεις, όταν στεγνώσουν, με ένα πανάκι με λάδι!

Μπλε-γκρι
Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Άφησέ τα να κρυώσουν και μετά αφαίρεσε τα βατόμουρα.

Μπλε
Κόψε 1/4 του κόκκινου λάχανου σε κομμάτια και πρόσθεσε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Άφησέ το να κρυώσει και αφαίρεσε το λάχανο με μια τρυπητή κουτάλα.

Πράσινο
Ξεφλούδισε 6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγόβρασέ τα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Πρόσθεσε 3 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι.

Αχνό Πράσινο-Κίτρινο
Πάρε τις φλούδες από 6 κίτρινα μήλα. Σιγόβρασέ τες με σε 1 1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά! Σούρωσέ τες και πρόσθεσε 2 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι. Ή σιγόβρασε 115 γρ. ψιλοκομμένες κορυφές μάραθου σε 1 1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Σούρωσέ τες και πρόσθεσε 2 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι.

Πορτοκαλί
Πάρε τη φλούδα από 6 κίτρινα κρεμμύδια και σιγόβρασέ τα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Σούρωσέ τα και πρόσθεσε 3 κουταλιές λευκό ξίδι.
Αχνό Κόκκινο-Πορτοκαλί
Ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.

Fotolia 63929603 Subscription XXL

Κίτρινο
Για Έντονο Κίτρινο: Σιγοβράστε 115 γρ ψιλοκομμένο καρότο σε 1 1 / 2 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Σούρωσέ το και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.
Μουσταρδί: Ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.
Διάφορες αποχρώσεις: 115 γρ χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά.
Παλ κίτρινο: Σιγόβρασε τις φλούδες από 6 πορτοκάλια σε 1 1 / 2 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Σούρωσέ τες και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.

Καφέ-Χρυσό
Σιγόβρασε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους άνηθου σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Σούρωσέ τους και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.

Καφέ
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι σε 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ.

Ροζ

Αχνό ροζ: Κόψε 115 γρ λουλούδια αμάραντου και σιγόβρασε σε 2 φλιτζάνια νερό. Σούρωσέ τα και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.
Σιγόβρασε τις φλούδες από 6 αβοκάντο σε 1 1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. στέλεχος. Σούρωσέ τες και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι.
Σκούρο ροζ: Κόψε 1 μεσαίο παντζάρι σε κομμάτια και πρόσθεσε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Βάλε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και άφησέ το να κρυώσει. Κατόπιν αφαίρεσε το παντζάρι.

Κόκκινο
Σιγόβρασε για 15 λεπτά 115 γρ κεράσια (κονσέρβα) με το χυμό τους ή σμέουρα σε 2 φλιτζάνια νερό. Σούρωσέ τα και πρόσθεσε 2 κουταλιές λευκό ξίδι. Ή 1 1 / 2 φλιτζάνι χυμό ροδιού με 1 κουταλιά της σούπας ξίδι.

Λεβάντα
Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιών και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Κατέβασε τώρα το application του astrology, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved