Πως μοιάζουν εξωτερικά οι 7 τύποι των ψυχών;

7 ρόλοι που έχουμε στη ζωή, μέσα από 7 αρχέτυπα

Πως μοιάζουν εξωτερικά οι 7 τύποι των ψυχών;

Τελευταία ανακάλυψή μου, με την οποία έχω παθιαστεί, είναι το βιβλίο της Elizabeth Puttick PhD "7 Personality Types" (Hay House, 2009). Το βιβλίο εξηγεί τους 7 ρόλους που έχουμε στη ζωή, μέσα από 7 αρχέτυπα.
Τώρα, θα αναρωτιέσαι για ποιους ρόλους σου μιλώ. Με την λέξη "ρόλο" η Puttick αναφέρεται στο γεγονός ότι ο καθένας μας εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο τύπο λειτουργίας στο "μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων".
Για να το κατανοήσεις, σκέψου πως κάθε κύτταρο στο σώμα σου είναι σχεδιασμένο να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο ή λειτουργία. Και, παρότι υπάρχουν τρισεκατομμύρια κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα, υπάρχουν μόνο λίγοι διαφορετικοί τύποι τους.

Ομοίως, υπάρχουν μόνο επτά είδη ψυχής. Δηλαδή υπάρχουν επτά πρωτογενείς ρόλοι στην ουσία - επτά τρόποι με τους οποίους το ΘΕΙΟ γίνεται πολλοί.
Τα ονόματα που δίδονται στους επτά τύπους της ψυχής είναι σκόπιμα αρχετυπικά - ως εκ τούτου κάπως ντεμοντέ στο άκουσμα και όχι απαραίτητα πολιτικώς ορθά.

*Αν η πραγματική επαφή με το Σύμπαν σε φοβίζει και ταυτόχρονα σε γοητεύει, γίνε ένα μαζί του μαθαίνοντας τη συμπαντική καρμική σου αποστολή*

Παρακάμπτοντας την ονομασία, που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω, το μόνο σίγουρο είναι ότι είσαι μία από αυτές τις ψυχές, όπως, επίσης, κι εγώ. Όλες, οι 7 δισεκατομμύρια ψυχές στον πλανήτη, ανήκουν σε ένα από αυτά τα επτά είδη.

Για να γνωρίσεις καλύτερα λοιπόν την ιδιοσυγκρασία σου και σε ποιον από τους 7 τύπους ψυχών ανήκεις, μπορείς να το εξετάσεις μέσα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Αλήθεια σε ποιον "ρόλο" ψυχής ανήκεις και πως μοιάζεις;

Φροντιστές ~ Caregivers

frontistes


Αν λοιπόν είσαι φροντιστής ή αλλιώς caregiver είσαι μια ήπια, πρόσχαρη ψυχή. Όσον αφορά στο πρόσωπό σου, συχνά είναι στρογγυλεμένο, μερικές φορές σε σχήμα πατάτας, έχεις μικρά, κουρασμένα μάτια, με τάση να κάνουν σακούλες. Οι στρογγυλεμένοι ώμοι είναι επίσης χαρακτηριστικό σου.
Η βασική έκφρασή σου κυμαίνεται μεταξύ ενός θλιβερού «τι κρίμα» (όταν επικεντρώνεσαι στα δεινά της ζωής, όπως η Μητέρα Τερέζα) και ενός γλυκού, αθώου κεφιού (όταν επικεντρώνεσαι στο κοινό καλό, όπως ο Δαλάι Λάμα). Αλλά σε κάθε περίπτωση, αναδίδεις vibes ανθρώπου άκακου και μη επικίνδυνου.

Τυπικά χαρακτηριστικά: δεκτικός, περιποιητικός, μέτριος, αφιερωμένος, λιτός, φιλόξενος, καταπιεσμένος, μελαγχολικός.

Εκπαιδευτές ~ Educators

1-4-2015collage  Educators


Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των εκπαιδευτών, τείνεις να έχεις πρόσωπο σε σχήμα αμυγδάλου και μάτια σαν της γάτας – που οι άλλοι νοιώθουν ότι κοιτούν κατευθείαν μέσα τους. Ίσως μάλιστα έχεις παρατηρήσει ότι τα μάτια σου μπορεί μερικές φορές να φαίνονται «ανάποδα», με το άνω βλέφαρο να είναι πιο ανοιχτό από το κάτω. Επίσης, οι γωνίες των χειλιών σου συχνά εμφανίζονται να έχουν μια απότομη έκφραση.
Η έκφραση του προσώπου, βγάζει έντονα την επιθυμία σου να κάνεις τα πράγματα σωστά ή καλύτερα. Αυτό διαφαίνεται συνήθως μεταξύ μιας βλοσυρής αποδοκιμασίας (όταν επικεντρώνεσαι σε αυτό που βλέπεις στραβό στον κόσμο, μέσα από τη δική σου οπτική) και σε έναν εκστατικό ενθουσιασμό (καθώς επικεντρώνεσαι στην αξιοποίηση κάποιου υψηλότερου ιδανικού/σκοπού).
Μάλιστα, το βλέμμα σου έχει συχνά μια οξυμένη και ξαναμμένη, σχεδόν υπνωτική ένταση και μπορείς να κοιτάξεις εντυπωσιακά όμορφα - ή εντυπωσιακά απαίσια, ανάλογα με τη σκέψη σου.

Τυπικά χαρακτηριστικά: ένθερμος, οραματιστής, με ελπίδα, γεμάτος έμπνευση, σοβαρός, ηθικολόγος, φανατικός.

Διάβασε επίσης: Σε ποιά ομάδα ανήκει η ψυχή σας;

Κυνηγοί ~ Hunters

kinigoi


Οι κυνηγοί φαίνονται ξεκάθαρα από το φυσικό, σκληρό δέρμα και το σχήμα του κεφαλιού τους, που μπορεί να είναι αρκετά απλό, κάπως σαν ένα βάζο.
Σαν τον ηγέτη λοιπόν, τείνεις να έχεις σκληρά και γωνιώδη χαρακτηριστικά, αλλά τα πιο σημαίνοντα, αποκαλυπτικά σου σημεία είναι τα χαμηλά τόξα στα φρύδια και η έτοιμη για δράση έκφραση που κυμαίνεται μεταξύ «Ναι, ας το κάνουμε αυτό!» και «Δεν τολμά να τα βάλει κανείς μαζί μου!».

Τυπικά χαρακτηριστικά: δυναμικός, διεκδικητικός, πιστός, προστατευτικός, αδίστακτος, φαύλος.

Ηγέτες ~ Leaders

1-4-2015 collageΗ Leaders


Σαν ηγέτης, τείνεις να διακρίνεσαι από ένα κεφάλι που στηρίζεται στους ώμους σου και τα χαρακτηριστικά σου είναι σαν σκαλισμένα σε γρανίτη. Συνήθως έχεις ένα ευρύ, μυώδες, καλά "καθορισμένο" σαγόνι.
Το πρόσωπο σου αποκαλύπτει αυτοπεποίθηση και έχεις μια επιβλητική έκφραση μ' ένα μίγμα αρρενωπότητας που λέει: «Ξέρω ακριβώς τι κάνω» ή ένα επιτιμητικό βλέμμα που λέει: «Δεν ξέρεις τι σου γίνεται».

Τυπικά χαρακτηριστικά: επιβλητικός, αριστοτεχνικός, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικός, σκληρός, αγέρωχος.

Διασκεδαστές ~ Performers

1-4-2015 collage ~ Performers


Αν ανήκεις στους διασκεδαστές, πιθανόν να έχεις ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ή κυπελλοειδές, μαζί μ' ένα ονειρικό, αόριστο βλέμμα πού κοιτά μακριά. Αν πούμε ότι οι σοφοί έχουν μια έναστρη λάμψη στα μάτια τους, τι να πω για εσένα, που φαίνονται σαν μυστηριώδεις πύλες στον εσωτερικό κόσμο σου.
Η έκφραση του προσώπου σου μιμείται του μοντέλου, που ποζάρει για ένα πορτρέτο. Η έκφρασή σου επίσης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ μιας παιδικότητας με παιχνιδιάρικη διάθεση και ενός πολύ μελαγχολικού βλέμματος που χάνεται σε βαθιά σκέψη, όπως με το ενδεχόμενο κάποιας δύσκολης αριθμητικής πράξης.
Ίσως μάλιστα έχεις παρατηρήσει στον εαυτό σου τη συνήθεια να δημιουργείς μια εντυπωσιακή εικόνα που προσελκύει την προσοχή και ταυτόχρονα χρησιμεύει ως εξωτερικό περίβλημα, πίσω από το οποίο μπορείς να κρυφτείς. Αυτό περιλαμβάνει και την τάση να διαλέγεις πρωτότυπα ή εκκεντρικά χτενίσματα και ρούχα.

Τυπικά γνωρίσματα: εφευρετικός, ευφάνταστος, καινοτόμος, ξεχωριστός, ιδιαίτερος, εκκεντρικός.

Πνευματικοί ~ Spiritualists

1-4-2015 collage  Spiritualists


Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου είναι συχνά ασυνήθιστα μεγάλα, ανοιχτά και επιμήκη ή ελαστικά, ίσως ακόμη να μοιάζουν σαν των καρτούν. Επιπλέον, έχεις συχνά μια λάμψη άτακτης ευθυμίας στα μάτια σου, σα να σε τρώει να πεις ένα αστείο ή να μοιραστείς κάποια σκανδαλώδη κουτσομπολιά.
Το πρόσωπο σου είναι ένα βασικό μέσο έκφρασης, γι' αυτό είναι πάντα ο καμβάς των συναισθημάτων σου. Αξιοπρόσεκτα είναι τα μάγουλα σου, που τείνουν να είναι ιδιαίτερα τονισμένα, καθώς στρογγυλοποιούνται από τα πολλά χαμόγελα και αστεία. Το όλο σου πρόσωπο είναι σαν ένα... φουσκωμένο μπαλόνι.
Εάν ανήκεις σε πιο νεαρή ηλικία, τα μάτια και τα δόντια σου θα είναι μεγάλα και θα τα κοσμούν φωτεινά χαμόγελα. Όσο μεγαλώνεις, σαν τον Osho που είναι πιο ώριμος, θα μοιάζεις σαν ένας πολύ ευτυχισμένος σοφός.

Τυπικά χαρακτηριστικά: εύγλωττος, πνευματώδης, διαχυτικός, δυνατός.

Στοχαστές ~ Τhinkers

stoxastes


Οι στοχαστές πάλι τείνουν να δείχνουν έξυπνοι, αλλά μ' ένα ύφος που δεν εξωτερικεύεται και μπορείς να τους πεις έως και κοινωνικά απομονωμένους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, έχεις συνήθως ένα μεγάλο, επίπεδο μέτωπο και σχετικά ανέκφραστα χαρακτηριστικά. Το στόμα σου περισσότερο είναι σφιχτό, παρά χαμογελά και μοιάζει να μην χρησιμοποιείται πολύ για την εκφραστικότητα.
Τα μάτια σου όμως, μπορούν να κοιτάξουν βαθιά στο σύνολο, επειδή η προσοχή σου είναι συνήθως κάπου μέσα στον εγκέφαλό σου και όχι εκεί που είναι η δράση. Πιθανόν ένα φρύδι σου μπορεί να είναι ελαφρά ανασηκωμένο, προσθέτοντάς σου το βλέμμα της παρατήρησης, παρά της συμμετοχής.
Σ' εσένα, όλα συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι: το μυαλό σου πάντα είναι απασχολημένο να επεξεργάζεται, να απορροφά, να μαθαίνει.

Τυπικά χαρακτηριστικά: περίεργος, με γνώση, αναλυτικός, σχολαστικός, ανεξάρτητος, ουδέτερος, αποστασιοποιημένος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved