Τι αποκαλύπτουν τα δάχτυλα των ποδιών σου;

Μπορούν να πουν πολλά για το παρελθόν και το παρόν σου

Τι αποκαλύπτουν τα δάχτυλα των ποδιών σου;

Είσαι σίγουρα εξοικειωμένος με την ιδέα της τσιγγάνας που μπορεί να διαβάσει την παλάμη σου και να προβλέψει το μέλλον σου, σύμφωνα όμως με την Jane Sheehan, συγγραφέα του βιβλίου «Ας διαβάσουμε τα πόδια μας», μπορεί τα πόδια σου να μην μπορούν να πουν κάτι για το μέλλον σου, αλλά σίγουρα μπορούν να πουν πολλά για το παρελθόν και το παρόν σου.

Η κατάσταση των δαχτύλων σου, μπορεί να δείξει αν είσαι ευτυχισμένος ή όχι. Πως; Οι άνθρωποι π.χ. που είναι καταθλιπτικοί, τείνουν να ρίχνουν όλο το βάρος τους στο μπροστινό μέρος των ποδιών τους, έτσι, εμφανίζουν σκουρόχρωμες περιοχές του δέρματος, κοντά στα δάχτυλα. Μια άλλη δοκιμή είναι να συγκρίνεις το χρώμα των ποδιών σου, με το χρώμα του δέρματος ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο σου. Εάν το χρώμα του ποδιού είναι πιο ανοιχτόχρωμο, αυτό δείχνει εξάντληση και αποδυνάμωση στην κυκλοφορία του αίματος. Το κιτρινωπό χρώμα είναι σημάδι κάποιου, που μάλλον δεν τρέφεται καλά. Ενώ ένας κάλος, ακριβώς κάτω από το μικρό δάχτυλο του ποδιού, δείχνει ότι το άτομο έχει επωμιστεί πολλές ευθύνες.

16-7-2014 mesaaa2

Πάντως, είναι εκπληκτικό πώς τα πόδια αντικατοπτρίζουν με μεγάλη ακρίβεια τη σωματική και συναισθηματική υγεία και την ευημερία ενός ανθρώπου. Δηλαδή, εάν θέλουμε να απλουστεύσουμε αυτή την τεχνική, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι ένας ισορροπημένος άνθρωπος έχει όμορφα, ομοιόμορφα σε σχήμα και σε απόσταση δάχτυλα ποδιών. Τα δάχτυλα των ανθρώπων που κάνουν μια πιο «προκλητική» ζωή, θα εμφανίσουν περίεργες κλίσεις στα δάχτυλα, λακκούβες και «σαμαράκια», απεικονίζοντας τις αναταράξεις στην προσωπική ζωή τους. Τα συνεχώς μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά των ποδιών, στα δάχτυλα και τα νύχια, παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους εσωτερικούς αγώνες ή την αποφασιστικότητα του κατόχου τους. Χρησιμοποιώντας αυτό που λέγεται «αλφάβητο ποδιού», μπορεί κανείς να διαβάσει την προσωπικότητα κάποιου, μελετώντας μόνο τα κάτω άκρα του.

16-7-2014 mesa5

Παρακάτω, θα ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στο τί αντιπροσωπεύει το κάθε δάχτυλο:

Σημείωση: Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιέσαι σε αυτή τη ζωή, τα οποία θεωρούνται ότι δίνουν και τη μορφή στα φυσικά σου δάχτυλα. Οι επιλογές όμως που κάνεις, μπορεί να αλλάξουν ή ακόμα και να παραμορφώσουν τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Το πρώτο δάχτυλο αντιπροσωπεύει τη σχέση σου με το πνευματικό και το συναισθηματικό σου εαυτό. Αντιπροσωπεύει, επίσης, τον σκοπό που θέτεις στη ζωή σου και τη σταδιοδρομία που θα ακολουθήσεις. Όσο πιο ίσιο είναι τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθείς στο μονοπάτι που έχεις χαράξει. Όσο πιο στραβό είναι ή έχει κάμψη, τόσο πιο πιθανό είναι να έχεις χάσει ή να έχεις αναγκαστεί να παρεκκλίνεις της πορείας σου.

Το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σου σε βοηθά να καταλάβεις πώς ήταν τα πρώτα 5 με 12 χρόνια της ζωής σου. Το αριστερό δάχτυλο είναι μια πολύ καλή ένδειξη της σχέσης σου με τον Ανώτερο Εαυτό σου ή το Πνεύμα σου. Ενώ το δεξί, αντανακλά την έκφραση και την επικοινωνία σου με τους άλλους και είναι, συχνά, το σημείο που υποδηλώνει το μέγεθος των επικρίσεων που δέχεσαι από τους άλλους. Το μήκος του, δείχνει την ικανότητα σου να καθοδηγήσεις και να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στους γύρω σου, καθώς και την ένταση σου όταν μιλάς.

Το μεσαίο δάχτυλο του ποδιού είναι γνωστό ως το δάχτυλο της δράσης και του πάθους. Αυτό φανερώνει τις τάσεις σου για αναβλητικότητα, την πιθανότητα ολοκλήρωσης μιας εργασίας, το είδος του εραστή που μπορεί να είσαι και εάν αισθάνεσαι αυτολύπη.

Το τέταρτο δάχτυλο του ποδιού αφορά τις σχέσεις. Τις σχέσεις με τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους, μέσα στην οικογένεια, την εργασία, την κοινότητα και την εξουσία.

Τέλος, ερχόμαστε στα μικρά δάχτυλα των ποδιών. Το δεξί δάχτυλο του ποδιού, υποδεικνύει τις βαθιές πεποιθήσεις ενός ατόμου σχετικά με τα χρήματα, την αφθονία, την οικογένεια, τη δύναμη και τα θέματα σεξουαλικότητας. Ενώ το αριστερό, είναι σχετικό με την πίστη σε μια ανώτερη συμπαντική δύναμη, την εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρώπους και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Γενικά, μπορούμε να δούμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως:

Μακρύ δεύτερο δάχτυλο: Υποδεικνύει ηγετικές ικανότητες. Εικόνες από αιγυπτιακές βασιλικές δυναστείες δείχνουν ότι όλοι είχαν μακρύ δεύτερο δάχτυλο ποδιών.

Δεύτερο δάχτυλο στο αριστερό πόδι να κλίνει προς το μεγάλο δάχτυλο: Σημάδι ενός συναισθηματικού, νοσταλγικού χαρακτήρα.

Πολύ μικρό τελευταίο δάχτυλο: Δηλώνει μια παιδικότητα στη ψυχοσύνθεση του ατόμου, με παιχνιδιάρικη αίσθηση της διασκέδασης.

Το μικρό δάχτυλο του ποδιού σε γωνία: Δηλώνει αντισυμβατικό χαρακτήρα. Αν μάλιστα είσαι σε θέση να κουνάς το μικρό δάχτυλο του ποδιού σου, δείχνει ανησυχία και ανάγκη για συνεχή αλλαγή.

Ένα πολύ μεγάλο πρώτο δάχτυλο: Έχεις την τάση να μακρηγορείς, αλλά όλα όσα λες δε βασίζονται πάντοτε στην πραγματικότητα.
Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου ξεχωρίζει από τα άλλα δάχτυλα, χρειάζεται χρόνος προτού αφήσεις τον έξω κόσμο να γνωρίσει τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Ένα μεγάλο δεύτερο δάχτυλο δείχνει ότι ναι μεν μπορεί να έχεις μεγάλο όραμα, αλλά μπορεί να είσαι τόσο ισχυρογνώμων, που δε δέχεσαι τη βοήθεια των άλλων για να το υλοποιήσεις. Ωστόσο, το δώρο σου είναι η εμπιστοσύνη που μπορείς να ενσταλάξεις στους άλλους.

Κλείνοντας να πω ότι, φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι συμβατά με τα δεδομένα της Ιατρικής και πολλοί μπορεί να τα θεωρήσετε ανοησίες. Ωστόσο, αξίζει κανείς να κάνει μια έρευνα για να ανακαλύψει πολλά, που μπορεί μάλιστα να τον εκπλήξουν ευχάριστα.

Κατέβασε τώρα τοapplication του astrology.gr για iphone, ipad και ipod εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved